Евровизия (Тема 31) - Basel 2025

• 7 012
  • 219
  •   1
Отговори
# 30
Албания е пълна мистерия как от предпоследно място скочи в топ 10.
Явно самите албанци залагат много и гласуват яко за тази песен.
Дори не мога да си спомня един тон от нея, а съм я слушал повече от 5 пъти.

# 31
  • България
В редит е на първо място в събредита за Евровизия. Там е пълно с всякакви европейци, източноевропейците сме най-малко.

На западно и централно европейците им харесва албанския език, турските ритми, провиквания и албанския Стунджи от Али експрес. Няма лошо, екзотично им е.

На мен ми е от дразнещите песни, които запомних и ми се заби в главата... Отне ми доста време да запомня половината какво представляват.

# 32
Виктория де Анджелис от Монескин ще има концерт в София на 10 май.
Скрит текст:

Елена Папаризу пък ще пее в Бургас на SPICE Music Festival на 9 август.
Скрит текст:

# 33
  • България
От А little bit more:

Скрит текст:

Марко с тази песен е участвал в хърватската Дора 2022 и остава втори:

Манджата като акустична балада: Blue HeartBlue HeartBlue Heart

Внушително място и уникално добре заснет клип:

# 34
Испанската телевизия RTVE поиска да се обсъди участието на Израел в конкурса за песен на "Евровизия"

Източник: БНР
https://bnr.bg/post/102142399/ispanskata-televizia-rtve-poiska-d … onkursa-evrovizia

И браво на RTVE. След като дисквалифицираха Русия като държава агресор, редно е да дисквалифицират и другата държава агресор. Всичко друго е... двойни стандарти и нечестна игра.

# 35
  • SF
Аз не възприемам песни, които не харесвам като скандални, като подигравка, простотия, скучни и прочие други квалификации, които се раздават тука на килограм. Като не харесвам дадена песен, просто приемам, че не е за мен, не съм аз част от таргета ѝ и че има много други хора, които биха я харесали.

Това е ясно за всички. Има цели жанрове, които аз не понасям, а други хора обожават и щракат с пръсти по цели нощи от кеф. Квалификации не раздаваме, освен ако не сме в жури да ги оценяваме, а това са епитети, с които се аргументираме, когато ни питат защо не ни харесват конкретни песни/картини/рокли/екскурзии/мъже/въобще неща.

# 36
Не, не е ясно за всички.
Журитата не раздават квалификации. Това го правят лаиците из нета. Журито изразява професионално мнение и оценка. Ако тръгнат да раздават квалификации, то те подриват авторитета си на професионалисти.

Сцената в Базел в процес на строеж
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 18:20 от BronzeIce

# 37
Скрит текст:
Не го изтъквам, не е и важно, аз съм с музикално образование.  И да, бил съм жури в муз. конкурси, тук в БГ. Но дето се вика, тук е форум и всички се водим анонимни. Никой не е длъжен да разказва живота си.
Доста от песните са направени по една проста схема с компютърчето, от хора, които .. дето се вика, не знаят и къде е "ла" на пианото. Но това е положението. Машинките творят вместо нас.

2018 песента на Equinox беше по една и съща хармонична схема с азербайджанската песен тогава (Skeletons). А авторът на българската песен Борислав не знам си кой, не се постара кой знае колко за българската песен, но в същото време беше писал и северномакедонската, и австрийската, за която най-много се постара. Но пак с компютърна програма се. Там беше много добър изпълнител за Австрия (2018), докато при нас сбирщайн от петима кресльовци, Equinox. Резултата го помните, 14 или 15 място.

# 38
Случаят на Equinox беше поредица от грешни решения. Грешен избор на вокалисти, грешна пиар кампания, неработещ стейджинг. Жана Бергендорф, независимо от всичките ѝ проблеми, има много ярка индивидуалност и въобще не трябваше да бъде обезличена с перуката на Сия насред група, в която няма никаква химия. Там всички бяха индивидуални играчи. Трима силни вокалисти, но дотам. А можеше повече да се постигне с песента. До известна степен и липсата на LED екрани спъна Саша Жан Баптист, за да сътвори подходящия стеджинг.

# 39
  • Наблизо
Австралийската песен не я бях слушала и случайно ми попадна по радиото.Много ми хареса,а детето ми иска да му я пускам и си денси здраво.
Какво става,ако те спечелят?Къде ще се проведе Евровизия догодина?

# 40
Няма да се проведе в Австралия. Австралийската телевизия, EBU и останалите членове на съюза са се договорили, че ако те спечелят, конкурсът ще се проведе в Европа, най-вероятно в страна от Големите 5 (Германия, Обединеното кралство, Франция, Италия и Испания). Знае се, че австралийската телевизия има договорки с ARD(Германия) и BBC(Обединеното кралство). Освен с тях австралийската телевизия SBS има договорка и с исландската телевизия RÚV. При победа на Австралия EBU и SBS ще изберат домакин от кандидатите.

# 41
# 42
  • Наблизо
Много хубаво пее момчето,но самата песен няма нищо интересно,което да ти остане в главата.Нито дава настроение,нито може да се танцува на нея,нищо,нито интересен текст и като гледам и постановката на сцената ще е скучна.Отвсякъде греда.

Аз харесва песните с Нещо,което да ти се забие в главата.Като Слиман миналата година или Йост или Бейби Лазаня.Швейцареца,който спечели също имаше Нещо.

# 43
Интересен материал за трите италианоезични песни на Евровизия. Има звук с гласа на естонеца, включват го в някакво италианско предаване и се оправдава, заради малоумния текст на песента си.
https://bnr.bg/sofia/post/102154533/rekord-na-evrovizia-tazi-god … a-italianski-ezik

Всъщност е имало скандал в Италия с естонската песен, която на практика обижда италианците, като ги нарича мафиоти и потящи се хора, които ядат спагети и пият еспресо. Мнозина са поискали дисквалифициране на естонеца от конкурса, хаха.

Рима, просто за да има Рима: Ми аморе... пор фаворе.
А всъщност на италиански е "пер фаворе" (на испански е "пор фавор"), естонецът не знае бъкел от тези езици, но пее тъпотии на италиански.

# 44
Тая година съм с нулев интерес, щом още не съм се записала. Дори не съм чула всички песни.
Забелязвам в последните години тенденция победителят/фаворитът от предната година да наложи "мода". И като гледах снимките на участниците почти не забелязах мъжествени мъже откъм стайлинг (никакъв коментар за сексуалността). Дано и пеят като Немо.

Букмейкърите прогнозират победа на Швеция с голям процент, но миналата година прогнозата за Хърватия им спря дългата серия на това да познават победителя.

Общи условия

Активация на акаунт