За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 443
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Моята е на две и нещо и ръцете и са все в устата, на море сме и с ръка си миеше езика с морска вода, аз също чакам ментално да порасне и да спре да си бута всички в устата

# 676
Gerka моето момче също проходи около годинката и си спомням, че това бяха най-трудните 2-3 месеца в живота ми. Първо защото и до ден днешен той не ходи, а направо тича, съответно тогава постоянно се спъваше и падаше. Второ, защото ако не беше зает да тича и пада, беше защото търсеше боклуци по земята които естествено да лапа 🤦♀ На мен най-много ми помогна това да има и други деца на неговата възраст на площадката, бяха му много интересни и се поспираше за да ги наблюдава. Период е и ще поотмине скоро. Сега е на година и четири месеца и положението е доста по-добре. 90% от боклуците вече сам се сеща да ги хвърля в коша, но има и попадения в устата 🤣

# 677
Момичета, има ли някоя от вас, която е правила теста на Геника за алергии Fox? Мисля, че синът ми има непоносимост към кравето мляко, но не знам дали не е отключил и към нещо друго. Страшно много сглупих отново след последния ни опит зимата да пробваме мляко да дадем отново, реших да съм по-настоятелна (2 седмици нормално меню от детската кухня), като мислих, че може да му трябва повече време да се адаптира към застройките и тн, но акото му стана страшно разкашкано (по 1-2 пъти на ден, което е обичайно и не бих нарекла диария, но самата консистенция не е ок). Уви, стана близо месец не може да се оправи. Зимата като  пробвахме и не се получи, преминах към старото меню за деца с алергии и за 2-3 дни беше вече окей, но сега не става така.
Преди 3 седмици пусках изследвания за яслата и там на пробите си излезе всичко окей..

# 678
Може ли да ми препоръчате хубава проходилка, с много активности?

# 679
  • Пловдив
Не всяко дете иска проходилки, ако има от някой да вземете за проба най-добре според мен. Големият ми син преди 4 години имаше Джоя 4в1, една от най-скъпите по онова време - казах на свекърите да не я купуват, че няма да стои в нея, но коя съм аз да знам 🤐 разопаковахме я, два дена я заобикаляхме и я продадох нова на половин цена. За сметка на това уокъра до последно го буташе. И хем по онова време ги събирахме с една мома, която беше състезатал на проходилката.
Малкият син на бънджито /стоящо/ забравях, че имаше дете. Позната ми даде сега проходилка кола с волан и звуци - рев та се къса в нея и отново само я заобикаляме. Единствено сяда на земята и ѝ върти гумите. Чакам да стане още малко по-стабилен и да вадя уокъра.

# 680
Проходилките не са препоръчителни и даже са забранени в някои страни

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 18:17 от Zimk02

# 681
Търсих столче с много активности, но не намерих. Сякаш проходилките са с повече, може би защото са предназначени за по-големи?!

# 682
Столче с активности не съм срещала - има уокър с активности, маса с активности, проходилка с активности. Последното ортопеда не го препоръчва, както и бънджито.

# 683
Ние с баткото бяхме с уолкър, който той реално използва за прохождането си броени пъти. В останалото време си играеше на игрите върху него.
Нашият беше дървен, на Лидл:

Като цяло бях много доволна, само дето трябваше по-често да му се затягат гумите, защото болтовете нещо не държаха като хората.

# 684
Търсих столче с много активности, но не намерих. Сякаш проходилките са с повече, може би защото са предназначени за по-големи?!

Препоръчвам с две ръце масата на Tiny Love, взехме на синът ни този модел от ВисВиталис, беше около 350 лв. Купихме му я като стана на 6 месеца, вече 4-5 месеца я ползва и продължава да му е интересна, като в началото седеше в нея (не трябва да се прекалява много), сега върви и я обикаля, към момента най-интересно му е пияното. Скоро ще я преобразувам в крайния етап, маса със столче, за да може да си рисува и играе с играчките на нея.

Допълнително препоръчвам този уолкър. Пак го взехме от Вис Виталис, за около 70 лв., преди около 2 месеца и продължава да се занимава с него, любимо му е да го мести от единия край на стаята до другия, сяда, играе с активностите на предния борд и така поне 30 минути.

# 685
Ние имаме същия уокър, само дето максимум 5 минути да се забавлява с активностите. Проходи сам без уокър и изобщо не иска да го бута. Блазе ви щом детето 30 минути се занимава само Grinning
Сега по-скоро бих взела голям дидактически куб с активности.

На 11м е моето

# 686
  • Пловдив

Ние почваме направата на бизиборд, вчера доста игра със спинера, да видим като е готов целия.

# 687
Оле, не ви ли е страх да има като играчка и контакт, дори вкъщи всички контакти да са обезапасени, идеята, че от малък се учи че това е за игра, доста ме тревожи..🤔

# 688
  • Пловдив
И с баткото никога не съм закривала контактите. С мен е включвал ютия и подобни уреди, които не се ползват постоянно. Обяснявам, че токът е опасен, не се играе с контакти, щепселът не се дърпа от кабела. Ползват се само, когато ни трябва нещо. От ток се умира и става звездичка - това да речем към 3 годишна възраст го обяснявах /за смъртта/.
Никога не е ровил в тях, не е изключвал и без причина уред - в детската зимно време е с радиатор, контактът е до леглото му.
Моята идея е правилно да захваща щепсела и да знае, че друго нещо не се вре в контакта.

# 689
Случвало ли ви се е след плаж децата още на същия ден да имат повишена температура?
Няма никакви симптоми на отпадналост, просто цялото тяло е леко топло, при измерване 37.4. Чудя се дали се е претоплил или първи симптоми на разболяване.
Не ми се е случвало досега да вдига температура след плаж, но постояхме и повече от обичайно (близо 4 часа, от които 1.30ч си спа в количката). Не съм го държала с мокър бански навън и веднага го преобличах, беше със слънцезащита и облекло със защита с дълъг ръкав. 😓

Общи условия

Активация на акаунт