Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 30 652
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
kristalina^^
Какво стана с твоето чхг ?
quote author=kristalina^^ link=topic=1759811.msg49520431#msg49520431 date=1743175988]
Здравейте
Радвам се да започна аз новата тема Innocent Пожелавам на всички много плюсчета и големи ЧХГта Heart

Предните дни бях писала че съм притеснена че на 11 ден след ЕТ Чхг ми беше 56.6.
Днес 13 ден ми е 136. Смятам че наваксва. Как ви се струва на Вас?
[/quote]
Нарастна, беше се удвоило, че и отгоре. Казах резултата на докторката, извика ме на преглед след 10 дни. Не знам през това време да пускам ли още един кръвен...Бях изследвала и прогестерон, Док ми каза да си взема пролутекс, че й се видя нисък. Та сега се боцкам.
Наистина ли прогестерона подтиска цикъла? Това не съм го чувала?

# 46
И аз съм с ниско чхг ,днес ми казаха ,че доктора въобще не е харесал резултатите и  чакам преглед на 8.04 . По принцип прогестерона подтиска цикъла. Но на мен ми е идвал  още преди теста ,въпреки хапчетата . Така ,че това не го мисли. Дано всичко е наред Simple Smile
kristalina^^
Какво стана с твоето чхг ?
quote author=kristalina^^ link=topic=1759811.msg49520431#msg49520431 date=1743175988]
Здравейте
Радвам се да започна аз новата тема Innocent Пожелавам на всички много плюсчета и големи ЧХГта Heart

Предните дни бях писала че съм притеснена че на 11 ден след ЕТ Чхг ми беше 56.6.
Днес 13 ден ми е 136. Смятам че наваксва. Как ви се струва на Вас?
Нарастна, беше се удвоило, че и отгоре. Казах резултата на докторката, извика ме на преглед след 10 дни. Не знам през това време да пускам ли още един кръвен...Бях изследвала и прогестерон, Док ми каза да си взема пролутекс, че й се видя нисък. Та сега се боцкам.
Наистина ли прогестерона подтиска цикъла? Това не съм го чувала?
[/quote]

# 47
Стойностите на ЧХГ могат да бъдат насочващи за успеваемостта. Прилагам една табличка
https://natalist.com/blogs/learn/what-is-a-good-beta-hcg-after-a … -l6tN4pkGF1ORe3QS

И все пак е индивидуално. С инвитрото имах много високо ЧХГ на ден 10 след трансфер на 5дневно (над 400).
Преди това имах една неуспешна естествена бременност, която започна с ЧХГ 85 на деня на закъснението, след 48 часа се удвои и после започна да спада..

# 48
Да ,знам че при всички случаи не е добре и 78% от случаите чхг около 200 на 14-15 ден може да означава спонтанен  аборт в по късен етап . Мен най-много ме е страх от друго както казах ,защото не съм имала никакви операции до момента … Ще се побъркам вече 😏
quote author=Celeste_10 link=topic=1759811.msg49535981#msg49535981 date=1743485757]
Стойностите на ЧХГ могат да бъдат насочващи за успеваемостта. Прилагам една табличка
https://natalist.com/blogs/learn/what-is-a-good-beta-hcg-after-a … -l6tN4pkGF1ORe3QS

И все пак е индивидуално. С инвитрото имах много високо ЧХГ на ден 10 след трансфер на 5дневно (над 400).
Преди това имах една неуспешна естествена бременност, която започна с ЧХГ 85 на деня на закъснението, след 48 часа се удвои и после започна да спада..
[/quote]

# 49
Това е само статистика, не може да се сравняваме с другите жени. А и това не са всички жени, не е 100 процента, че така ще се случат нещата. Има ли малък шанс, има и надежда.
Не се притеснявай, мисли положително, следи ЧХГ, прогестерон и дръж лекаря в течение. Да се вземат навременни мерки.
Преди 3 години имах ЧХГ 123 на 14 ден, наистина завърши с аборт. Но не защото плода не беше наред, а заради бактерия. Лекаря, при който ходех, не разбираше от инвитро и не знаеше, кое е нормално и кое не, след едно инвитро. Той сам си го каза, но аз пак го избрах, защото чувах добри отзиви. И така, все казваше всичко е ок, болките са нормални, но не бяха. Дори по кръвните изследвания още си е личало. И така добър, ама когато не разбира от тази област, няма да седне да чете заради мен. Разбрах го по трудния начин. Когато отидох в Плевен, веднага ме изследваха и хоп намериха бактерията. Но беше късно, защото беше нелекувана.
Този път реших да не повтарям тази грешка. Исках да е лекар, който знае и разбира от инвитро.

# 50
Miki8713 коя беше бактерията, понеже често имам проблеми с тях

# 51
Ешерихия коли. Казват, че е най-често причина за аборт през втория месец. Аз съм я хванала веднага след трансфера. И болката беше неописуема. Превивах се. А лекаря, казваше нормално. Няма нормална болка, особено, когато е силна. Ако е лека и поносима, е по-скоро болка от пункцията, ако жената има свеж трансфер.  Но, нормална силна болка няма.

# 52
Как се открива ? С кръвна проба ли ? За 4 трансфера веднъж не са ми изследвали такова нещо
quote author=miki8713 link=topic=1759811.msg49537574#msg49537574 date=1743504207]
Ешерихия коли. Казват, че е най-често причина за аборт през втория месец. Аз съм я хванала веднага след трансфера. И болката беше неописуема. Превивах се. А лекаря, казваше нормално. Няма нормална болка, особено, когато е силна. Ако е лека и поносима, е по-скоро болка от пункцията, ако жената има свеж трансфер.  Но, нормална силна болка няма.
[/quote]

# 53
С микробиология се изследва. И с урината може също, доколкото знам.

# 54
Пробиотиците след трансфер дали може да се приемат? Как мислите?

# 55
Пробиотиците след трансфер дали може да се приемат? Как мислите?
Попринцип може, но не знам дали всички са подходящи за бременни, някой по запознат може да каже. Omni biotic panda със сигурност може да го приемаш.

# 56
Ешерихия коли се изследва задължително в стерилна урина. Микробиологията може и да не я открие, както беше при мен, цъфна само в урината. И ако не бях пуснала стерилна урина, а разчитах само на МКБ ( както повечето доктори правят) въобще нямаше да разбера. Е. коли или която и да е друга бактерия не е причина за ниско ЧХГ след трансфер и не причинява аборт в толкова ранна седмица. Тя е опасна с нарастването на г.с. защото може да спука околоплодния сак и да изтекат водите. Затова задължително трябва да се лекува за да не отиде нагоре към матката. Уреплазма, микоплазма, ешерихия, хламидия винаги се изследват преди трансфер. И се лекуват!!! Така че, да, виновен е доктора че сте имали силни болки и не ви е назначил изследване, но не, ешерихия не е причина за ниското ЧХГ. То е било такова, защото бременността не е била здрава и тялото я е изхвърлило. Пак казвам за 12-ти ден след трансфер или се очакват стойности поне от 250 нагоре. И съответно удвояване на 48 ч, може и повече. Забавения растеж на ЧХГ, спирането му за известно време, после пак слабо удвояване може да говори или за биохимична или за извънматочна. Последната може да бъде както с много ниско ЧХГ , така и с високо, но неправилно растящо или задържащо се.

# 57
Беше направено всичко, както трябва, тогава. Беше ми направена микробиология преди трансфера всичко си беше чисто. След това, в 7-ма седмица имах ужасни болки и аборт и две седмици преди това болките не бяха по-леки. За съжаление, точно така е, нелекувана бактерия, веднага след антибиотика се почувства облекчение.
Лекаря, при който се следях направи кръвни изследвания, и каза, нормални болки. Не, не бяха. ЧХГ се удвояваше правилно, следях го до стойност 6000. Защото така каза лекаря, когато стигне тази стойност тогава да отида. Това се случи в 6-та седмица. Беше първа бременност, изобщо не бях наясно какво да следя и да гледам, така, че се доверих на 100 процента. Ембриона се развиваше точно за седмицата си. В Плевен казаха, късно хванахме, че има нещо. Да, за съжаление, преди да излязат резултатите, започна и кървенето.
Абсолютно не съм съгласна, с тази статистика, дали ще е успешен трансфера или не. Ако беше 100 процента, лекарите щяха да казват спирай лекарствата, а не продължавай да пиеш лекарствата.

Всеки случай е различен, ако става дума, допитвала съм се и до лекари в Германия, мнението е, че наличието на тази бактерия е най-честата причина за аборт във втори месец.

Ако кажеш на лекаря, че имаш болки, и то силни, какво очакваш? Да се вземат изследвания, да се изпишат хапчета за болките или нещо друго. Е, нищо такова не беше направено. Видя ембриона дали е там, даже не го измери, нищо.
Пак казвам, за първи път бях бременна и не знаех какво се прави. Така, че беше ми странно, че не ме прегледа обстойно, но бях доволна и на това: Име бременност, чао. Голяма грешка.

В Плевен си направиха прегледа, както трябва, взеха си изследванията, всичко беше точно. Просто беше късно.

# 58
Също искам да обърна внимание, че силните болки не са нормални. И каквото и да ви притеснява, по-добре напразно да се отиде на лекар, отколкото да е късно. Не се тревожете какво ще си помисли лекаря или някой друг. Успех на всички.

# 59
Относно стойностите на ЧХГ и успешна бременност - това се нарича статистика и именно това показва - каква е вероятността за успешна бременност, при съответните нива на ЧХГ.
Както e написала Salsera, в тази ранна седмица причините за аборт са редица, основно негоден ембрион, който в процеса на делене, при неправилно развитие - приключва. Едва ли е бактерията. ЧХГ 123 на 14 ден е едно ниско ЧХГ и още в самото начало вероятността от успешен изход е била ниска. Не знам на каква база твърдите че на ембриона му нямало нищо, може би силна интуиция 😁 освен, ако не сте го изследвали.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 08:44 от Celeste_10

Общи условия

Активация на акаунт