Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 32 408
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Има много случаи на разделил се на две ембрион след трансфер и сътветно станали еднояйчни близнаци ( която бременност е много рискова) и като сложат още един ембрион е ти ги 3 деца. Форума е пълен с жени, дето са забременяли с три бебета, но малцина са тези, които са стигнали до раждане и то успешно. А дори и да се родят риска да са с увреждания или да починат, ако са с ниско тегло и недоразвити е много голям. С 2-плодна бременност също риска е голям. Сега ако стане естествено или 1 ембрион се раздели на две- Божа работа, не можеш го спря, ама зорлем да си слагате по 2 ембрион че да станат близнаци.....Първо мислете как ще ги износите, колко време ще лежите в блоница или за задържане или ще получите прееклампсия. То на книжка е много хубаво......еее, супер, близнаци, ама реалността не е толкова весела. Серклажи, лежане, страх. А относно твърдението че с 1 ембрион риска да се закрепи е малък или никакъв само ще кажа че имам 3 трансфера с по един ембрион и всеки път имаше имплантация, никога не ми е слаган втори ембрион за " подкрепа". Един ембрион решил ли е че ще се имлантира, ще се имплантира. Чиста легенда е това, че при видиш 2 или 3 ембриона все един ще се хване.

# 331
  • Варна
Привет!
Бързам да споделя с Вас резултата си от днес-11 ден след трансфера. Много се вълнувам, надявам се всичко да се развие както трябва 😇 Мъжа ми след няколко дни има рожден ден и това ще е най-хубавия подарък, който съм му правила ❤️

# 332
Това ще е най-прекрасния подарък 🥰 аз днес (9ти ден) също направих кръвен на едно 5 дневно и резултата е близо 500miu/ml (малко височко ми се струва), дано всичко върви добре и да сбъднем тази мечта 🍀 

Привет!
Бързам да споделя с Вас резултата си от днес-11 ден след трансфера. Много се вълнувам, надявам се всичко да се развие както трябва 😇 Мъжа ми след няколко дни има рожден ден и това ще е най-хубавия подарък, който съм му правила ❤️

# 333
При повече бебета има и риск едното бебе да е с увреждане, но тогава не може да се направи аборт по медицински причини. Така че при консултация с генетик лекарят ме посъветва да не поемам този риск. Знам за жена, която знаеше предварително, че едното бебе няма да оживее след раждането. Без да съм го преживяла, си мисля, че рисковете са твърде много. Моят единствен успешен трансфер беше на един ембрион. Аз го исках така, именно заради такива съображения. Успех с всяко решение.

Здравейте. Обсъждаме пореден опит за трансфер с моите лекари и дали да трансферираме 2Е. Понеже чета тук при доста дами се прави трансфер на повече от 1Е, въпросът ми е правите го с цел близнаци, или е някакво решение на лекаря, за да се хване поне едното, а вие приемате риска и идеята ако се хванат и двете? А някой от вас които целяха близнаци, успяха ли да го постигнат - как? Може и на лични да ми пишете, ако желаете. Извинявам се, че не е точно по темата на групата, но съм сигурна, че има хора тук минали през тези съждения. Благодаря!

# 334
Момичета, как точно се изчислява г.с. при ЗЕТ с контролиран цикъл. Взима ли се първия ден от последната менструация или е друга схема? Спорд моя АГ тук, който не се занимава с ин витро съм в 6г.с. и все още не се вижда сърдечен ритъм, което много ме притеснява.

# 335
  • София
Изчислява се като при всяка друга бременност. Сърдечен ритъм се вижда в 7+ г.с. Много рядко в 6-та и то само при супер добър ехограф.

# 336
Здравейте при моя първи трансфер ,се изчисляваше от 1 ден на Цикъла.

# 337
Доколкото знам, на контролиран цикъл се изчислява от датата на трансфер, връщаш две седмици и това ти е началната дата, по която да се ориентира твоя АГ. Пример: Ако трансфера е на 30.04, значи начало на цикъла се води 16.04 за 5-дневен или 14.04 за 3-дневен.
Така ми беше обяснено в Плевен. Там си бях на контролиран цикъл. И като забременях, питах и те ми обясниха това.

# 338
Доколкото знам, на контролиран цикъл се изчислява от датата на трансфер, връщаш две седмици и това ти е началната дата, по която да се ориентира твоя АГ. Пример: Ако трансфера е на 30.04, значи начало на цикъла се води 16.04 за 5-дневен или 14.04 за 3-дневен.
Така ми беше обяснено в Плевен. Там си бях на контролиран цикъл. И като забременях, питах и те ми обясниха това.
Благодаря ти, това има логика. Защото моята подготовка за ЗЕТ е проточи 29 дни. Трансфера беше на първия ден на следващия очакван МЦ, т.е няма как да се брои, че вече съм била в 4г.с. в този ден.

# 339
  • София
На мен винаги са ми синхронизирали контролирания цикъл с редовния.

# 340
Здравейте , кога започнахте да усещате някакви болки или придърпвания . 4-ти ден съм след ЗЕТ на 6 дневно и от днес като че ли имам леки болки. И започнах много да се притеснявам при предния ми трансфер от ден едно бях така и приключи без имплантация. Сега се опитвам да бъда спокойна да не обръщам внимания, но вината в мен, че пак може да объркам нещо не ме напуска.

# 341
Болките в корем ,гърди …обикновено са от препаратите които приемате . Не ги мислете !
Здравейте , кога започнахте да усещате някакви болки или придърпвания . 4-ти ден съм след ЗЕТ на 6 дневно и от днес като че ли имам леки болки. И започнах много да се притеснявам при предния ми трансфер от ден едно бях така и приключи без имплантация. Сега се опитвам да бъда спокойна да не обръщам внимания, но вината в мен, че пак може да объркам нещо не ме напуска.

# 342
Приключи моят опит, дори без опит за имплантация. 8ми ден след ЗЕТ hCG < 0.1

# 343
Приключи моят опит, дори без опит за имплантация. 8ми ден след ЗЕТ hCG < 0.1
Съжалявам за това.. следващия път ще е успешен ! Simple Smile

# 344
Здравейте, Писах в друга тема, но да попитам и тук. Според вас как има по голям шанс - да се вкарат повече ембриони на 3 ти ден или по-малко на 5 ти. Имахме 4 ембриона - 2 вкарахме на 4ти ден и 2 на 5ти ( но не бяха стигнали бластоцити). Нямаше имплантация

В деня на таймиращата инжекция прогестерона е 1.51 ng/ml и се чудя дали е Ок за свеж трансфер

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 15:58 от annonymous 18

Общи условия

Активация на акаунт