За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 23 864
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, имате ли представа при положение, че кърмя, дали е ок да си мажа китките с диклак?

Проверих го тук www.e-lactancia.org уж диклофенак е безопасен, но знам ли. Не съм била още на лекар и на своя глава го взех. Някоя от вас да то е ползвала по време на кърмене?

Иначе имам ужасни болки в китките, от вътрешната част на ръката и изтръпване в пръстите. Много се надявам да не е това което си мисля и да ми размине и търся нещо да ме облекчи.

Здравейте, аз бях така. Ужасно е! Никой лекар не установи, какво ми е. Прочетете за синдрома на запушения карпален тунел. Характерно е за след бременност. Отшумява само във времето. Не знам, дали мазила биха помогнали. Когато поотслабнах и се раздвижих повече отшумя. Но помня,че месеци виех от пронизваща болка в китките и пръстите ми много изтръпваха. Беше доста трудно да държа и главата на бебето.
От натрупаното количество лимфа,кръв,килограми изобщо се притиска този нерв и му отеснява каналът.

# 91
Благодаря за споделения опит. Точно за този синдром четох и аз. Попринцип не е като да съм качила много
 Ще се надявам да мине от само себе си. Но определено ми е много тъжно, че ми е така трудно да го държа бебчо, плаче ми се от болка, но стискам зъби докато мога. Друго четох, че може да е артрит или възпалено сухожилие, макар че усещам как самата кост ме боли като че ли. Ще видим дали ще намеря доктор да установи

Момичета, имате ли представа при положение, че кърмя, дали е ок да си мажа китките с диклак?

Проверих го тук www.e-lactancia.org уж диклофенак е безопасен, но знам ли. Не съм била още на лекар и на своя глава го взех. Някоя от вас да то е ползвала по време на кърмене?

Иначе имам ужасни болки в китките, от вътрешната част на ръката и изтръпване в пръстите. Много се надявам да не е това което си мисля и да ми размине и търся нещо да ме облекчи.

Здравейте, аз бях така. Ужасно е! Никой лекар не установи, какво ми е. Прочетете за синдрома на запушения карпален тунел. Характерно е за след бременност. Отшумява само във времето. Не знам, дали мазила биха помогнали. Когато поотслабнах и се раздвижих повече отшумя. Но помня,че месеци виех от пронизваща болка в китките и пръстите ми много изтръпваха. Беше доста трудно да държа и главата на бебето.
От натрупаното количество лимфа,кръв,килограми изобщо се притиска този нерв и му отеснява каналът.

# 92
Здравейте мами! От безизходица пиша тук с надежда.
Търся препоръка за добър гастро в София.

Детенцето ми е на 3 месеца, от самото начало сме с рефлукс и не успяхме да се кърмим, единствено помогна Фризовом, но от него изхожданията са на 2-3 дни веднъж и то леко зеленикави понякога и като пластелин, ако не съм дала капки с лактоза, като от известно време след абсолютно всяко хранене плаче ужасно докато не изкара газ, първо си мислех, че не се наяжда, но отпадна като вариант. От време на време просто както се смее започва един писък и виждам че е от болка.
Благодаря ви предварително

# 93

Детенцето ми е на 3 месеца, от самото начало сме с рефлукс и не успяхме да се кърмим, единствено помогна Фризовом, но от него изхожданията са на 2-3 дни веднъж и то леко зеленикави понякога и като пластелин, ако не съм дала капки с лактоза, като от известно време след абсолютно всяко хранене плаче ужасно докато не изкара газ, първо си мислех, че не се наяжда, но отпадна като вариант. От време на време просто както се смее започва един писък и виждам че е от болка.

Давай сиропче Лактулоза. Много е добро при запек. Нямам препоръка за гастро.

# 94
И аз нямам препоръка, но 2-3 дни без изхождане не може да се говори за запек.

# 95
Аз препоръка за лекар нямам, но за облекчение от газове и запек масаж може да помогне. Ето този примерно, може да трябва 5-10 минути да се прави, не е нужен голям натиск:

https://youtu.be/Fcn6gVX5y4I?si=afKdELeeOvXfw5Qz

Също и топла кърпа на коремчето. Или топла вана

Но ако е като пластелин, си е точно запек

# 96
И детето е на АМ.

# 97

Но ако е като пластелин, си е точно запек

Ми не съм много убедена. Като пластелин е малко по средата. Но на тази възраст трябва да е доста по-рехаво от пластелин, така е.

# 98

Давате ли пробиотик? При дъщеря ми много помогна за газовете Омнибиотик панда и пробиен бебе. Също съм страшно доволна от постбиотик бибиотик, но той не може да се дава продължително време

# 99
Не мислете изобщо за артрит. Дано намерите лекар,но моите впечатления са, че не са много запознати. И друго мисля, че влияе. Ако организмът ви е произвел повече от хормона релаксин (това е естествена подготовка за раждане). Той буквално размеква сухожилията. Но ще мине, спокойно! Знам добре усещането за постоянна болка и невъзможността да се свършват елементарни неща точно, когато много ни трябват тези ръце. Но не е кост, от нерва е. Проверете евентуално милгама,дали може да се взима.

Благодаря за споделения опит. Точно за този синдром четох и аз. Попринцип не е като да съм качила много
 Ще се надявам да мине от само себе си. Но определено ми е много тъжно, че ми е така трудно да го държа бебчо, плаче ми се от болка, но стискам зъби докато мога. Друго четох, че може да е артрит или възпалено сухожилие, макар че усещам как самата кост ме боли като че ли. Ще видим дали ще намеря доктор да установи

# 100

А като дадеш капки с лактоза акото после е нормална консистенция ли? Давай си ги, може и Санколик, те са билкови и не запичат, за разлика от други със симетикон против газове.

# 101
  • Sofia
Момичета какво бихте препоръчали за запек? Бебо е в началото на 7-ми месец - яде пюре и каша с две заместващи хранения сме.
Също имам въпрос относно изправянето. Хващам го под мишниците да постои малко изправен през деня и опира краченцата в дивана НО често не стъпва с цяло стъпало а на пръсти и свива пръстчетата. Доколкото знам това се получава от проходилки, но ние не ползваме. Какво да направя за да си стъпва нормално?

# 102
  • до най-прекрасния мъж
Щом детето е захранено, давайте по-голямо количество разхлабващи храни - круша, синя слива, спанак, ако е въведен.
Не изправяйте детето насила, оставете го само да се изправи тогава, когато е готово. В последните няколко дни чета постове, не само тук, как се изправят или слагат седнали деца, които не са готови за това. Сложете нещо на земята - килим, килимче, мек пъзел, обезопасете периметъра по подходящ начин и оставете детето да изучава света около него. Моето живееше на земята от края на 5-ти месец (беше с рефлукс и повръщаше често, затова и късно я сложих по корем). Постепенно се научи и да се обръща от гръб по корем и после обратно (6-7) м, да пълзи и да сяда сама (8 м), да се изправя сама от лег до седнало положение (9 м), да се изправя по мебелите (10 м), да пази равновесие права без опора (стоеше като сърфист), да пада по дупе и да ходи по мебелите (11-12 м), да върви за една ръка (13 м), да върви самостоятелно (14 м). Не съм слагала в проходилка, не съм я водила никога преведена напред за две ръце. Оставих я всичко сама да прави тогава, когато е готова. Между другото, когато проходи, никога не ми е падала напред, винаги се извиваше и сядаше по дупе, ако се усети неуверена. Изключвам моментите, когато се е случвало да се препъне, но пък знаеше да пусне ръчичките напред. Фактът, че сама мина през етапите на развитие, я научи да се пази.
Съвсем нормално е детето да не стъпва на цяло краче, защото не е готово за това, не умее и не знае как. Като му дойде време, ще се научи.

# 103
Здравейте ! Чудя се дали има някоя мама да ми помогне със съвет . Нашият татко си е наумил , че ще махне храненето на бебето нощното ,храним я в 21:30 и преди ставаше в 3:30 или 4;00 да яде ,обаче в последно време след 21:30 става в 00:00 и в 2:00. Помолих го два пъти да е гледа през седмицата за да мога и аз малко да почина , тъй като се оправяме сами . Сега от няколко дни се мъчи да й дава вода , но единственото което постига е че я залъгва за 1 ч или 2 и после бебето пак става да яде , което прави ставанията ОЩЕ ПОВЕЧЕ излишно . Всичко го дразни , тъй като работи на две работи , в другата стая не може да спи , защото там има друг проблем със шумни съседи всяка вечер до 3:00 или 4:00 ч купони и щуротии. Не знам какво да правя аз ли сбърках , че го помолих , но за мен отучване ня нощно ядене с вода е по - старо от светя и абсолютна кауза пердута . В последно време изобщо не се разбираме . Много повече поспивахме като хранихме детето през нощна , сега откакто си е наумил с водата е страшна работа и вярва , че ще станат нещата понеже един път като бил дал и била спала ,ама един единствен път . Не знам какво да правя

# 104
Марина, на колко месеца е бебето и кърмите ли го?

Общи условия

Активация на акаунт