Хайде на театър - 15

• 34 894
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Попаднах на новината, че в Народния за новия сезон ще се реализира спектакъл по романа на Георги Господинов „Физика на тьгата". Обявили са засега само, че режисор ще бъде Йерней Лоренци.
Ех, толкова интересно ми се струва да се постави този роман... Обаче предвид това кой е режисьорът, определено ще изчакам отзиви... "Орфей" е най-голямото театрално недоразумение в моята лична класация.

# 706
Попаднах на новината, че в Народния за новия сезон ще се реализира спектакъл по романа на Георги Господинов „Физика на тьгата". Обявили са засега само, че режисор ще бъде Йерней Лоренци.
Ех, толкова интересно ми се струва да се постави този роман... Обаче предвид това кой е режисьорът, определено ще изчакам отзиви... "Орфей" е най-голямото театрално недоразумение в моята лична класация.

Като прочетох точно това тръгнах да пиша за Орфей, но ти вече си го написала 🤣
И защо българско произведение ще го поставя режисьор от Словения? Не разбирам.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 21:42 от buldoka1

# 707
Здравейте, имам два билета за „Караконджул“ в Народния за 10.06., а няма да можем да отидем. Някой дали проявява интерес? На първи ред са.

# 708
И за мен е странно, че няма да е български режисьор за Физика на тъгата. Звучи тесногръдо да се изкажа така, но си помислих точно това, когато видях новината.
Не съм гледала Орфей, но и май ще го пропусна след предупреждението на Алиса.

# 709
Връщам се от “Хеда Габлер” и съм страшно впечатлена, наистина изключително мащабно реализирана постановка, много добра режисура, хареса ми страшно много как беше адаптирана пиесата- модерен прочит на една модернистична пиеса. Радина Кърджилова беше изключителна за мен, изгради образа на Хеда, пасна ѝ отвсякъде. Деян Донков- той си е уникален по принцип, тук не беше изключение и другата брилянтна игра за мен беше на Иван Юруков. Наистина съм много щастлива, че успях да я гледам, за мен нямаше нищо излишно или разтегнато. Сега дълбокия смисъл на екзистенциалната скука на една омъжена жена не мога да коментирам, не е нещо, което да те кара да се замислиш например, но за мен тази постановка на Народния е чудесен пример за модеренистичен театър, в който не е нужно да се включват актуалните трендове с вулгаризми, цинизми, викове, крясъци и подобни. Определено давам висока оценка и я препоръчвам.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 10:03 от philipa_

# 710
Чудесно. Радвам се, че и на вас е харесала постановката. Някой бил ли е на втори балкон в Народен- странично, но крайно място по-близо до фронталните редове…? Там успях да кацна за Венецианския търговец.

# 711
  • София
Със същото чувство останах и аз, много ми хареса снощи Хеда Габлер - играта на всички актьори, театърът по улиците в реално време - много съм впечатлена от идеята и техническото изпълнение. Определено ставам почитател на Т. Кулябин.

# 712
Чудесно. Радвам се, че и на вас е харесала постановката. Някой бил ли е на втори балкон в Народен- странично, но крайно място по-близо до фронталните редове…? Там успях да кацна за Венецианския търговец.
Водих хлапетата на последното представление на Хъшовете отдавна и само там бях успяла да взема. На моменти, в по-спокойни сцени, не се чуваше особено добре. бяхме от лявата страна, но не вярвам че от другата е било по-различно Simple Smile

# 713
И аз от впечатлените от Хеда Габлер вчера 🙂
Много ми хареса как е адаптирана пиесата към днешния ден, в края се разплаках
Скрит текст:
сцената в галерията с книгата и снимките от стената
режисурата и излизането извън сцената са страхотни, браво на режисьора.
Актьорите ми напълниха душата, бяха великолепни.
Определено ставам почитател на Т.Кулябин,
самата пиеса не ми е от любимите, най-вече като тема, но сега я погледнах по друг начин.

# 714
  • Галифрей
Поради големият интерес за Хеда решиха са пуснат още една дата на 15 юли последна за сезона.

# 715
Ами това е показателно за успеха на постановката. Съгласна съм, че в традиционната рамка щеше да бъде скучна и да понесе повече негативи, но така е интересна. Естествено е да има и зрители, на които не им е допаднало.  Все пак хората са различни и с различни очаквания.

# 716
Много странно, каква е тази схема на Народния театър не мога да разбера. Когато беше промото преди 2 седмици на касата ми казаха, че постановката "Лисичета" е отменена и няма да се играе. Сега гледам още фигурира в програмата и онлайн дори има в продажба крайни места в камерната зала. Също и че за "Безкрайните сцени" всички билети са изчерпани. Сега гледам има места, но цената е вече 50 лв.

# 717
  • Галифрей
Не са редактирали сайта си. Аз като се редих на опашката и пред мен хората искаха да си купят за Лисичета но жената им каза,че са отменени.
Нормално е за Безкрайните сцени да е скъпо, все пак е от тази година нова е. Новите премиери имат по-скъпи  билети,после стават по евтини.

# 718
  • София
Взех билет за 15.07, много се радвам, че са добавили нова дата, защото всичките досега ми бяха неудобни. Мерси за инфото.

# 719
Ех, чудесно звучи! Завиждам ви.

saffron, седяла съм и аз там при гълъбите. Поносимо е.
И то имай предвид, че става дума за Идеалният мъж, което е 3 часа. Точно последно класиране хванах, но пък исках да гледам представлението.

Общи условия

Активация на акаунт