За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 470
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
И двете деца, когато сме вкъщи ги мия преди да сменя памперс, навън действам с мокри кърпи. Судокрем ползвам само при зачервяване иначе не мажа нищо. От Пуфис ми се случи почти подсичане и спрях да ги ползвам.

# 136
Здравейте ! От няколко дни беба е много подсечена там долу . Досега винаги при всяко изхождане по голяма нужда задължително мием дупето и отпред на мивката като преди това се почиства мястото с мокра кърпа . При напишкано, обаче джипи беше казала с нищо да не я бърша имам предвид от родя на тоалетна хартия , а само са сменям памперса . Мажа със судокрем ,ама подобрение няма направо на рана е станало моля за помощ
Как сменяш памперса без да измиеш детето?! Разбира се, че ще подсича така!!!

# 137
Здравейте ! От няколко дни беба е много подсечена там долу . Досега винаги при всяко изхождане по голяма нужда задължително мием дупето и отпред на мивката като преди това се почиства мястото с мокра кърпа . При напишкано, обаче джипи беше казала с нищо да не я бърша имам предвид от родя на тоалетна хартия , а само са сменям памперса . Мажа със судокрем ,ама подобрение няма направо на рана е станало моля за помощ
Как сменяш памперса без да измиеш детето?! Разбира се, че ще подсича така!!!

Мимито, първо пишеш глупости, второ с доста агресивен тон.
Почти никой не мие бебето при смяна на само напишкан памперс и не се подсичат. При нас подсичане се е получавало няколко пъти като изпуснем някое ако и не сме сменили достатъчно бързо пелената.
Оправя се за 1-2 дни, просто повече внимание да не престоява ако, плюс максимално възможно време без памперс - т.н. въздушна баня, например 5-10 минути при всяка смяна на памперса на повивалника. И наистина махни мокрите кърпи, може да я дразнят.

# 138
Аз също не мия на всяко напишкано, но ползвам мокри кърпи. Изчаквам малко да изсъхне и тогава слагам памперс. Ако има значение, мокрите кърпи и памперса са на Памперс. Иначе моето бебе спи цяла нощ и се е случвало да усетя, че е наакана. Не я будя и не сменям. Не се е подсичала и от това. Има склонност към атопия и мислех, че ще имам проблем с подсичане, но за сега (9.5 месеца) не се е подсичала. Мия само при наакано и вечер преди нощния сън. Къпя я през няколко дни заради сухата кожа.

# 139
Да, аз ползвам мокри кърпи, но на памперс примерно са си доста мокри и после подсушавам сгъвките и чак тогава кремче.

# 140
Аз вкъщи си го изплаквам на мивката на всяка смяна, пишкано, акано, няма значение. Мокри кърпи ползвам навън.

# 141
Здравейте,

Как се хранят бебетата ви на 9 месеца? Колко хранения на ден и колко от тях са с кърма/АМ?

# 142
Моето е на 9.5 месеца
Има 5 хранения
-7.30/8.00 - 190 мл АМ
-10.30/11.00 - гледам да давам сутрин нещо с глутен. Ако има за дъвчене, правя 130 гр (примерно паста звездички с извара и масло) и дохранвам с 60 мл АМ. Изморява се сякаш и не изяжда цяла порция паста и за това правя по-малко, за да дохраня.
-14:00 - пюре с месо или жълтък около 190/200 гр
-17:00/17:30 - тук давам нещо безглутеново с плод. Например авокадо с банан или киноа с плод. Ако е киноа или елда пак давам по-малко и дохранвам с мляко
-20:30 - 190 мл АМ
И това мисля да й е храненето до годинката - две пълни хранения с мляко. И 3 хранения с твърда храна като в някакъв момент ще махна дохранването с мляко. Просто много бавно дъвче, доскучава й на стола и много се протаква храненето, за това я дохранвам, за да не се изнервя. Гледам във всяко хранене да има протеин и едната закуска да е глутенова, а другата безглутенова. Като цяло се старая да има баланс. Започнах да захранвам и с риба, та ще включа и нея в редовното меню.

# 143
Моето е на 9.5 месеца
Има 5 хранения
-7.30/8.00 - 190 мл АМ
-10.30/11.00 - гледам да давам сутрин нещо с глутен. Ако има за дъвчене, правя 130 гр (примерно паста звездички с извара и масло) и дохранвам с 60 мл АМ. Изморява се сякаш и не изяжда цяла порция паста и за това правя по-малко, за да дохраня.
-14:00 - пюре с месо или жълтък около 190/200 гр
-17:00/17:30 - тук давам нещо безглутеново с плод. Например авокадо с банан или киноа с плод. Ако е киноа или елда пак давам по-малко и дохранвам с мляко
-20:30 - 190 мл АМ
И това мисля да й е храненето до годинката - две пълни хранения с мляко. И 3 хранения с твърда храна като в някакъв момент ще махна дохранването с мляко. Просто много бавно дъвче, доскучава й на стола и много се протаква храненето, за това я дохранвам, за да не се изнервя. Гледам във всяко хранене да има протеин и едната закуска да е глутенова, а другата безглутенова. Като цяло се старая да има баланс. Започнах да захранвам и с риба, та ще включа и нея в редовното меню.

А да попитам защо едното хранене е с глутен, а другото без? Понеже аз давам сутрин попара с масло и сирене, а следобяд овесена каша с малко плодово пюре.

# 144
За някакъв баланс. Просто не искам да давам два пъти на ден глутен. Не съм чела да има такова правило, но ми се струва ненужно да яде два пъти на ден глутен. На този етап. След годинката сигурно ще се случва да яде повече глутен, но сега мога да давам 3 различни групи храни и го правя. Предвид, че има и 2 млечни хранения. Като отпаднат и те, то няма как глутена да не се повтори на някое ядене. С две думи го правя за балансирано хранене.

# 145
  • до най-прекрасния мъж
Винаги съм бърсала с мокри кърпи при смяна на памперс, без значение чиш или ако. Дупе мия веднъж на ден, вечер преди сън с общата баня. Ако нещо е била много наакана, съм я мила и по-често. Като беше под годинка, мажеш Бепантен на всяка смяна и Судокрем нощем (след трети месец спря да яде нощно време и съответно памперс сменях сутринта чак, но и спря да ака нощем). Подсичала се е два пъти до рана (покрай зъбоникнене) и двата пъти се оправи със Судокрем. Като цяло кожата ѝ като бебе беше суха, но не е имала особени кожни проблеми, произтичащи от това. Хлорираната вода също изсушава кожата.

# 146

[/quote]

Здравей, при нас също беше зле положението, аз спрях да мажа всякакви кремове освен от време на време на галафарм, оставях го възможно най-дълго време без памперс и честа смяна като с памучна кърпа винаги забърсвах преди памперс за да е сухо и да няма влага. Като не мажа с нищо вече нямаме драма с това

# 147
Здравейте ! Джипито ни каза като се оправи на бебка обрива , когато ходи по малка нужда да я забърсвам с кухненска хартия (не ароматизирана ,разбира се )

# 148
Сериозно ли?

# 149
Купете си муселинови кърпички или памучни такива, евтини са и са в пъти по-добре от кухненска хартия или нищо.

Ама какви съвети дава тази лекарка, тя дали като ходи по малка нужда не се бърше, ми направо вдига гащите. 🤐 Да не говорим, че кухненската хартия е толкова груба, жал ми стана за детето...

Общи условия

Активация на акаунт