За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 918
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,  може ли съвет за борба с колики , на 7 дни е бебка и положението е страшно. Днес шест часа плаче чак до посиняване.🥲

Ако кърмите уверете се, че не приемате храни, които биха дразнили бебенцето.
Ползвали сме абоколикен по-голямата разфасовка и имаше ефект някакъв.
Много успокоява топла кърпа на коремчето, гушкане, топъл душ, но като цяло няма лек, трябва време може да пробвате всичко за ваше лично успокоение.
Успех 😊🍀

# 466
За бял шум може да ползвате сешоар(на студената струя и без да го насочвате към детенцето). Моята само него като чуеше се успокояваше, не признаваше белия шум от клипчетата и играчки.

# 467
За бял шум може да ползвате сешоар(на студената струя и без да го насочвате към детенцето). Моята само него като чуеше се успокояваше, не признаваше белия шум от клипчетата и играчки.

И прахосмукачка също

# 468

И прахосмукачка също

Сешоарът сигурно е най-скъпият бял шум ххах.
Бухалът Оли има хубав бял шум.

Според мен от капките за колики няма абсолютно никакъв смисъл. За вечерната раздразнителност на бебето обаче много помагаше слагането в слинг, таткото го разнасяше така по 2 часа всяка вечер.

# 469
И друг път съм го казвала. Капките за колики са успокоение за нас, че правим нещо, за да им помогнем, защото ти е много тъжно да го гледаш как се мъчи.

Бухалчето Оли ни се развали. Не бих казала, че беше тормозено 🤣 Сега сме на тази джаджа от Тему, която много повече ми харесва. Сигурно от 20 дена го ползвам и не е зареждано втори път. Има таймер. Кога да спре - след 30, 60, 90 Мин. Ако не избереш минути, свири си до откат. На Оли трябваше постоянно да се взирам отзад на кое е нагласено. На това има 3 мелодии - песен, птички, бял шум. И е по-малко от Оли и може да се сложи на количката. Имаше допълнителни закачащи връзки.

# 470
Много малко храни сте вкарали, ако са само това от изброените (батат, картоф, тиква и бели меса). На 8 месеца може още да дадете пащърнак, зелен грах, тиквичка, трябва и кашите да вкарате, та дори глутен, жълтък също. Плодове с кашите, че иначе са безвкусни. Авокадото е много полезно и с банан е любимо на много бебета.

Каши давам ,както и глутен и жълтък . Проблемът е ,че например от моркова много е боли корема ,плаче не спи по цяла нощ , снощи същата история и с пащърнака . Може би трябва да се посъветваме с гастро. Струва ми се ,че е нормално на тази възраст корема да е боли сякаш е на 2-3 месеца 😞

# 471
Ами най-добре е с лекар да се посъветвате и то в тази област (не джипи или педиатър). Ние не сме имали никакъв проблем с моркови и пащърнак. Като цяло с никакви храни не е имала проблем. И рано вкарах броколи и карфиол, които ги дават газообразуващи. Пие ли вода? Според мен се запича. Водата много разхлабва. Моето бебе, ако не пие вода, ще се изходи веднъж. Но ако пие много често, 3/4 пъти не й мърдат. Та имам дни и с 5 изхождания на ден.

# 472
  • София
Аз съм с тази джаджа и съм суууупер доволна, имаше моменти в които по цяла нощ сме спали на нея.
Много е важно (според мен) да има опция да НЕ се спира автоматично.

# 473
Бебетата ви кога поспряха да лапат и дъвчат всичко, до което се докопат?
При нас е доста екстремно, особено когато го пускам навън да щъка, скубе треви, храсти, събира камъчета и боклуци, всичко веднага в устата, на всеки 20 секунди намира нещо ново, не мога и за секунда да го оставя без да махна поредната находка от ръката/устата, побърквам се!
Вкъщи разкъсва книги и списания, види ли, че някой чете не мирясва докато не докопа книгата за да я ДЪВЧЕ!

Момче на 10м, явно много диво

# 474
Бебетата ви кога поспряха да лапат и дъвчат всичко, до което се докопат?
При нас е доста екстремно, особено когато го пускам навън да щъка, скубе треви, храсти, събира камъчета и боклуци, всичко веднага в устата, на всеки 20 секунди намира нещо ново, не мога и за секунда да го оставя без да махна поредната находка от ръката/устата, побърквам се!
Вкъщи разкъсва книги и списания, види ли, че някой чете не мирясва докато не докопа книгата за да я ДЪВЧЕ!

Момче на 10м, явно много диво
Още доста време ще дъвча. Докато го дразнат зъбките все ще намира какво да сложи в устата. Ние сме на 1 г. 1 м. и сега дъвча повече от всякога. Нормално е! Вдички книжки са ни изядени. Давайте му повече играчки, които не може да съсипе. Гумените са добър вариянт и чешалки за зъбки също. Другите играчки ги изваждайте само когато сте плътно до него.

# 475
  • София
GerKa99 , дълъг е този период с лапането на всичко.
Голямото ми момче имаше биберон и поне знаех, че му е запушена устата 🤣 С малкото обачееее е различно, всичко слага в устата и като знам,че скоро няма да приключи това и гледам да свиквам и да го приемам.

# 476
Ами най-добре е с лекар да се посъветвате и то в тази област (не джипи или педиатър). Ние не сме имали никакъв проблем с моркови и пащърнак. Като цяло с никакви храни не е имала проблем. И рано вкарах броколи и карфиол, които ги дават газообразуващи. Пие ли вода? Според мен се запича. Водата много разхлабва. Моето бебе, ако не пие вода, ще се изходи веднъж. Но ако пие много често, 3/4 пъти не й мърдат. Та имам дни и с 5 изхождания на ден.

Ние редовно ходим по 4,5 пъти на ден . Никога не сме се запичали . Миналата седмица имаше разстройство ,което спряхме ,но запек не е имала досега

# 477
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми зверски се запичаше от морков и бял морков, донякъде и от картоф. Ходеше по 3-4 пъти дневно по онова време, но от морковите и особено от белите моркови, акото ставаше на топчета. Аз също захраних рано с газообразуващи, бяха от 10-те първи зеленчука на детето.

# 478
Здравейте, какви ваксини се поставят на бебето след раждане,доколкото разбрах в болницата са му правени две ваксини.
Сега една позната ми казва че трабва да име и трета, но на нас не са ни казали нещо подобна. Педиатърката ми не вдига телефона и се притесних да не изпуснем някакъв срок ако има?

# 479
След навършване на два месеца, се прилага шествалентната ваксина (тетанус, коклюш и т.н.), както и пневмококовата ваксина. Няма да ви оставят без ваксини, споко. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт