За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 489
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Мами, привет! Моля за съвет. От седмица не знам ккаво стана, но влажността в дома ни се повиши, около 70% и колкото и да проветрявам под 60 рядко ще падне, а затворя ли, веднага се вдига пак. Взехме от тези влагоуловители с таблетки, но не виждам ефект. Не знам дали да си даваме парите за повече от тези, поне по 2 в стая да има или бихте препоръчали друг уред или метод?

# 571
Аз не съм спец по влагоуловителите, но не са ли по-добри тези с контейнер, който събира водата? Явно тези щом не смъкват влажността, не са ефикасни. Иначе друг начин не знам как може да се намали влажността. При нас зимата е по-сухо заради отоплението на климатици и взехме овлажнител за въздух, но в това топло време няма как да се пуска климатик на отопление.

# 572
Такъв е точно, събира водата в контейнер обаче влагомерът не мърда надолу

# 573
  • Пловдив
Ние сме с влагоабсорбатор в банята събира вода и си стига до влажността, която сме настроили, дори и да не настроя време за работа, когато си стигне влажността се изключва сам.

# 574
Тия с таблетките са пари на вятъра. Електрическите влагоуловители са към 300лв и събират и по 8 литра на денонощие, като се сетите на таблетките резервоарчето колко е.. няма и литър🤗

# 575
Мами, привет! Моля за съвет. От седмица не знам ккаво стана, но влажността в дома ни се повиши, около 70% и колкото и да проветрявам под 60 рядко ще падне, а затворя ли, веднага се вдига пак. Взехме от тези влагоуловители с таблетки, но не виждам ефект. Не знам дали да си даваме парите за повече от тези, поне по 2 в стая да има или бихте препоръчали друг уред или метод?

Здравейте,при нас също се вдигна влажността,но ние сме на 1ви етаж над гаражи и банята ни няма прозорец. Сушим я с влагооловител. Купен преди 9 год. Тогава той беше най мощния. Голям е,вдига доста разхода на тока,но пък и контейнера го пълни постоянно,а той е 5 л. За мен си вземете уред. Какъвто и да вземете ще върши повече работа.

# 576
  • Пловдив
Забравих да уточня, че на влагоабсорбатора зимно време и дрехите суша.

# 577
Много ви благодаря! Ще е уред значи, добре че не взехме повече от тези декоративните Sweat Smile

# 578
  • София
Мами, Бихте ли ми препоръчали хубава слънцезащита, за мнооого бяло и чувствително бебе😃
За бебе имат La roche posay, Bioderma, Mustella и трите са хубави, като Биодерма и Мустела се нанасят по-трудно.
Аз ползвам на La roche Posay ,към момента само в градски условията и съм доволна, че лесно се размазва и не оставя бяло по кожата.
Но и реално не излагам бебето много на слънце , основно си седи в количката (на 11 месеца) и от време на време го пеква слънцето (знаете как е).Беличък е и той, с кожа склонна към дерматит.

# 579
Слънцезащитата на Мустела оставя ужасни мазни следи, дори да намажех сина ми и да изчакам предварително преди да го сложа в количката, все петна. На биодерма спрея не съм имала подобен проблем.

# 580
Препоръчвам да ползвате изцяло минерална слънцезащита, а не химическа. Или да е комбинация от минерална (което означава цинков оксид) и натурални масла.
Досега за бебето съм ползвала само стика на Бебо, но моето е с бани по рождение и не мога да кажа дали ще има същия ефект и за много бяла кожа. Освен състава му, предимство е и че се нанася много лесно, особено за ходещо бебе, което не стои мирно.

# 581
  • София
Слънцезащитата на Мустела оставя ужасни мазни следи, дори да намажех сина ми и да изчакам предварително преди да го сложа в количката, все петна. На биодерма спрея не съм имала подобен проблем.

Явно са го развалили, аз преди 2 години ползвах за голямото ми дете и освен че се разнасяше трудно, друг проблем нямаше с него.

# 582
В момента съм в Гърция с много бяло бебе с атопична кожа. Дерматолог ни препоръча La roche Posay и за сега съм доста доволна. Наистина се разнася лесно и макар че с бащата сме изгорели бебето е ок. За сравнение ние се мажем с 30 и 50 фактор на wooden spoon. Бях ги взела заради минералния състав с идеята 50 да е главно за бебето, но дерматолога ме разубеди. Каза че вече е лекувал изгаряния при бебета ползвали wooden spoon. Знам че много хора са доволни от ws но за сега личния ми опит се припокрива с препоръката на дерматолога.

# 583
Като стана въпрос за море..Аз съм в шок като питах педиатърката за нейното мнение и каза, че на море може да ходим но бебето не може да стъпва на плажа, чак след 2г? Дори до 10ч и след 17ч отново и против.

Вие кога , на каква възраст заведохте бебето на море и на плажа? И какви часове спазвахте?

# 584
Аз не обръщам внимание на такива крайни изказвания - нито на "въобще да не стъпва" нито "по цял ден сме там и е ок". Гледате времето, обстановката и състоянието на детето. Моето бебе е на 9 месеца, имаме зелена светлина от дерматолог и педиатър. Не сме там в голямата жега, а когато сме на плажа детето е винаги на сянка и с добра слънчева защита. Пие много вода и дремките ги правим в хотела, на климатик.

Общи условия

Активация на акаунт