Хайде на театър - 15

• 35 057
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Галифрей
Аз пък съм убедена, че ще има много хора, ама ще кажете. Simple Smile

М нормално още от първия ден да има. Какво ще опъват палатки пред входа  да си пазят реда сякаш е разпродажба 😁

# 496
  • София
Предна година май беше дъждовно и чаках макс 30 Мин, предиобед.
Иначе юли освен 199, Сфумато...другаде играе ли се?

# 497
  • София
Народният играят до 15.07.
Имайте предвид, че миналият юли много представления на 199 паднаха през юли. Аз не бих разчитала.
За Топлоцентрала също имам билет за юли, а на 10.07 започва София самър фест.

# 498
  • Галифрей
Да се похваля,че успях да взема билети от промоцията на Народния. Пред мен имаше 10 човека после се увеличаха и сигурно станаха 80 а на другата каса поне 100 имаше. Бавно минава опашката те си купуват по бая билети за различни представления. Но аз просто ударих късмет,че се наредих по рано. Имаше едни млади момчета зад мен някъде 10 или 11 клас бяха изгледали сигурно половината представления. Коментираха всякакви представления имах чуството,че чета вас 😁
Представленията на Лисичета са отменени всичките.

# 499
  • София
Вчера бях на "И все пак животът е прекрасен" в Театро. Първо малко обща информация-  обикновено, на каквото и да съм била там започва с 15 минути закъснение. Този път започна 5 минути по-рано. Пише, че е 170 минути- не е. Приключи в 22.35 ч.
 Да започна първо с хубавото. 😂 Декорът беше много богат. Началото също беше много приятно- всички бяха на сцената, аз поне на 1 ред им чувах разговорите, но хората още влизаха и беше доста шумно, не знам дали се е чувало назад. Камен Донев, както винаги се раздава много. Имаше и смешни моменти, но далеч не се смях на всичко.
 Представлението не е за всеки според мен. Накрая идеята би трябвало да е човек да си тръгне оптимистично настроен, че "Все пак животът е прекрасен", но на мен не ми повлия по този начин.
 Освен Донев, никой друг не ме впечатли като актьорска игра. Странно ми е жени с 1 г разлика да играят майка и дъщеря. Ясно, че Врангова е с връзки, но все пак. 😀
По едно време един от младите актьори слезе и седна в две жени от публиката. Чак такава интеракция с публиката ми идва в повече.
 Черният хумор не е моят хумор, а тук е силно застъпен. Цялата идея на пиесата ми е леко странна на мен.
  Нещото, обаче, което беше наистина отвратително беше историята с дакела. 🤢
Даже 2 пъти я повториха. Чак после забелязах, че и на плаката са го сложили милото куче... Видях, че има деца, дъщеря ми, ако го беше чула това сигурно щеше да сънува кошмари... Беше наистина ужасен момент.
 Цялостната ми оценка е 3.75, като 0.75 са си изцяло за Донев. 😂 Не че е лоша пиесата, но аз лично доста неща бих променила.

# 500
Благодаря много за отзива! Точно такова си го представях като Вашето описание, а пък винаги съм се чудела с какво тази постановка би заслужила да дадеш от 80 до 150 лв, за да я посетиш?!

# 501
  • София
Моят беше 60 лв, което също не е малко, де. 😀

# 502
Това не е ли една прастара постановка, в която Камен Донев лежи на едно легло и другите нещо се вайкат около него? Ако е така, съм я гледала преди сто години.

# 503
  • София
Да, тя е. Преди се е играла в Народния, аз там не съм я гледала, но след скандала между Василев и Морфов вече не се играе там.

# 504
От 10 юли започва Sofia Summer Fest.
Започва с концерт на Васил Найденов.
Решили сме да отидем.
Също си харесах "Билет за Америка", "Кучки", "Пистолет в торнадо".
https://sofiasummerfest.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b0/

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 08:01 от monii

# 505
  • София
Благодаря много за отзива! Точно такова си го представях като Вашето описание, а пък винаги съм се чудела с какво тази постановка би заслужила да дадеш от 80 до 150 лв, за да я посетиш?!
Дали точно тази сума заслужава е въпрос на пазар - ако има кой да ги даде, значи да.
Иначе, пиесата абсолютно заслужава да се гледа, ето едно мнение за нея, което харесвам:
https://kultura.bg/web/%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D0 … 1%82%D1%8A%D1%82/

# 506
Преди 2 дни предизвиках себе си с "В очакване на Годо" в Армията. За да не отида неподготвена, прочетох предварително пиесата на Нобеловия лауреат Бекет. Очакванията ми се оправдаха. Постановката пресъздаде 1:1 усещането ми за произведението с абсурдни сцени със същества като че ли от някакъв друг свят. Много може да се разсъждава върху идеите на автора и аз имам своето тълкувание за вечното чакане някой да дойде, нещо да се случи, докато животът просто си минава. Актьорската игра беше страхотна - Юли Вергов, Иван Радоев, Моню Монев, Георги Къркеланов. Трудно може да се оцени такова представление и наистина не се наемам. Не смея и да препоръчвам, защото категорично не е за всеки (две дами на 70 + от първи ред до мен на аплаузите бяха намръщени и истински възмутени, и не аплодираха изобщо), но не съжалявам, че като театрален фен изгледах от любопитство една от най-поставяните модерни класики в света, дори и да не е точно по моя вкус. Simple Smile

# 507
По-скучна и безсмислена пиеса от "В очакване на Годо" не мога да си представя. Не я препоръчвам. Евентуално за театрален критик или изключителен любител на театъра е подходяща. Средностатистически човек трудно би я изтърпял.

# 508
В очакване на Годо ми беше любима, когато бях дете. Не знам какво съм разбирала тогава, но я помня все още. Ивайло Христов и Йосиф Сърчаджиев бяха много добър тандем.

Тази вечер гледах Премахни от приятели. Забавна беше. Особено към финала…
За тийнейджъри е доста подходяща. Зомбори съвсем на ниво с Мария Сапунджиева.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 23:36 от Аня

# 509
Още един глас за “Годо” на Ивайло Христов и Йосиф Сърчаджиев - беше събитие за София.

Общи условия

Активация на акаунт