Adolescence / Юношество - или къде сбъркахме?

• 18 562
  • 337
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Гледах филм за Чарлз, Даяна и т.н. кралското семейство.
Даяна на него му е "спусната" да се оженят. Той е обичал Камила още преди да се ожени за Даяна. Камила също се омъжва да друг, когато разбира, че Чарлз ще го женят. Обаче любовта им явно си е истинска. Развеждат се след години и се женят.
Аз филма съм го гледала наяве Simple Smile. Още когато станаха известни историите им и покрай развода, повечето жени обясняваха "как може да предпочете Камила пред Даяна, тя по-млада и хубава".

# 316
Ако Даяна беше грозна никой нямаше да има претенции. Тези сравнения как може да предпочита са глупави. Сякаш никой никога не се е влюбвал.

# 317
Инфлуенсърите Стан и Никола виждам, че се обясняват в новото си видео как не били женомразци, защото ги набедили в Свободна Европа, колко изненадващо, че са ги набедили, те се сетиха, че рано или късно нещата се връщат. Оправдания лъжене и мажене.

# 318
  • Ю Ес ъф Ей
Гледах сериала миналата седмица. Честно казано кръвта ми се смразява като нов родител на дете растящо по тукашните земи.
Аз не бях чувал за инсел, та попитах жената. Тя каза, че вече се е срещата с няколко, не по нейно желание разбира се. Не е само нещо дето само го гледаме по телевизията.
Говорете повече с децата си! За всичко.

# 319
  • София
За мен се преекспонират тези "инсели" и цялата култура.
Просто момчето явно е с къс фитил, а момичето се подиграло с неговите добри намерения, но това се подминава.
Преди да ме обвините - не оправдавам убийството, но за мен мотивът не беше женомразие.

# 320
Просто момчето явно е с къс фитил, а момичето се подиграло с неговите добри намерения, но това се подминава.
Преди да ме обвините - не оправдавам убийството, но за мен мотивът не беше женомразие.

Това, че “за теб” не е не означава абсолютно нищо. Освен ако не си експерт - психолог/социолог или филмов критик. Чак ми стана смешно как хората си въобразяват, че разбират от всичко….

# 321
За мен са изцяло привнесени от чужда култура разбирания. На тая инсел в България не му ли казваме смотаняк (примерно)?
Изгледах сериала наскоро, за мен момчето е с психични отклонения

# 322
  • София
Това, че “за теб” не е не означава абсолютно нищо. Освен ако не си експерт - психолог/социолог или филмов критик. Чак ми стана смешно как хората си въобразяват, че разбират от всичко….
Не знаех, че е само за критици. Все още не мисля с медиите, ползвам мозъка си.
Още преди 40 години съм виждала разни популярни пикли да се подиграват с момчета, лапнали по тях. И обратното, разбира се.

# 323
  • До хладилника, който обичам
За мен са изцяло привнесени от чужда култура разбирания. На тая инсел в България не му ли казваме смотаняк (примерно)?
Ако прочетеш назад, както и ако се замислиш за традиционно отношение към жените у нас, не, не е привнесено, има си го на родна почва.

# 324
  • София
Патриархалните разбирания не са непременно мизогиния.
Да не забравяме американския наръчник за добра съпруга във времето, когато тук са работели наравно с мъжете.

# 325
За нещастие не е никак преекспонирано и на мен ми е много жал за млади момичета, защото много от тях няма да случат на мъже. Нещата, които ми разказват, ме плашат.

# 326

Тя си казва мнението. Защо твоето мнение тежи повече от нейното?
За мен този филм е поредната пропаганда ИЗКРИВЯВАЩА истински проблем.

И точно пропагандата, каквато е този филм, е хвалена най-вече от филмови експерти, инфлуенсърк и всякакви платени подлоги. 

Не е нужен експерт психолог, навсякъде пише, че не е по действителен случай. Действителните случаи, от които в вдъхновен не изглеждат така. Събирателен образ е, но изкривен до неузнаваемост както всеки продукт на Нетфликс.

# 327
  • София
Аз си спомням съвсем истинският, неизкривен, случай на момичето убито в Хасково, съвсем реалният случай на Евгения, чиито тяло беше натъпкано в кувар, също и убийството в Пловдив, извършено от непълнолетни момичета.

Напълно реалистичен си е сценарият.

# 328
А 14 годишните момичета, които удушиха съученичка в Пловдив тях пак ли Андрю Тейт ги накара?

# 329
  • София
А 14 годишните момичета, които удушиха съученичка в Пловдив тях пак ли Андрю Тейт ги накара?
Ти цялата токсичност на подобни девиантни поведения само с Андрю Тейт ли свързваш?
Ще те разочаровам, но не е толкова просто.

Общи условия

Активация на акаунт