За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 948
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
О, нормално е на два часа на поискване, моето бебе на 7 месеца още понякога яде на два часа. Въпросът беше дали да се буди през два часа включително и през нощта, тоест да не се позволява повече от два часа между храненията, дори бебето да не си иска, а да спи. И за повечето бебета това не е нужно, но в някои случаи се налага.

# 451
Ползвали ли сте продукти на w00den sp00n? Чудя се дали да взема от това олио за скалп, да мажа да омекват крустите и да помогна по-бързо да се изчистят. Имате ли опит с този или с други продукти и дали е добър избор за козметика? Някъде мернах коментар, че ароматът бил неприятен..

Аз съм използвала продуктите им, козметика за голям човек и смея да твърдя, че са ТОР. Много са им хубави нещата и са доста икономични. За малкия нищо не съм поръчвала на тази марка тъй като си свикна с друга марка козметика и не е имал никакви проблеми.

# 452
  • Банско
Здравейте, бебето ми е вече на два месеца. Кога да почна да му махам крустите на главата? Мисля да взема кремче за крусти и да почвам, ама дали не е малък, да изчакам ли до 3 ти месец? На баткото не обърнах внимание на тея крусти и сега още има на 6 години 🙁

# 453
Здравейте, бебето ми е вече на два месеца. Кога да почна да му махам крустите на главата? Мисля да взема кремче за крусти и да почвам, ама дали не е малък, да изчакам ли до 3 ти месец? На баткото не обърнах внимание на тея крусти и сега още има на 6 години 🙁
Те крустите се мажат с масло за тяло. Още в родилното мажеха бебенцата с маслото, с което мажеха и тялото. Няма проблем да мажеш главичката, когато прецениш. Просто не я натискай заради фонтанелата.

# 454
И аз ще пробвам да ги мажа и после с мека четка ва коса лекичко, педито ми каза да не е с гребен и да не ги чопля с нокти, каквото падне с четката. Трудно падат обаче :/

# 455
Да, след като се намажат ги оставям хубаво да се размекнат и след няколко часа, преди баня разресвам с четчица с косъмчетa.

# 456
Аз пък с нищо не съм ги мазала, къпане веднъж в седмицата също. За седмица-две минаха

# 457
  • София/Севлиево
На баткото бързо се махнаха,с 1-2 названия с бебешко олио(а той имаше и много коса).Малкият уж почти нямаше коса,уж много го казах и ресах и все още има,а вече е над 3 и половина години.Явно всяко дете е различно.Той и много се поти по главата  за разлика от батко си.

# 458
  • София
Пяната на Мустела за крусти ползвах, имаше ефект, но като цяло ако са повече и по-упорити, няма да стане само с нея.

# 459
Здравейте,  може ли съвет за борба с колики , на 7 дни е бебка и положението е страшно. Днес шест часа плаче чак до посиняване.🥲

# 460
Бял шум, люшкане, повиване на ръчичките, биберон, ако приема, гушкане. Ако имате фитнес топка, много се успокояват бебетата на нея (в смисъл държите бебето, докато сте на топката). Белият шум може да се наложи доста да го увеличите, за да има ефект в началото и постепенно да го намалите.

Ако продължава да плаче, уверете се, че не е гладно

# 461
Също носене в слинг през деня. То си е гушкане но ръцете ви са свободни Simple Smile Онлайн, или в места като Слинготека могат да ви покажат как да вържете слинга и да ви дадат такъв под наем.

# 462
Здравейте,  може ли съвет за борба с колики , на 7 дни е бебка и положението е страшно. Днес шест часа плаче чак до посиняване.🥲

Аз съм ползвала ABOKOLIKEN. Има опаковка с по-малко милилитри и такава с повече. Различни съставки са! Аз ги редувах т.е. една седмица едните и една другите. Дали помагат не знам, но определено не плачеше след тях толкова. Иначе препоръчвам и аз бял шум, той направо ни спаси живота и съня😄

# 463

Гушкане, да спи по корем върху вас през деня, черешови костилки. На нас много ни помогна белия шум от прахосмукачка.
И търпение.

# 464
Ми няма универсален лек. На нас Абоколикен не ни помогна. Общо взето извъртях всички капки, които не са със симетикон. Накрая спряха като приемаше Gripe Water. Не знам дали беше от тях или случайност. Като цяло е период, който ще мине. Няма единно лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт