За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 499
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
При момиче няма как да не измиеш при наакан памперс. При наличие на подсечено, според мен отново докато заздравее раната, трябва да се изплаква с чиста вода и след подсушаване да се намаже с крем. Дали ще си измиете детето, всеки сам решава. Моето беше с много чувствителна кожа и не ставаше само с мокри кърпички. Най-бързо се оправяше подсеченото с пантенол или бепантен. Но всяко дете си е индивидуално.

# 151
  • Пловдив
Ама как с хартия 🤦🏽‍♀️ мъжа превъзпитах да ползва мокри кърпи, как ли пък не ще бърша бебето си с хартия 🤐
То наистина, че всеки сам си решава, но една рана трябва да се почиства и диша, за да зарасне. Вода, въздух и нещо антисептично като судокрем или подобно се ползва в такива ситуации.

# 152
Много зависи от кожата на детето.
Някои деца са чуствителни и към определени марки пелени, мокрите кърпи също.
Аз и с голямото дете и сега с малкия използвам Лидълската марка Лупилу памперси, както и мокрите кърпи,които ги пускат на промоция от старата серия.
Не мажа постоянно с крем, а когато видя че започва да се зачервява.
Имам приятелка,на която нейното дете се обриваше и зачервяваше от всякакви памперси освен премиум кеър, както и ползваха мокри кърпи,които бяха 100% вода. От всичко друго зачервяване и се стига чак до рани. След консултация със специалисти и изпробвани 2000крема и всякакви мазила, заключението бееше атопичен дерматит, изключително чуствителна кожа. Сега от време на време пак се зачервява дупето, но е много по рядко.

# 153
Здравейте имам следното питане, имам близнаци момче и момиче родени в 34 г.с и в момента са на 2 к.месеци.направи ми впечатление,че на девойката са и се появили бучици на гърдичките. Знае ли някоя от вас нормално ли е и трябва ли да се прави нещо. Ще ходим на педиатър на 16,но дотогава ще се побъркам. Ако някой е имал такава ситуация с девойката си ще се радвам да сподели мнение и решение.

# 154
В какъв смисъл бучици, като зачервено ли? Моето момиченце имаше на едната гърдичка като зачервена бучица, точно до зърното - малко и на пъпка от ухапано приличаше. Докторът каза, че е нормално и няма нужда нищо да се прави - ще мине от само себе си и пак ще се активира, като дойде пубертетът.

# 155
Здравейте имам следното питане, имам близнаци момче и момиче родени в 34 г.с и в момента са на 2 к.месеци.направи ми впечатление,че на девойката са и се появили бучици на гърдичките. Знае ли някоя от вас нормално ли е и трябва ли да се прави нещо. Ще ходим на педиатър на 16,но дотогава ще се побъркам. Ако някой е имал такава ситуация с девойката си ще се радвам да сподели мнение и решение.
Нормално е, като все пак се консултирайте и с лекар, но само да споделя за успокоение,че и моето момиченце беше така и джипито обясни, че е от хормоните и отшумява отсамосебе си.

# 156
Здравейте мамита
Преди малко малкият, докато беше на повивалника в опит да св обърне се набра на пердето и докато го хвана, вече се беше тупнал на глава отзаде на повивалника, чу се силничко туп, но той не заплака, смееше се.
Дали може да му е станало нещо

# 157
  • до най-прекрасния мъж
Следи за сънливост, повръщане, дезориентация в следващите часове. Ако височината е по-малка от ръста на детето, като цяло не се води сериозно. Но ако е паднал на глава, бъдете бдителна.

# 158
Следи за сънливост, повръщане, дезориентация в следващите часове. Ако височината е по-малка от ръста на детето, като цяло не се води сериозно. Но ако е паднал на глава, бъдете бдителна.

Той не падна от повивалника.на земята
Падна си върху него.
Височина не повече от 25см.
Просто беше се набрал на пердето на страни и докато го хвана се пусна от пердето и се тупна на повивалника. Той е на леглото му
Не е от най-меките, нито от най-твърдите, нещо средно е, но си удари главата отзад, понеже легна на гръб след като се пусна

# 159
  • до най-прекрасния мъж
Едва ли нещо ще му има в такъв случай, но следете си го все пак и не го оставяйте без надзор. Бебетата политат за секунди. Моето на 6 м падна от спалнята, докато се наведа за секунда за взема нещо от пода. Буквално ми тупна под носа. Така че не го оставяйте на високо дори за секунда, ако не го държите или наблюдавате.

# 160
Освен изброеното може да проверите и как реагират зениците на светлина.

# 161
Освен изброеното може да проверите и как реагират зениците на светлина.
В момента заспа.
Трябваше да заспи в 13ч
Но не заспа когато беше времето за сън.
Преди това се смееше.
След като се удари
Не е повръщал за сега.
Но се чудя дали да не го събудя

# 162
Не го буди, изчакай да видиш дали ще се събуди сам. Ако спи по-дълго от обичайното, тогава пробвай да го събудиш. Но щом дори не е изплакал, едва ли му има нещо.

# 163
Моето дете да чукна на дърво не се е подсичало на сериозно, макар да е с атопичен дерматит. Имало е на няколко пъти зачервяване по дупето, ако не съм усетила някое ако овреме. Но спрях да мия дупето някъде към 6тия месец след акане. Много е шавлив милия, и просто не става. А сега е голяма борба смяната на памперса, на година и два месеца е. И винаги придружено с опити за бягство и рев. Сега си купих джинджира спрей и ако видя нещо зачервено пръсвам и толкова.

# 164
Здравейте мами, имам бебенце на 2 месеца и сме болнички. Ходихме на лекар и ни изписаха антибиотик, та исках да попитам мога ли да сложа на гърдичките някакъв компрес за кашлицата!

Общи условия

Активация на акаунт