Отговори
# 180
  • Варна
IQ

Сега разбирам притеснението за мръсотия, въпросният новопокръстен south beach е плажа под бившият-настоящо строящ се х-л Рубин, който навремето беше и предполагам още е към Гранд Хотел Варна. Там действително има пристанище и е много мръсно защото водата не се движи и каквито боклуци влязат там си и остават, най-южната точка на този плаж ще е по-добре, защото се пада извън пристанището - плажът на МВР, точно под почивната база на МВР, а над строежа на х-л Рубин и базата на МВР се проектира Азур Премиум за който говорим, защото има още 3-4 Азур-а построени от същата фирма. Точно около Азур е много хубаво и красиво обаче като инфраструктура, просто е правена заради самият комплекс - тротоари, улици, все едно не си в България за няколко минути. Аз бих отседнал там ако ми е по джоба, бих се договорил за паркинг в Гранд Хотел Варна ако няма в Азур и бих ходил на плаж или на този на МВР ( интересен факт още по на юг над този плаж е крепостта Кастрици и двореца Евксиноград и плажа на НСО ) или бих ходил на следващият плаж малко по на север, те са долепени и няма да има проблеми.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 13:09 от Penkoman

# 181
Да, аз по картата виждам, че най-близкия плаж под Азур е този на МВР-то. Реално те са над базата на МВР.
И точно близостта на плажа с пристанището ми беше притеснението, а и той самия изглежда леко затворен от нещо като буна.
А на плаж Кастрици, който е на юг, предполагам няма да имаме достъп, или има начин да се плажува там?
Искам така да го избера, че да ходим наистина макс 5 мин пеша и да не се налага да разкарваме колата.

# 182
А на плаж Кастрици, който е на юг, предполагам няма да имаме достъп, или има начин да се плажува там?

Честно този плаж сега разбирам че съществува, предполагала съм навремето че е към Евсиноград ( където не можете да се влиза ) Laughing пак ще ви е далече от Азур

Много благодаря за отговора. В Св. Константин може да се  паркира в самия комплекс Азур, докато на Кабакум не се предлага никаква опция, и това малко ме притеснява. Иначе конкретното място е ето това
По протежението на улицата възможно ли е да се паркира?
Може , на улицата покрай плажа. Но излезете ли с колата уикенда .... много трудно
На тази зад комплекса който сте постнали не знам
Това което сте постнали за Кабакум не ми е "познато" , но факта че на това голямо празно място което виждате се строи в момента ..... аз не бих.
Иначе на плаж аз ходя на Кабакум, голям плаж, през седмицата е супер, уикенда фраш.
Ако искате този район вижте и La Mer Residence & SPA

Но ако съм на ваше място и трябва да избера - щях да взема в северния край на Св. Константин, и около Слънчев ден.
Ето в този район ( има и друг комплекс Азур )
https://www.booking.com/Share-gnBjaPA
https://www.booking.com/Share-hlZEV9

Пак казвам не зная точно какво търсите, показвам само локации

# 183
  • Варна
Ами Casual, това е под двореца Евксиноград, като мисля, че ако наемеш вила към двореца (май може, ако не е само за парлама - https://travel.government.bg/euxinograde/ ) може да посетиш южната част от плажа, но не съм сигурен за северната "на НСО". Реално по закон достъп до плажа имат всички български граждани, но при туристическо посещение на двореца ( фактически от там знам всички тези неща ) и въпрос защо няма достъп до точно тези плажове отговора не си го спомням точно, но беше нещо от сорта, че има специални законови положения или нещо такова или май беше по-скоро някакъв уклончив отговор, не се сещам точно. Също на това посещение научих, че може да се посети крепостта Кастрици, но трябва предварително да се събере група и да има специална уговорка пак заради някакъв си специален режим, то така или иначе като ходиш там ти проверяват личните данни предварително. Кастрици е или венецианска или генуезка крепост, поне в последните години на живота си. Подозирам, че Кестрич (Виница) като име произлиза от там.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 14:20 от Penkoman

# 184
Базите за отдих на Евксиноград принадлежат и преди и сега на Министерски съвет. Само за служители. Обикновени граждани никога не са можели да почиват там. Но пък Св.Св.К и Е. си е супер, за живеене или почивка. Плажа към Слънчев Ден е по добре, отколкото към Рубин страната.

# 185
  • Варна
Линка в поста ми над вашият как бихте го коментирали? Или това е направено за техни си служители да си го гледат и да си резервират? Нямам понятие и затова питам. И ми е интересно как това съответства пък на законите на Републиката за безпрепятствен достъп до плажа на всички граждани?

# 186
Да беше  отворил линка, пише си длъжност и месторабота, трябва да се въведат при резервацията. Ако пиша примерно, "Мария, касиер от Кауфланд", повярвай ми няма да получи резервация.
Но пък кой кога, се резервира, чрез отдел човешки ресурси на съответната държавна администрацията.

# 187
  • Варна
Аз линка за да го сложа, значи съм го отворил. Интересно обаче защо се държи така като обществено достояние...или просто пропуск...

# 188
то в държавните администрации е всичко така, скрито покрито..... не можем да ги променим.
Не сте писали, за сегашния кмет, аз мисля, че е постановка. Или темата тук е забранена.

# 189
Базите за отдих на Евксиноград принадлежат и преди и сега на Министерски съвет. Само за служители. Обикновени граждани никога не са можели да почиват там.
Не знам какви са законите, и дали трябва обикн хора да могат да си резервират, но ще ви кажа че на практика съм имала познати които са почивали долу до морето вили ли са / бунгала ли не знам. И то не един път, винаги Сепрември месец.
В самия "дворец" не се настанява.
А през бариерата и народен представител ли си , ако нямаш предварително разрешение да влезнеш НСО на входа няма да те допуснат.
Групи туристически предварително се заявяват всички лични данни и така влизат

Информацията ми е от преди Ковида. Сайта беше друг тогава обаче.

Galina Georgiev И аз така мисля за кмета.

почвам да се отчайвам, че за всичко - нищо не можем да променим ....

# 190
  • Варна
Мисля, че е  нареден.

Интересно ми е да прочета ползватели на услугата на фирмата обвинител какво мислят за качеството на храната и?

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 01:37 от Penkoman

# 191
Интересно ми е да прочета ползватели на услугата на фирмата обвинител какво мислят за качеството на храната и?
какво качество, при положение че най важният критерий при обществена поръчка е най-ниска цена ?!?

# 192
  • Варна
Страшен критерий, особено за болни хора и подрастващи.....те и затова и не ги ядат тия пумии.

# 193
Базите за отдих на Евксиноград принадлежат и преди и сега на Министерски съвет. Само за служители. Обикновени граждани никога не са можели да почиват там.
Аз съм почивала там - спи се на Сандрово и има свободен достъп в Двореца (за почиващите), вкл. през деня на плаж.
Т.е. пускат от време на време, трябва да се проверява.

# 194
  • Варна
Какво ще рече "Сандрово", едно време двореца се е казвал така, сега има ул.Сандрово в близост? В двореца като сграда или в градините има свободен достъп? За плажа, ясно че ще дадат достъп. Как е базата, някаква соц. или са ок нещата?

Общи условия

Активация на акаунт