За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 490
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
  • UK
Никого не питам може ли да си заведа децата на море. И ги водя от малки. Седят на сянка, с шапки, намазани, с тениски за слънцезащита. Избягваме часовете когато слънцето е най-силно и ходим обикновено след 15.30 или рано сутринта.

# 586
И най-добре Септември. То зависи и от годината и самото лято, но по презумпция Юли и Август са най-горещите месеци.

# 587
Когато моето поколение (родени 90те) сме били малки, препоръките са били да се водят на море след 3г възраст. Донякъде разбирам защо - освен силното слънце и жегата, на морето (особено нашето Черноморие) знаете за какви чревни вируси става въпрос. При малко дете един такъв вирус може да доведе до сериозни проблеми. Според мен е ОК да се ходи с деца на по-чисто море, когато се съобразявате с жегата и силното слънце както за написали по-горе. На нашето Черноморие не бих отишла с бебе. Или поне не бих пускала бебето на плажа или във водата.

# 588
Благодаря за споделените мнения. На нас не ни е много важно морето, дори рядко ходиме, но четох че за имунитета на детето е добре да направи едно море, без потапяне във водата заради рязка промяна в температурата. И да, по-скоро си мислехме за септември, но за да ни е мирна главата, ще го направиме другата година.

# 589
Относно хигиената и на пясъка и на водата по нашето черноморие за жалост коментарът е излишен. Мръсните води на курортите с всичките ешерихии и други екстри знаем къде се изливат. Но и слънцето последните години е наистина изгарящо. Преди като луда ходех на плаж от 13 до 17, но забелязвам че и след 17 и преди 11 е прекалено силно , води до слънчеви алергии..

# 590
Ние сме с бебе на 4м и кака на 3 и половина. Най-вече заради нея ще ходим, понеже тя няма търпение, а ние с бебето няма да разберем особено от почивка и море. Поне го кърмя изцяло към момента и няма да се разправям с шишета и помпи.

# 591
  • Пловдив
Нямаше годинка на първите две морета. Ходим в разгара на сезона, стоим по цял ден, спи на плажа, никога не е имал чревен проблем /на нашето черноморие ходим/.
Ако живеехме на морето не бих мръднала от плажа. Сега малкия пак няма да има годинка като ще ходим.
В Пловдив температурата е поне 5° по-висока, отколкото на морето, та жега и слънце не ни плаши.

# 592
Със съпруга ми сме родени, израстнали и живеем на морето. Нас за първи път са ни водили на плаж на 3-годишна възраст.
Така ще постъпим и ние с нашето дете сега. А и не мисля, че ще изпусне нещо кой знае какво, ако не отиде. Всеки ден сме по 2 пъти навън и все край морето. Така, че... засега толкова ☺️.

Като стана въпрос за море..Аз съм в шок като питах педиатърката за нейното мнение и каза, че на море може да ходим но бебето не може да стъпва на плажа, чак след 2г? Дори до 10ч и след 17ч отново и против.

Вие кога , на каква възраст заведохте бебето на море и на плажа? И какви часове спазвахте?

# 593
Моите деца също са от морето. Натопих ги за пръв път на около 11 месеца, от тогава цяло лято сме във водата. Те много обичат вода и пясък в едно и се заиграват.

# 594
Моят син сега е на година и четири месеца и просто не бих си го причинила да го заведа на море. Първо заради всичките чревни вируси които може да лепне. Но и най-вече защото е абсолютно неконтролируем. Влезе ли във водата, няма да иска да излезе. Камоли пък да носи шапка или да "стои" на сянка. Той на едно място не е стоял от новороден 🤣  Миналата година като беше бебе пак не сме ходили и не мисля че сме изпуснали много. Някой ден като започне да разбира и да слуша поне малко, ще го заведем.

# 595
Мами, беба от топлото й излизат едни пъпчици по тялото, има ли някоя козметика, която помага в такъв случай?
Също и зад ушенцето я дразни нещо, ЛЛ го видя, само констатира, че има леко червено, но не каза нещо по-специално да правя. Мажа с крем или маз за подсичане, каквото хвана, като преди това почиствам с кислородна вода. Други помощни средства има ли?

# 596
  • Пловдив
Пъпчиците може да са от потене, по-разхвърляна навън, нанесена слънцезащита и памучни дрехи.

Това зад ухото го наблюдавай дали се променя, дали я сърби, лющи ли се и да я погледне дерматолог, ако се появи нещо от тези неща.

# 597
Здравейте! Как давате капки витамин Д на бебчетата? Може ли директно в устата или трябва да се смесва с кърмата/вода? Четох, че е добре сутрин на гладно, така ли? Въпреки, че не знам какъв глад е като се храним на 2, 3 часа все още 😁

# 598
Аз го слагам на бибата и вечер преди последното хапване обикновено давам.

# 599
Капвам на бибата. Давам преди сутрешното хранене.

Общи условия

Активация на акаунт