За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 23 961
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте взех си ергономична раница за носене на бебето, но като цяло след 10 мин
Започва да ме боли гърба и раменете, не съм си я нагласила правилно (прекалено стегната или хлабава ли) че изпитвам такъв дискомфорт
Ако имаш Facebook влез в групите за бебеносене, например Бебеносещи приключенци, там ако им покажеш снимка ще ти дадат насоки. Тук във форума също има група за бебеносене. Но без снимка трудно ще те насочат какво не е наред.

# 121
  • София
Здравейте ! Търся препоръка за добър хранителен терапевт или консултант по хранене .Става въпрос за дете на година и пет месеца,което според мен не умее да дъвче.Няма  проблем с храненето,хапва си абсолютно всичко,което и дам,но директно гълта парчетата.От доста време не смея да и давам бисквита или нещо за гризкане,защото последните три пъти се задави с бисквита  и не можеше да диша . Говорила съм с педиатъра,според нея няма проблем детето и това било от мързел ,консултантите били "пари на вятъра" и единствената препоръка дето ни даде беше да купя мрежичка за плодове и така да тренира дъвкането .Минаха се почти два месеца и ефект не виждам .Храним се заедно и постоянно и показвам и и казвам да дъвче,но уви не.Имам дете на седем години и през такова чудо не сме минавали .Вече съм отчаяна ,освен че изпадам в ужас всеки път да не се задави отново.

# 122
Здравейте взех си ергономична раница за носене на бебето, но като цяло след 10 мин
Започва да ме боли гърба и раменете, не съм си я нагласила правилно (прекалено стегната или хлабава ли) че изпитвам такъв дискомфорт

Каква е раницата? Сигурна ли си, че е оригинална, има доста ментета?
По принцип не е нормално на 10та минута да ти е вече толкова дискомфортно. Ако си я поръчала по интернет, я върни. Ако си я купила на място, отиди да ти обяснят как да я слагаш правилно.

При такава покупка най-добре първо да се вземе под наем (например от Сгушени, Слингогека или др специализиран магазин), защото на различните хора са им удобни различни модели. Там на място и консултират и можете да пробвате заедно с бебето различни модели.

# 123
И зависи бебето на каква възраст и колко кг е. Твоето бебе не е новородено и трябва да избереш раница, която ще го държи добре според кг му и съответно на и на теб да ти е комфортно.

# 124
  • Банско
Здравейте, бебето ми е на 10 дни и понякога не ну стига 60 мл. адаптирано мляко. Додавам му още 30 мл. и понякога ги изпива целите, понякога половината. Много ли е като количество 90 мл за 10 дневно новородено?

# 125
Момичета, падна ми се бебе лепка, второ такова ми е, но това вече ми взима здравето. На 7++ е, не взима биберон, не се храни от шише, не яде пюрета. Не седи в кола, в количка също, на пода пак не иска да седи дълго, дори и да съм плътно до нея и да я забавлявам. Не спи в количка, легло, до сега успявах в раница или на гърда да приспя, но последно време е ужасно трудно и отнема поне час носене/кърмене и тн. Вчера и днес става в 7:30 и заспива за първа дрямка чак в 12:30, сърдита е още в 9 и нещо и я нося/кърмя/нося/кърмя докато заспи, ама бога ми, 5 часа будни са това и над три часа опити да я сложа да спи. Следя за сигнали, следя интервали, не и не, аз виждам кога да я приспя, ама то не става и не става. Имам батко, на който грам внимание не мога да обърна, а са 8м почти това, срам ме е вече, че едно дете не мога да приспя.
Ако/като заспи успява вече да спи час залепена за мен, понякога по-малко, рядко повече. Беше по-зле с 30ки, но поне това удължи. Нощем е ад, вече не се и опитвам да я връщам в леглото и, спи 2ч и после суче на всеки.. знам ли, 30-45минути? Сто хранения на нощ има, ясно ми е че е силна асоциация, но не успявам да я премахна. Как? Тя не заспива даже със сукане през деня, как да я отуча да го прави нощем, пробвах да включа шушкане, клатене, галене, само се нерви и не може да заспи. Вече съм на ръба на изтощението, мъжът ми има огромно желание да я гледа, но тя иска да е постоянно при мен, аз да я нося, аз да я приспивам, да си суче по сто пъти денонощно и ревне ли аз да съм там. Опита ли се да я приспи плаче неистово, нямам сърце и отказвам да я оставя да се дере и да заспива от умора.
Накърмих, заспа, отидох на маникюр, събудила се е почти веднага след като излязох и е плакала час и половина, докато се прибера. Мъжът ми не ми се е обадил, аз още го боледувам, но е факт, че дори и да не съм там - няма успокояване. Помощ, имам нужда от съвети, наистина не знам какво да го правя това дете.

# 126
  • Варна
И моето е на 11 дни и също му правя по 90мл.
Обикновено изяжда към 75мл или 85мл.
Мисля, че не е притеснително.

Здравейте, бебето ми е на 10 дни и понякога не ну стига 60 мл. адаптирано мляко. Додавам му още 30 мл. и понякога ги изпива целите, понякога половината. Много ли е като количество 90 мл за 10 дневно новородено?

# 127

Въобще не е много, толкова трябва да изпива.
От осми ден, всеки ден се добавя 10 мл мляко към дозата, докато стане на 120 мл.

# 128
Здравейте ! От няколко дни беба е много подсечена там долу . Досега винаги при всяко изхождане по голяма нужда задължително мием дупето и отпред на мивката като преди това се почиства мястото с мокра кърпа . При напишкано, обаче джипи беше казала с нищо да не я бърша имам предвид от родя на тоалетна хартия , а само са сменям памперса . Мажа със судокрем ,ама подобрение няма направо на рана е станало моля за помощ

# 129
Здравей! И нашият бебо беше се подсякъл много. Тук мамите ме посъветваха няколко неща и буквално за един ден се оправи, а се мъчихме с всякакви мазила седмици.

Първо спрях да ползвам мокри кърпи, миеххго с тампони с водичка(не на мивката всеки път защото сме със сондаж и много твърда вода). После на всяка смяна то оставях максимално дълго без памперс да му диша дупето върху еднократна подложка, въздушна баня май се казва и накрая мажех судокрем. На следващия ден съвсем леко се виждаше следа от подсеченото. И до днес нямаме проблеми, но и мокри кърпи ползвам супер рядко.

Стискам палци и съм сигурна, че и вашата беба ще оправи така бързо!

Здравейте ! От няколко дни беба е много подсечена там долу . Досега винаги при всяко изхождане по голяма нужда задължително мием дупето и отпред на мивката като преди това се почиства мястото с мокра кърпа . При напишкано, обаче джипи беше казала с нищо да не я бърша имам предвид от родя на тоалетна хартия , а само са сменям памперса . Мажа със судокрем ,ама подобрение няма направо на рана е станало моля за помощ

# 130
С какво подсушаваш? Само не казвай, че ползваш тоалетна хартия? И само с леко потъпкване, без търкане. И да оставяй без памперс, какъвто съвет вече получи. Аз ползвам павловича мас, досега не съм имала проблеми.

# 131
Да и аз ползвам павловича мас, когато нямаме проблеми, но за подсеченото судокрем май е по-добре, че иначе ще седи влажно и мазничко подсеченото и по-бавно ще се оправи според мен.

# 132
Бепантен е по-добро (за мен) от Судокрем. Ползвам го на всяка смяна на памперс и не съм имала подсечено за 9 м. Но сигурно си зависи и от бебето. Аз подсушавам с муселинови пелени.

# 133
Бепантен е по-добро (за мен) от Судокрем. Ползвам го на всяка смяна на памперс и не съм имала подсечено за 9 м. Но сигурно си зависи и от бебето. Аз подсушавам с муселинови пелени.

Аз също съм най-доволна от Бепантен
Бебо имаше подсичане и лек обрив когато беше  на месец и половина и педито ме посъветва да сменя козметиката. И от тогава ползвам само Бепантен и не съм имала никакви проблеми

# 134
С какво подсушаваш? Само не казвай, че ползваш тоалетна хартия? И само с леко потъпкване, без търкане. И да оставяй без памперс, какъвто съвет вече получи. Аз ползвам павловича мас, досега не съм имала проблеми.

Ами с нищо не съм подсушавала след напишкване. Само по голяма нужда като я мия е подсушавам с хавлиена кърпа . Никой не ми беше казал , че и след напишкват е трябва да подсушавам с нещо джипи каза сменяй само памперса

Общи условия

Активация на акаунт