Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 30 655
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте на всички. Включвам се с малко странен въпрос.
Тъкмо предните дни се успокоих че Чхг доволно нарастна и днес сутринта докато си седя, кучето ми - кокер шпаньол, мина през мен точно през корема ми, натисна ме, за момент ми стана супер неприятно, ядосах се скарах се на кучето. По принцип свикнах да се пазя да не минава през мен, но сега как така реши изведнъж че ще мине, както си седеше спокойно. Сега ми няма нищо, не усещам дискомфорт. Сигурно ако нещо не е наред , ще разбера по нещо нали Disappointed Relieved

# 61
Защото се следеше до стойност 6000 и се удвояваше правилно. Както и да е, вече е минало за мен, но съм сигурна, че има успешни бременности и с по-ниско ЧХГ.
Можеше да не сте толкова язвителна и да се хилите, това е болка, която съм преживяла. Не мисля, че може някой да се надсмива на такова нещо, но явно е възможно.

Кристалина, всичко е наред, щом нямаш дискомфорт.

# 62
Мики, съжалявам, че сте се почувствала така. Аз също съм изживяла не малко (загуба в средата на бременността) и гледам малко по-реалистично не нещата. Не съм искала да засегна, но нека и все пак пишем малко по-информирано. До 12 седмица за жалост вероятността от спонтанен аборт е по-голяма.. няма да влизам в детайли, има супер много инфо навсякъде за причините. Но и няма как да твърдим, че нищо му нямало на ембриона в толкова ранен етап и без изследването му.
Иначе няма спор, че има редица успешни бременности и с по-ниско ЧХГ, не случайно в данните няма нищо посочено като 100% вероятност

# 63
Кристалина, спокойно Hug В много ранна седмица и на мен съседското куче (малка порода, ама диво на петел) ми стъпа върху корема. Всичко беше наред.

# 64
Здравейте! Това е моят резултат на 12-ти ден след ЗЕТ. ЧХГ ми се струва добре, но прогестерона ми е май нисък какво мислите вие?

# 65
Мики, съжалявам, че сте се почувствала така. Аз също съм изживяла не малко (загуба в средата на бременността) и гледам малко по-реалистично не нещата. Не съм искала да засегна, но нека и все пак пишем малко по-информирано. До 12 седмица за жалост вероятността от спонтанен аборт е по-голяма.. няма да влизам в детайли, има супер много инфо навсякъде за причините. Но и няма как да твърдим, че нищо му нямало на ембриона в толкова ранен етап и без изследването му.
Иначе няма спор, че има редица успешни бременности и с по-ниско ЧХГ, не случайно в данните няма нищо посочено като 100% вероятност

И аз съжалявам за вашата загуба, напълно съм съгласна, че няма как да се знае за ембриона. Но е факт, че навсякъде тръбят при силна болка, се обърнете към лекар. Е, обърнах се, и нямаше отклик. Просто, защото лекаря не разбира от инвитро бременност. И за него това беше нормално, защото съм минала пункция. Дори не ми изписа нещо за матката да бъде спокойна. Сам си го каза, но тогава си мислех, че нали е бременност, какво значение има как се е получила. Явно, имаше значение за него.

Тони, прекрасен резултат. Честито! Прогестерона може малко да се вдигне, но е в норма.

# 66
Моето чхг не се е удвоило днес ,но за съжаление расте ,което ме притенсява ,че бременност има ,но може да не се развива където трябва 😭 Доктора не ми е искал да го следя ,аз сама реших да пусна . Часът ми при него е чак на 8.04 . При такива резултати ,не е ли по добре да се спре терапията за да не поддържа бременноста и евентуално да приключи сама . Ясно ми беше още от първото чхг ,че не е добре положението . Едва около 20% от бременностите започнали с ниско чхг успяват да се развият нормално . И не ме притесняваше толкова поредния неуспех ,но това нарастващо чхг вече ме притеснява . То реално като е толкова ниско ,не може да се види нищо дори и да отида сега на преглед
Три дневен ембрион чхг
12 ден -34
14 ден- 54,4
18 ден -208
Ден 20 -333

# 67

Здравейте това е моят резултат на 10ти ден на 6 дневен ... Май няма нищо засега .. за пръв път ми е и доста се разстроих, в петък ми е датата на теста дали ще покаже нещо 😞

# 68
Не е ли по-добре пак да го пуснеш след 2 дни?

Моето чхг не се е удвоило днес ,но за съжаление расте ,което ме притенсява ,че бременност има ,но може да не се развива където трябва 😭 Доктора не ми е искал да го следя ,аз сама реших да пусна . Часът ми при него е чак на 8.04 . При такива резултати ,не е ли по добре да се спре терапията за да не поддържа бременноста и евентуално да приключи сама . Ясно ми беше още от първото чхг ,че не е добре положението . Едва около 20% от бременностите започнали с ниско чхг успяват да се развият нормално . И не ме притесняваше толкова поредния неуспех ,но това нарастващо чхг вече ме притеснява . То реално като е толкова ниско ,не може да се види нищо дори и да отида сега на преглед
Три дневен ембрион чхг
12 ден -34
14 ден- 54,4
18 ден -208
Ден 20 -333

# 69
Джени, отрицателен е тест за съжаление, едва ли в петък ще се вдигне. Наистина съжалявам.

Пати, наистина не се е удвоило, и май след два дни е хубаво да се проследи. Ако имаш възможност и да се свържеш с лекаря, да даде насока.

# 70
Лекаря дори не искаше да го проследявам . Ако пусна в петък ,докато излезнат резултатите и клиниката може да затвори . Няма да има с кой да го коментирам . Сигурна съм ,че просто ще ми кажат да чакам срещата с доктора
quote author=miki8713 link=topic=1759811.msg49542713#msg49542713 date=1743588899]
Джени, отрицателен е тест за съжаление, едва ли в петък ще се вдигне. Наистина съжалявам.

Пати, наистина не се е удвоило, и май след два дни е хубаво да се проследи. Ако имаш възможност и да се свържеш с лекаря, да даде насока.
[/quote]

# 71
Чудя се защо трябва да бъдем подлагани на толкова мъки? И защо толкова много жени стигаме до инвитро?
Пати, следиш ли прогестерона?

# 72
Знам, че не е успокоение, но пуснах резултатите през ЧХГ калкулатора, важното е да се удвои до 72 часа.

Показва, че си в рамките на тези 72 часа. Най-доброто засега е да изчакаш, и да пуснеш пак след 48 часа, да видиш как се развива. Желая ти, успех!

Чудя се защо трябва да бъдем подлагани на толкова мъки? И защо толкова много жени стигаме до инвитро?
Пати, следиш ли прогестерона?

Знам, че е така, но има доста хора и с мъжки фактор. Веднъж лекаря ми беше казал, ако беше само женски проблем, по-лесно щеше да е. Но, когато и сперматозоидите не са ок, става по-трудно.
Доста фактори влияят на забременяването, и храната, и стреса, и болестите, като ИР, поликистоза, и най-различни мутации.
Аз лично съм много благодарна за медицината, че я има тази възможност. Благодарение на инвитрото, се разбра, че не само жената е виновна за това да няма деца. Старите хора, още вярват в тази глупост, че жената е виновна, няма начин да е от мъжа. За съжаление не веднъж са ме наранявали, по тази причина.
Чувала съм истории, как мъжа оставя бездетната си жена, за да има деца от друга. Тя си намира друг мъж и забременява. Много жестоко е било на времето. Вече все повече остава в миналото.
А да не говоря за хорските приказки, жестоки и безчувствени. Сега, когато се дава гласност, държавата подкрепя инвитро процедурите , хората се замислят преди да изръсят глупост от рода: Тя няма деца, затова така разсъждава и прави!
Имам колежки, които още след първото инвитро се отказват, защото не могат да издържат напрежението. Някои дори не са опитали, избрали са друг път. Всеки път, ме боли, когато чуя нещо по техен адрес, защото нямали деца, свиваше ми се сърцето. После ме поглеждаха, ама ти не си такава. Супер гадно ми беше. Ама мълчах, защото нямаше какво да кажа, без да се разстроя. Няма и смисъл, хората не разбират болката на тези жени. Има и състрадателни, внимателни, но са много малка част.

Сега имаме възможности, ресурси да се борим, с този проблем. И много двойки гушкат децата си, благодарение на инвитрото.

За мен няма значение, дали проблема е при мъжа или жената, или и при двамата. Важно е двойката да се подкрепя в тези тежки моменти и да се борят заедно.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 13:55 от miki8713

# 73
Здравейте момичета. 12 ден след трансфер. Днес пуснах кръвен с прогестерон. ЧХГ е добре, прогестеронът е доста висок. Какво ще кажете за прогестврона? Не знам дали може да е прекалено висок. Обадих се и ми казаха, да не спирам никакви лекарства. Няма нужда да тествам повече ЧХГ. А за прогестврона не е бил в тяхната мерна единица и май като се превърне е в норма. Аз го превърнах в ng/ml и е 249ng/ml.   И да запазя час за лекар на 14-15 април.

# 74
И при мен прогестерона беше толкова висок в началото, после се регулира, даже ми изписаха още на по-късен етап. Супер са резултатите! Честито!

Общи условия

Активация на акаунт