Adolescence / Юношество - или къде сбъркахме?

• 18 550
  • 337
  •   1
Отговори
# 135
Дори и лошата реклама си е реклама, тоест сериала рекламира течения като инсел i red pill и колкото повече се гледа, толкова повече ще имат нови последователи:) Цял 1 епизод се фокусираха върху семейството и това как им пука за общественото мнение, егати сина ми е в затвора познай колко би ми пукало, че някой ми е надраскал глупости по колата, те толкова шокирани ми нормално е да  ми драскат хората. Пет пари не давам какво мислят другите и какво си драскат и е нормално да си драскат, те и родителите са смотани, то какво да очакваш...
Момчето можеше д а е последовател на теченията без да убива така ,че то си е психопат.Трябва да се учат децат а на критично мислене и да не вярват на всичко в интернет.Имаше едно друго опасно течение в интернет, в което застават на ръба на високи сгради, много такива опасни течения има...

# 136
  • Somewhere far away
Дори и лошата реклама си е реклама, тоест сериала рекламира течения като инсел i red pill и колкото повече се гледа, толкова повече ще имат нови последователи:) .
Не мисля, че правилно си разбрала посланието. На както и да е, всеки с мнението си.
Родителите са много обичливи, или ти вадиш само сцените които не ти харесват и ги обсъждаш тук? Напълно нормално е да се ядоса бащата на драсканиците на вана. Дадоха го също и като обичащ и грижовен баща. Това което ти пишеш е пълен нонсенс.

# 137
  • До хладилника, който обичам
Според мен именно това, че сериалът повдига тези теми и как влияят на младежите, ще намали силата им. По същия начин, по който говоренето за Андрю Тейт и брат му не им увеличават влиянието, а ги изобличават като редови идиоти и трафиканти на хора, а не ги рекламира. Това, че не чувате имената и не ги срещате в ежедневието си, не значи, че не влияят на кръга на младите хора.

# 138
Дори и лошата реклама си е реклама, тоест сериала рекламира течения като инсел i red pill и колкото повече се гледа, толкова повече ще имат нови последователи:) .
Не мисля, че правилно си разбрала посланието. На както и да е, всеки с мнението си.
Родителите са много обичливи, или ти вадиш само сцените които не ти харесват и ги обсъждаш тук? Напълно нормално е да се ядоса бащата на драсканиците на вана. Дадоха го също и като обичащ и грижовен баща. Това което ти пишеш е пълен нонсенс.
Ти пък, освен да се заяждаш, друго не правиш – само защото имам по-различно мнение, веднага започваш с нападките. Бъди по-конкретна, вместо само да критикуваш – какво точно не съм разбрала от посланието?

Не е ли противоречие – родителите са много обичливи, а въпреки това синът им е убиец? Как се случва това? Бащата не просто се ядоса заради едни драсканици – той беше шокиран, правеше глупости на паркинга, заля вана с боя, беше в афект. Напълно нормално  е да му надраскат вана, не мислиш ли?Сина му е в затвора какво да очаква потупване по рамото?

Трябва наистина да имаме критично мислене, иначе как ще научим децата си на такова? Посланието трябва да бъде именно това – да ги научим на критично мислене, а не да ги сплашваме. Сплашването и назидателният тон към тийнейджъри не работят – знам го от опит, а и съм го учила:)
Според мен именно това, че сериалът повдига тези теми и как влияят на младежите, ще намали силата им. По същия начин, по който говоренето за Андрю Тейт и брат му не им увеличават влиянието, а ги изобличават като редови идиоти и трафиканти на хора, а не ги рекламира. Това, че не чувате имената и не ги срещате в ежедневието си, не значи, че не влияят на кръга на младите хора.
Тук има известен парадокс – твърдиш, че говоренето за сериала ще намали влиянието на проблемните теми, но също така споменаваш, че говоренето за Андрю Тейт не му увеличава влиянието, а го изобличава. В реалността, медийното внимание често засилва популярността на хора като Тейт сред определени аудитории, дори когато целта е критика.Така че изводът зависи от контекста – понякога говоренето за нещо може да намали влиянието му, но друг път може да го направи още по-популярен, дори и с негативен оттенък. И пак казвам течение като това много ,не е само той...

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 13:03 от bela81

# 139
  • Somewhere far away
Изобщо не се заяждам казвам ти факти.
И да, не си разбрала- сериалът изобщо не  е реклама на токсичното мъжко поведение.

# 140
  • До хладилника, който обичам
Тук има известен парадокс – твърдиш, че говоренето за сериала ще намали влиянието на проблемните теми, но също така споменаваш, че говоренето за Андрю Тейт не му увеличава влиянието, а го изобличава. В реалността, медийното внимание често засилва популярността на хора като Тейт сред определени аудитории, дори когато целта е критика.Така че изводът зависи от контекста – понякога говоренето за нещо може да намали влиянието му, но друг път може да го направи още по-популярен, дори и с негативен оттенък. И пак казвам течение като това много ,не е само той...
Не виждам парадокс, защото това не е "и лошата реклама е добра реклама", а е конкретно изобличаване на големите приказки за алфа мъжкар, които се оказват лъжа, защото е прост трафикант на хора, принуждаващ момичета към проституция и организатор и съучастник на мрежа за трафик. Това са доста различни образи, този който той продава на последователите си, и фактите.
Да, не е само той, затова и говорим всъщност. Ето, има и родни "звезди", това е проблем, а не куриоз.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 14:03 от Бу

# 141
Не е ли противоречие – родителите са много обичливи, а въпреки това синът им е убиец? Как се случва това?

Когато има само обич, но не и граници. Когато на едно дете не са му показали че всяко действие има последствие, или противодействие. Много деца от страхотни семейства се оказват счупени, затова наричат всяка семейна клетка - вселена. Различните участници, методи и наследено поведение оказват адски много влияние на подрастващите.

За тези неща се говори сравнително отскоро, по мое време играеше закона на каиша, което също е повод за много травми, които проличават после при възпитанието на следващи поколения.

Не е открил топлата вода този сериал, но имаше нужда да се говори за тези неща. Особено в ера, в която обвиняваме социалните медии за всичко.

# 142
  • Somewhere far away
Нормално било да му наклепат вана. Изумително как може да има такива хора, които смятат това за нормално.  Хора, които поддържат и подкрепят агресията и тормоза, седнали да ми говорят за морал и критично мислене... нещо е счупено дълбоко в системата.

# 143
Принципно в цялата история на човечеството децата са били различни от родителите си - като мислене, цели, мечти. Спомнете си в Тютюн - добро, бедно семейство на праволинеен учител по латински, какви са децата му: амбициозния Борис, жаден за власт, пари и могъщество, и колко той се е различавал от брат си Павел полудял по модерната тогава сред младите хора комунистическа идеология, която отгоре на всичко е незаконна и опасностите, на които се излага. И какво са могли да направят родителите, за да предпазят Павел от своите опасни занимания?
Просто децата трябва да направят своите грешки, не можем да ги предпазим от всичко. И стискаме палци да няма нищо фатално в постъпките им. Но тук има и въпрос на късмет малко или много.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 14:16 от stefi2005

# 144
Само със стискане на палци не става.
Децата ни минават през много проблеми, дори и да надигнат глас, не им се обръща внимание - родители, учители....липсват

# 145
Децата ни минават през много проблеми, дори и да надигнат глас, не им се обръща внимание - родители, учители....липсват
Е, айде сега. Детето ще дойде при теб да сподели и никой няма да му обръща внимание. Все ще се намери един възрастен да го изслуша. По-големия проблем е, че повечето родители са силно убедени, че тяхното дете е по-, по-, най и никога, никога няма да върши глупости. А истината е, че много малко деца споделят с родителите си като имат проблем. И е много трудно да засечеш това.

# 146
Е, айде сега. Детето ще дойде при теб да сподели и никой няма да му обръща внимание. Все ще се намери един възрастен да го изслуша. По-големия проблем е, че повечето родители са силно убедени, че тяхното дете е по-, по-, най и никога, никога няма да върши глупости. А истината е, че много малко деца споделят с родителите си като имат проблем. И е много трудно да засечеш това.
Айде сега. Пробвай да ескалираш нещата в училище и ще си говорим тогава.
И да, ескалирах нещата за чуждо дете ( не да мисля, че моето е супер)

# 147
Това, че възрастните знаят, че има проблем с тяхно или чуждо дете не значи, че знаят какво да направят, за да се разреши проблемът. Или мислят, че знаят, а взимат погрешни решения...

# 148
  • Somewhere far away
Учители не липсват, липсва уважение към тях.

# 149
Учители не липсват, липсва уважение към тях.
Учителите същото неглижират проблема. Те са повечето време с децата ни, виждат какво става...да сте чули учител да вземе отношение. Аз не съм.

Общи условия

Активация на акаунт