Евровизия (Тема 31) - Basel 2025

• 6 997
  • 219
  •   1
Отговори
# 15
Моделът 2016-2018 беше най-добър. Дори и с издънката на Equinox, които се разпаднаха ден след финала на Евровизия и повече не ги видяхме в този състав. Крякат едновременно 5 души на сцената, реално никой не може да се изяви и в резултат слушаме едно надвикване. Няма никаква идея.. за нищо оригинално. Дори сега това със сауната е идея, нещо оригинално... и най-вероятно ще спечели. А сбирщайн от 5 певци, дето се надвикват, това не е успешен модел. Същото и с Краси Аврамов, дето се яви с Петя Буюклиева и Албена Вескова, те пък решиха да го надвикват. В резултат.. предпоследно място на полуфинала. Заслужавахме си го.

# 16
Този конкурс е толкова опорочен и вече чисто политически, а не певчески, че изобщо не разбирам защо да продължаваме да се интересуваме от него.
От десетина години е пълен фарс

# 17
Викат му " гузно удоволствие "(guilty pleasure) . Един вид като Биг Брадър.
А и все изпада по някое готино парче за плейлистата.

# 18
    • SF
    Този конкурс е толкова опорочен и вече чисто политически, а не певчески,

Интересно какво прави Албания топ 10 в такъв случай.
    И Швейцария, която политически не е ориентирана към никого. Кой я подкрепя?

# 19
    Аз гледам този конкурс някъде от 1995 или 1996... по испанската телевизия (имахме TVE на кабелната), песните все още бяха песни. Е да, 1998 вече се появи травестит шоуто... спечели Дана Интернешънъл. И докато във видеата от 70-те и 80-те виждаме наистина стойностни песни и честно гласуване, в 90-те вече наблюдаваме гласуване масово от бившите съветски републики в полза на Русия (току що присъединили се към ЕBU и съответно към ESC), това започна след 2000 г. да се проявява още по-силно.  От 1998 мисля, че махнаха жури вота  и оставиха изцяло на СМСи, а 10 години по-късно върнаха и журитата, та станаха 50/50 със зрителско гласуване, за да се преодолее поне малко гастербайтерския вот и етно вота като цяло.  Доколко това е "успешно", виждате всички вие.

# 20
    • София
    Нека наистина да коментираме тазгодишния конкурс, а не клишета от рода на "джедърска пропаганда" и "политически конкурс". Това е изключително неуважително към всички артисти, които всяка година се стараят да изкарат възможно най - добрата песен.
    Тази година изданието е много силно и фактът, че 26 от песните тази година са частично или цялостно на език, който не е английски е впечатляващо. Евровизия е много повече от стереотипното мислене на българина и трябва да погледнем глобално как този конкурс във времена на разделение свързва цял свят заедно. Трябва да живеем в съвремието, а не с умиление да говорим как всичко е било прекрасно преди. За разлика от миналото, сега живеем в свят, който с всеки ден се променя, и ако това представлява трудност за някой по - добре да не се бърка в пътя на младите и да се отдръпне, защото по този начин спираме развитието на цяло поколение от хора. Евровизия е общност и в нея няма място за омраза.

# 21
    Аз не възприемам песни, които не харесвам като скандални, като подигравка, простотия, скучни и прочие други квалификации, които се раздават тука на килограм. Като не харесвам дадена песен, просто приемам, че не е за мен, не съм аз част от таргета ѝ и че има много други хора, които биха я харесали.
    Не съм съгласна, че германската песен е простотия и че никой не се е постарал. Това е модерно звучащо клубно парче, което е насочено към младежката немска публика.
    И пеенето на фалцет за мен не е нещо лошо и не знам защо тук се въприема на нож. Защо? Кое във фалцета на JJ толкова притеснява?
    Не харесвам естонската песен и смятам, че текстът и композицията ѝ са слаби, а претенцията на изпълнителя и неговия performance art са ми досадни и снобарски.
    Не мисля и че песните на сексуална тематика са изначално нестойностни. Част от тях не харесвам, други харесвам.
    На мен засега на първо място ми е Литва.

# 22
    Въпрос на вкус, на теб ти харесва пеене на фалцет, на мен не ми харесва. Да се пищи 3 минути не го слагам в графа "пеене", съжалявам. Това не е изкуство.

@FerencLizst, една от фразите в австралийската песен, която ми на помня за друга е:
     От 1.10 мин до 1.20 мин. грубо казано... същата като на Michael Jackson от 1.27 мин до 1.47 мин.. Но не това имах предвид като казах, че е взаимствана. Самият припев ми напомня друга песен.. не като конкретна мелодия, а  като хармонии отдолу и това непрекъснато сменяне на мажор и минор. Като се сетя песента, ще я напиша.

# 23
    Песента на Австрия е жестока и не виждам засега да има някаква конкуренция за победата. 😌

# 24
    И аз стискам палци на Австрия, въпреки че втора поредна година да печели песен, опираща се главно на фалцет говори за сериозна творческа немощ.
    Но все пак е за предпочитане пред миш - маша ала Молдова на шведите.
    И за поредна година нито една песен с winner vibe...

# 25
    Е, никой не е казал, че ще печели. Опазил Бог. Засега шведите са с най-големи шансове. И май ще бият Ирландия по брой победи

# 26
    По-скоро минус би било в година с толкова езици, да спечели отново песен на английски. Но Австрия си е ошлайфана до най-малкия детайл и е много спектакълна, жури и зрители френдли. Сигурно си я въртя вече 50-ти път, откакто излезе, и не ми омръзва. Същото стана и с Швейцария миналата година.
    Швеция по дефолт си е високо при букмейкърите, но не ги виждам като победители. Мисля че на никого не му се гледа шведско домакинство отново, дори на самите шведи.
    Очаквам конкуренцията да дойде от неочаквани места, кой знае - Албания май доста се харесва на феновете, макар да не разбирам защо. Smile

# 27
    Е, никой не е казал, че ще печели. Опазил Бог. Засега шведите са с най-големи шансове. И май ще бият Ирландия по брой победи

Шведите са чисти финландци. Съседи са ми, живеят на 18 км от къщи Simple Smile
    За мен много тъпа песен - както финландската, така и шведската.

# 28
    E , да… нали има фински думи в текста. Нищо, Suomi ще им даде 12 points

# 29
    • България
    Аз от февруари/март си въртя Таво акис, Kiss kiss goodbye и Poison Cake. Първите две са ми winner vibes без да са ничии фаворити никъде.

И аз не си обяснявам какво харесват на Албания, но хора - всякакви. Днес албанците качиха кавър на албанска народна песен с пиано и вокал, в пъти по-хубаво е от Zjerm.

Общи условия

Активация на акаунт