За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 914
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
Педиатъра си следи за това. Иначе пишете в Гугъл “Имунизационен календар 2025” и ще видите какви ваксини и кога се слагат.

# 481
  • до най-прекрасния мъж
Две са по време на болничния престой след раждането - БЦЖ и Хепатит Б. От втори месец натам са останалите. Няма трета в болницата.

# 482
Здравейте, какви ваксини се поставят на бебето след раждане,доколкото разбрах в болницата са му правени две ваксини.
Сега една позната ми казва че трабва да име и трета, но на нас не са ни казали нещо подобна. Педиатърката ми не вдига телефона и се притесних да не изпуснем някакъв срок ако има?

Да не би да става дума за витамин К? Понякога се дава на две дози, но това не е ваксина. Приятелката ви с половинчата информация само буди смут Simple Smile

# 483
Здравейте, може ли да ми препоръчате детски гастроентеролог? Някой да е ходил за рефлукс и как протече  прегледа и имаше ли някакво лечение?

# 484
Здравейте, може ли да ми препоръчате детски гастроентеролог? Някой да е ходил за рефлукс и как протече  прегледа и имаше ли някакво лечение?

Консултирах се онлайн през Healee с д-р Йорданка Паскалева. Предписа на бебето лечение, което изключително много помогна. Препоръчвам!

# 485
  • Пловдив
Две ваксини са в болницата, преглед на слуха и кръв се взимаше за генетични изследвания.

# 486
И ние бяхме при д-р Йорданка Паскалева на преглед заради много повръщане. Много съм доволна и също препоръчвам.

# 487
  • до най-прекрасния мъж
Д-р Янков в Пловдив сме ползвали ние. Прегледът беше на ехограф. Предписа лечение, имаше голям ефект, но нейният рефлукс беше киселинен.

# 488
На 4ри месеца е бебчо вече и ако до онзи ден си гукаше , то не е точно гукане неговото, но от вчера нещо хич не е в настроение да говори и като че ли няма апетит много. Вторник му сложиха ваксина беше кисел два дни и връщаше повечко, това мина обаче ме притеснява сега това. Иначе се усмихва, радва се. Ако и утре продължава ще пиша на педиатърката, но имате ли нещо успокоително да ми кажете Head Band

# 489
Здравейте, по препоръка на педиатъра дадохме на бебо, който е на 10 дни пробиотик прокомбо бейби. Два часа след това започна да плаче неустово и да се гърчи, видимо имаше газове и го болеше коремчето. Досега не е имал такива проблеми. Дали на някоя друга се е случвало подобно нещо след приема на този пробиотик?

# 490
Споко, нормални неща са има периоди всякакви. Понякога гукат, понякога не им се гука. Понякога им се яде много, друг път малко. Щом иначе е добре няма за какво да се притеснявате толкова.

А за пробиотика, според мен са ви почнали коликите. При нас почнаха на 9 ден. Обаче аз пробиотик включих чак като започнаха. Ефект не видях, няколко съм давала.

# 491
На 4ри месеца е бебчо вече и ако до онзи ден си гукаше , то не е точно гукане неговото, но от вчера нещо хич не е в настроение да говори и като че ли няма апетит много. Вторник му сложиха ваксина беше кисел два дни и връщаше повечко, това мина обаче ме притеснява сега това. Иначе се усмихва, радва се. Ако и утре продължава ще пиша на педиатърката, но имате ли нещо успокоително да ми кажете Head Band
Моето бебе беше така щом влезе в четвърти месец за около 3-4 седмици ... Според мен заради регресията или и т.нар. скок в растежа. Нямаше гукане, звуци, усмивки, нищо... Само мрънкане, плач и многооо будуване. Това ми бяха най-тежките седмици до ден днешен.
Та искам да кажа спокойно, отминава.

# 492
Здравейте, по препоръка на педиатъра дадохме на бебо, който е на 10 дни пробиотик прокомбо бейби. Два часа след това започна да плаче неустово и да се гърчи, видимо имаше газове и го болеше коремчето. Досега не е имал такива проблеми. Дали на някоя друга се е случвало подобно нещо след приема на този пробиотик?
Това са колики. Не мисля, че има общо с пробиотика. Към 10-ти ден започват.

# 493
Мами, кои пелени предпочитате: Pampers или Huggies? Чувам от приятелки, че Pampers протичат и понякога предизвикат раздразнение, докато при Huggies няма такива проблеми.
Също понеже следя промоциите да се запася с известно количество, колко броя е добре да се вземат от най-малкия размер и как се води той, обикновено за колко време го израстват?

# 494
Мами, кои пелени предпочитате: Pampers или Huggies? Чувам от приятелки, че Pampers протичат и понякога предизвикат раздразнение, докато при Huggies няма такива проблеми.
Също понеже следя промоциите да се запася с известно количество, колко броя е добре да се вземат от най-малкия размер и как се води той, обикновено за колко време го израстват?
Много зависи колко кг се роди бебчето. Аз препоръчвам един пакет, като започнат да свършват ще вземете пак, чето има промоции по различните магазини. Аз съм фена на Pufies

Общи условия

Активация на акаунт