За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 114

• 24 414
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
И с баткото никога не съм закривала контактите. С мен е включвал ютия и подобни уреди, които не се ползват постоянно. Обяснявам, че токът е опасен, не се играе с контакти, щепселът не се дърпа от кабела. Ползват се само, когато ни трябва нещо. От ток се умира и става звездичка - това да речем към 3 годишна възраст го обяснявах /за смъртта/.
Никога не е ровил в тях, не е изключвал и без причина уред - в детската зимно време е с радиатор, контактът е до леглото му.
Моята идея е правилно да захваща щепсела и да знае, че друго нещо не се вре в контакта.

Абе и аз се опитвам да обясня на 8-месечното ми бебе, че не се играе с контакти, ама нещо не вдява

# 691
  • Пловдив
Малкият в момента е на 10 месеца, най са му интересни неща, които може да върти - колелца, спинери такива неща.

# 692
Според мен, точно пък, защото сте сложили и контакт след време ще му оюръзне да играе с тях и няма да иска да ги пипа(като моето например).

# 693
  • Банско
Знаете ли някой да продава някакви домашни кремове за подсичане? Имам всички от аптеката и не ми харесват.

# 694
Знаете ли някой да продава някакви домашни кремове за подсичане? Имам всички от аптеката и не ми харесват.
В някои аптеки правят, не знам точно при теб в кои, може би някоя хомеопатична аптека? За Добрич ми казаха къде, но едва ли те вълнува.

# 695
Според мен, точно пък, защото сте сложили и контакт след време ще му оюръзне да играе с тях и няма да иска да ги пипа(като моето например).

Според мен най-оптималният вариант е капачета на всички контакти + контакт на бизи борда за игра. Защото не може да се разчита на бебе, нито на дете на 3-5, че знае и ще се пази. Даже умът ми не го побира как може някой да смята, че бебе разбира и няма да направи някоя беля 🤨

# 696
  • Пловдив
За подсичане може да пробвате крема на Витасин /има го в аптечната мрежа/ или ако някоя баба в близост може да ви забърка мехлем с невен и в олх съм виждала обяви.

# 697

Според мен най-оптималният вариант е капачета на всички контакти + контакт на бизи борда за игра. Защото не може да се разчита на бебе, нито на дете на 3-5, че знае и ще се пази. Даже умът ми не го побира как може някой да смята, че бебе разбира и няма да направи някоя беля 🤨

И то ще рече човек, че е нещо супер сложно да се сложат едни капачки на контактите...

# 698
Ами да, никой не отрича капачетата. Но аз слагам в празните, ама тя много обича да играе с щепселите, които са включени. Ако знам, че ще спре да й е интересно ще й дам разклонител, да си го човърка там, да спре тоя интерес към контактите.

Аз имам въпрос, ако някоя мама се е сблъсквала с постоянно изправяне на стола за хранене. Съответно храненето е почти невъзможно. Давам й играчки, лъжичка, но много бързо спират да са й интересни, навсякъде из кухнята мята храна. Отделно, че стола за хранене въобще не го харесвам вече, според мен има прекалено много място за въртене в него, коланите му са безполезни и т.н. Но на тоя етап нямам намерение да й купувам друг, тя стана на годинка. Някои минавал ли е през подобен "период" има ли някакво решение?

# 699
  • Пловдив
Zimk02, както се вижда всеки родител сам избира какво да прави с контактите вкъщи.
Никой не е задал въпрос какво да ги прави.

Малкият ми сега се изправя от стола, баткото не ми е правил такива мурафети. Държа го с една ръка, с другата давам храна - говоря му от типа /храним се седнали, кой яде вкъщи прав и подобни/. Гледам тонът ми да не е много рязък, защото тогава още повече започва да друса крака в опит да подскача и да се хили. Сега е в период да се изправя и предполагам от там идва това желание.

# 700
Здравейте
Бебето ми е на почти 8 месеца и няма БЦЖ ваксина, тоест в родилния дом са му я били, но няма белег и е с отрицателна проба за Манту.
Обаче след 2 дена отиваме на море, пред дилема съм дали да я бием сега или ЛЛ каза ако сега откажем ще трябва след 3 месеца някъде тогава да я бием.

# 701
Здравейте!Нормално ли е 1 дневна дрямка за  бебе на 8-почти 9 месеца.

# 702
Не бих отишла на море след сложена ваксина. Най-малкото съм на чуждо място. Вариант да отложите малко морето?

# 703
  • UK
Здравейте!Нормално ли е 1 дневна дрямка за  бебе на 8-почти 9 месеца.

На тази възрсст е обичайно дремките да са 2, освен ако бебето не спи необичайно дълъг нощен сън. Колко часа сън има за денонощие?
Между 13-15 месеца някъде (а може и по-късно) децата преминават на един дневен сън.

# 704
Момичета, имате ли идея какви може да са тези пъпчици? По цялото коремче и по гръбчето има, но там по-малко. На 5 месеца е, само на кърма все още. Възможно ли е да са от претопляне? Писах на педиатърката, но докато ми отговори..

Общи условия

Активация на акаунт