За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 928
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
Ако ползваш градски транспорт всеки ден е изгодно, но ако ще пътуваш един път в годината като мен до зоопарка -няма смисъл от такава карта. Трябва да имаш поне няколко пътувания с транспорт месечно. Например-ако ти се налага да го водиш на ясла , занималня, плуване или гимнастика всеки ден  с градски транспорт.

Трябва да вземеш бележка от работодател, че си в майчинство с дете до 2 години.

Като стана въпрос за транспорт, някой запознат ли е с тази карта за придружител на дете до 2г., която е 10лв/месец за София?

# 406
Дани, трябва ми някой, който е бил скоро при Фурлакис и да ми каже какви летни сандали препоръчва. Мъжът ми снощи беше на преглед с малката на (2г и половина) и изобщо не е запомнил, а ми е важно

# 407
Здравейте! Момиченцето ми е на 10м.
Искам мнение на обувки за прохождане.
Какво мислите за тези на Биомеханикс и дали са подходящи за прохождане
Или да заложа на спортния модел затворена обувка?

# 408
Да, чудесни са! Аз купувам предимно тази и дъщерната марка Garvalin, супер удобни са на детето, откакто е по-голям сам си ги носи при избор от няколко модела. ☺

# 409
Не мисля, че има значение дали е затворена или не. Ние взехме затворена, тъй като беше по-хладно, но все още малката не е съвсем проходила и сме си израли такъв модел.

# 410
На мен не ми харесват, много са твърди. За да се оформят правилно ходилото и мускулите на краката детето трябва да ходи предимно босо, а когато се налага да носи обувки е добре да са с тънки и гъвкави подметки. Няма смисъл от обувки, които поддържат петата, като тези на Биомеханикс, това по-скоро вреди на развитието.

# 411
Нашето момиченце проходи с боси обувки на Ponki.

# 412
Аз не разбирам защо слагате обувки, преди да е проходило

# 413
Защото навън е доста мръсно, има стъкла и други остри предмети които биха могли да се забият в едно босо краче. Иначе моето дете вкъщи винаги е босо или по чорап, но навън няма как.

# 414

Като не иска да стои в количката, шава, иска да я взема, прави опити да стъпва… не може боса или по чорап навън. Иска и да лази навън, но не мога да й постеля килимчето навън пред блока.

# 415
О, даже тичаме по парка да гоним топките на други дечица! 😃
Наистина е абсурд да стои в количка или на ръце - отказва категорично. Иска постоянно да ходи или да лази и то с бясна скорост.
Вкъщи разбира се, че е боса, няма да ходи с обувки в стаята 😃. Навън обаче няма как да я оставя боса, до сега беше с боси обувки на КК, предложени от Фурлакис, запазила съм час за 7.06 при него, защото така се разбрахме, като беше на 6м. да я водя пак, когато започва прохождането, тъй като се филмирах , че нещо ѝ криви едното краче, но всичко е окей.
Ще се консултирам и с него за обувки, но ми беше важно и вашия опит, коментар за марката и обувките(сандали), защото са доста хвалени в моето обкръжение.

# 416
На моят му купувам обувки предимно от КК, защото имат магазин наблизо, босите им обувки са добри.
В момента е с Биомеханикс, но от новата им серия боси обувки. Има и един чифт съвсем обикновени маратонки от ХМ, с тънка/гъвкава подметка, не бяха скъпи. Случайно ги видях един ден и му ги купих за резерва, а пък детето много си ги харесва и дори ги носи повече от тези на Биомеханикс.

# 417
  • до най-прекрасния мъж
Търсете тънки, гъвкави, леки и равни обувки. Важно е да няма повдигане на петата, вътре да не са анатомични, петата да е мека, не твърда и да са лесно огъваеми и в двете посоки. Моето дете проходи с ДД степ навън (зимата) и по чорапи вкъщи. Следя ФБ група за боси обувки, като цяло не се изказват ласкаво за КК и Понки. Аз лично босите им серии не съм ги пробвала, виждала съм ги само обути на дечица, но не съм тествала как се огъват и колко дебела е подметката. На ДД степ е много тъничка, около 1 мм, отгоре има плат и стелка. Тоест не повече от 2-3 мм е общата дебелина на подметката. Така че, вижте на място какво се предлага. Важното е на крачето да му е широко откъм пръстите и да му се даде свобода да се развие само и да си оформи свода.

# 418
  • Пловдив
Аз си залагам на nike. Слагам обувки преди да е проходило първо за да създам навик, второ да му е завършен тоалета и трето като по цял ден сме навън е нормално по някое време да иска да е извън количката и предпочитам да го държа прав, отколкото да го нося.
Вкъщи по двора и около него не ми пречи да ходи бос, батко му изглеждаше като Маугли, но после влизаше директно в банята.

# 419
Ние започнахме да слагаме, защото си събува чорапита. Навън беше доста хладно, пък нали бабите казват, че се изтива от краката 😄. Та започнахме да ги обуване.

Общи условия

Активация на акаунт