Фентъзи и фантастика - 26

• 7 648
  • 130
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не се учудвам на Дан Браун, едно време, когато нашумя, го пробвах. Еми, освен скандалността на идеите, ако това е ценност за някого, друго нямаше. Нито интересен сюжет, нито добре изградени образи, дори за словестно богатство и красота не можеш да се хванеш, щот ги няма. Такъв автор, колко да се развие, къде да стигне...просто ще експлоатира известността си колкото може.
Спенса, твоят ник от "Към небето" ли е? Simple Smile Аз много харесах първите две книги, обаче
Скрит текст:
когато се разбра какво е естеството на гробокопачите, малко ми се позагуби интереса. Еле пък, като Спенса изяде Ем-бот, съвесм... Persevere
Дочетох си чинно четирилогията, много бях потънала в първите две книги и не зарязах 3 и 4.
Кингфен, щом Цъсин ти е харесал, и Азимов ще ти хареса, поне там няма отчаяние и заиграване с негативното у човека. А е умен писател.

# 121
Аз сега чета " Петият сезон" и до момента много ми харесва. Други, които харесах от изброените книги са: Нефритен град, Сянката на боговете, книгите на Абъркромби, Бели Чеймбърс и Сапковски. Оливия Бътлър все още ми предстои.  Много харесах Сянката на умелите на Чайковски , но с Деца на времето нещо не се разбрах.

# 122
  • Майничка
В първите романи на Браун харесах елемента на "вулгаризация", т.е., представянето на изкуство или наука по достъпен за обикновените хора начин, както и представянето на интересни места в градовете. Водя ученици на екскурзии и изживяването им наистина е по-хубаво, когато имат "опорни точки" от книга или филм, колкото и елементарни да са. Обаче тук, от цяла Прага, да привлече вниманието само към библиотеката, Карловия мост, макета на R2D2 и Грота е малко разочароващо.

# 123
При Азимов май точно философията е най-ценното.

# 124
@Балкай, моите 2 стотинки по някои от заглавията:

2. Джон Гуин - Сянката на боговете - съвсем обикновено и клиширано фентъзи, но ако се кефиш на викинги, става
3. Ейдриън Чайковски - Деца на времето - най-доброто нещо на Чайковски досега в кариерата му, сериозно сай-фи в канона на старите майстори, като трите книги са доста различни една от друга също
4. Брандън Сандерсън - Към небето - йънг адалт сай-фи опера, не е ясно още дали ще бъде Космер или не, обаче е доста забавно всъщност, приятно ми вървеше четенето им
5. Анджей Сапковски - Кулата на шутовете - лично за мен, най-доброто нещо на Сапковски, особено за хора, изкушени в историята
10. Джо Абъркромби - Малка омраза - ако си чел Първия закон и прилежащите му романи и новели, това е задължително
11. Лиу Цъсин - Странстващата земя - спокойно може да се пропусне, всъщност само заглавната новела е по-интересна, другите са средно качество, нищо общо с Три тела

# 125
Коя е третата част на "Деца на времето"  на Чайковски?

# 126
Children of Memory, няма я преведена на български още. "Деца на разрухата" излезе едва наскоро.

# 127
И аз съм си заплюла трилогията на Чайковски, но когато всички книги ги има на български. Да ги подхващам и чета наведнъж.

# 128
В уикито пише, че са тетралогия, надявам се да издадът и другите две.Не ми харесва, че понякога издателствата не издават някои поредици.
Щото вече съм ги поръчала и чакам "Децата на времето" 😃

# 129
Артлайн ще ги издадат докрай, Иво Джоков спомена веднъж, че се продават ок на нашия пазар, а и самият Чайковски мина през България, което е показателно.
4-тата излиза в оригинал в края на март догодина, значи края на 26-та или пролет 27-ма на бг.

# 130
Благодаря ви, именно Чайковски започнах. Дано ми хареса, а ако зацикля, ще опитам с другите варианти.

Общи условия

Активация на акаунт