Дългото чакане след трансфер – тема 117

• 30 670
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Не трябва да вдигате повече от половин кг . На работа може да се върнете след 7-8 дни ,ако не работите нещо тежко
quote author=Jujujuju link=topic=1759811.msg49548814#msg49548814 date=1743685446]
И пак аз да ви питам Simple Smile ходихте ли на работа докато чакахте времето за теста? Аз лично мисля че ще се побъркам от лежане вкъщи. Преди малко докато простирах може би леко напрегнах коремен мускул и малко се шашнах…дано всичко е наред. Споделете как преживявате тези дълги дни в чакане
[/quote]

# 91
И пак аз да ви питам Simple Smile ходихте ли на работа докато чакахте времето за теста?
Абсолютно не Grinning Почивах си, изобщо не ми се е ходило на работа. Лежах си на дивана 2 седмици. Четох книги, обърнах си внимание. Така или иначе след бебето вече рядко имам този лукс.

МЖ сега след трансфера също си взе двете седмици и си почива, че в работата ѝ има ненулев риск да получи удар в корема. Нея не я свърта на едно място обаче, а по къщата има толкова много работа, че тя все е заета с нещо. В деня на трансфера тя лепи плочки на верандата, а в дните след трансфера плеви градината, сади някакви неща, и въобще - не се спира.
От болницата ѝ казаха да си продължава начина на живот такъв, какъвто е бил преди трансфера (без да са запознати), и аз само си помислих, те ако знаят какъв ѝ е обичайният начин на живот и с какви физически усилия е свързан... Joy
Не ѝ давам да вдига тежко, но тя е много силна и по принцип дори сега 2-3 кг не ги усеща и си ги вдига.

# 92
По принцип аз гледам около 2-3 ден след трансфер да съм вкъщи , но не лежа само ! Повече си почивам , излежавам се ...но не се заковавам на леглото. И си тръгвам на работа...
Както е написано в предния коментар , зависи работата ви от какво естество е ... аз съм на бюро не вдигам тежко освен папки и листи които не тежат повече от 0.500 - 1 кг. Ако сте в среда която има физически труд , постоянно права по добре да преустановите работата и след положителен резултат.
- Не ви пожелавам да стигате до строг леглови режим, не е приятно..но ако се налага , важно е крайния резултат!

И пак аз да ви питам Simple Smile ходихте ли на работа докато чакахте времето за теста? Аз лично мисля че ще се побъркам от лежане вкъщи. Преди малко докато простирах може би леко напрегнах коремен мускул и малко се шашнах…дано всичко е наред. Споделете как преживявате тези дълги дни в чакане

# 93
Пати, и на мен ми се вижда странно доктора да иска да спреш прогестерона. Обоснова ли се, защо? За мен единствената причина за спиране на прогестерона е неуспешен опит.
Пусни си утре кръвен, ако имаш възможност, за да си сигурна, дали да спреш наистина инжекциите.

# 94
Заради ниското чхг -333 е последното .По принцип е прав ,че бременност започнала с ниско чхг ,обикновено не свършва добре . Но той още първото като видя ,беше казал ,че не е добре .Не знам и аз вече …. quote author=miki8713 link=topic=1759811.msg49548899#msg49548899 date=1743686670]
Пати, и на мен ми се вижда странно доктора да иска да спреш прогестерона. Обоснова ли се, защо? За мен единствената причина за спиране на прогестерона е неуспешен опит.
Пусни си утре кръвен, ако имаш възможност, за да си сигурна, дали да спреш наистина инжекциите.
[/quote]

# 95
Да, но без да проследи да отпише опита, не ми се вижда добре. А и си в рамките на 48-72 часа за удвояване. Аз лично бих проверила първо още едно ЧХГ, преди да отпиша всичко.

# 96
Те даже ми бяха казали да не пускам чхг още преди няколко дни , но аз продължих по мое желание . Ще пусна и утре да видя какво се случва
quote author=miki8713 link=topic=1759811.msg49548946#msg49548946 date=1743687107]
Да, но без да проследи да отпише опита, не ми се вижда добре. А и си в рамките на 48-72 часа за удвояване. Аз лично бих проверила първо още едно ЧХГ, преди да отпиша всичко.
[/quote]

# 97
Момичета, чета ви и очевидно не са ви обяснили докторите нищо за този прогестерон ( то не че и те са наясно). По принцип в БГ изписват прогестерон над път и под път, понякога дори и не пускат изследвания да видят колко е. Единствено след ЗЕТ се приема допълнително прогестерон, именно защото се случва изкуствено бременността и трябва да излъжем тялото, че има прогестерон, за да удебели лигавицата и да запази бременността. Но, при неправилно растящо ЧХГ и несигурност дали тази бременност е здрава, не се бърза с прогестерона, защото той забавя естествения процес на изчистване на тялото и ако ембриона има мутации или е биохимична, или изънматочна , това подтиска началото на изчистващия процес, защото прогестерона го блокира. В много редки случаи може въпреки прогестерона да дойде цикъл или да почне кървене. И най-важното, прогестерон в такива случаи се изписва само ако се е видяла вътрематочна бременност!!!! А дори и да е вътре в матката, отново няма гаранция как ще се развие. Но при съмнения за извънматочна, задължително се спира всякакъв прогестерон и се следи ЧХГ и се ходи на УЗ, като при толкова ниско ЧХГ трудно се открива, но някой доктори могат да я хванат навреме. Аз лично бих се доверила на д-р Чучумишев, като знам каква техника на високо ниво имат в МЦ Калчев. Не губете време, следете ЧХГ и си ходете при д-р Чучумишев. Аз лично ви пожелавам да е малкото зло - биохимична. В ранна бременност 72 ч не е стандартно удвояване. Едно 10-15 % от бременностите може да имат такова, което е сравнително малък процент. Не залагайте на това.
П.С ако е биохимична прогестерона вероятно ще е нисък или ще пада.

# 98
Прогестерона ми е един и същ от първия ден на трансфера ,около 40-41 . Аз въобще не успорвам мнението на доктора,защото съм реалист . Както казах ,още от първото чхг ми беше ясно ,че нещо не е наред . Виждам жени ,които имат надежда с подобно чхг ,но за мен е абсурдно ,ако на 14 ден не е хубаво и високо . Аз така или иначе съм сложила пролутекса,утре ще пусна едно чхг . Ако и утре не е започнало да спада ,това означава ли че няма шанс да е биохимична и най-вероятно не се развива където трябва ? Минаха доста дни все пак,трансфера ми беше на 13.03 (три дневни ембриони )
quote author=Salsera link=topic=1759811.msg49549612#msg49549612 date=1743696088]
Момичета, чета ви и очевидно не са ви обяснили докторите нищо за този прогестерон ( то не че и те са наясно). По принцип в БГ изписват прогестерон над път и под път, понякога дори и не пускат изследвания да видят колко е. Единствено след ЗЕТ се приема допълнително прогестерон, именно защото се случва изкуствено бременността и трябва да излъжем тялото, че има прогестерон, за да удебели лигавицата и да запази бременността. Но, при неправилно растящо ЧХГ и несигурност дали тази бременност е здрава, не се бърза с прогестерона, защото той забавя естествения процес на изчистване на тялото и ако ембриона има мутации или е биохимична, или изънматочна , това подтиска началото на изчистващия процес, защото прогестерона го блокира. В много редки случаи може въпреки прогестерона да дойде цикъл или да почне кървене. И най-важното, прогестерон в такива случаи се изписва само ако се е видяла вътрематочна бременност!!!! А дори и да е вътре в матката, отново няма гаранция как ще се развие. Но при съмнения за извънматочна, задължително се спира всякакъв прогестерон и се следи ЧХГ и се ходи на УЗ, като при толкова ниско ЧХГ трудно се открива, но някой доктори могат да я хванат навреме. Аз лично бих се доверила на д-р Чучумишев, като знам каква техника на високо ниво имат в МЦ Калчев. Не губете време, следете ЧХГ и си ходете при д-р Чучумишев. Аз лично ви пожелавам да е малкото зло - биохимична. В ранна бременност 72 ч не е стандартно удвояване. Едно 10-15 % от бременностите може да имат такова, което е сравнително малък процент. Не залагайте на това.
П.С ако е биохимична прогестерона вероятно ще е нисък или ще пада.
[/quote]

# 99
Пати, аз имам 3 биохимични и при мен винаги заедно с ЧХГ падаше и прогестерона. Без значение на какъв съм била - Циклогест, Пролутекс, Утрогестан. Хубаво е да почне да пада, ако е биохимична, защото тя сравнително кратко расте и после почва да пада бързо. Даже моето и не растеше, най-много до 100 и пада. Иначе може и да е кухо яйце, но при кухо се вижда в матката. А коя г.с. се водиш според ПРМ?

# 100
Нямам идея за седмицата . Не съм се интересувала ,защото реално не знам какво се случва ,но прогестерона определено не пада ,но то и чхг още не е започнало да спада. На 21 .02 последна менструация и трансфер 13.03 не знам как се смята  
quote author=Salsera link=topic=1759811.msg49549681#msg49549681 date=1743696919]
Пати, аз имам 3 биохимични и при мен винаги заедно с ЧХГ падаше и прогестерона. Без значение на какъв съм била - Циклогест, Пролутекс, Утрогестан. Хубаво е да почне да пада, ако е биохимична, защото тя сравнително кратко расте и после почва да пада бързо. Даже моето и не растеше, най-много до 100 и пада. Иначе може и да е кухо яйце, но при кухо се вижда в матката. А коя г.с. се водиш според ПРМ?
[/quote]

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 19:24 от pattyK

# 101
При последната ми бременност, първото ЧХГ беше 127, след два дни беше 251, а след два дни беше 78.
Оказах се с извънматочна 😔

# 102
Съжалявам за което …
Това на кой ден от трансфера се случи ? А как се реши проблема с операция или медикаменти ,имайки предвид ,че е било доста ниско чхг ?
quote author=Si_mo_na link=topic=1759811.msg49551035#msg49551035 date=1743710379]
При последната ми бременност, първото ЧХГ беше 127, след два дни беше 251, а след два дни беше 78.
[/quote]

# 103
Съжалявам за което …
Това на кой ден от трансфера се случи ? А как се реши проблема с операция или медикаменти ,имайки предвид ,че е било доста ниско чхг ?
quote author=Si_mo_na link=topic=1759811.msg49551035#msg49551035 date=1743710379]
[/quote]
Забременях естествено. Оперираха ме. Така загубих и втората си тръба. 😔

# 104
И аз имам две извънматочни. Не знам защо лекарите след първа извънматочна не посъветват какво може да се направи, за да не се изгуби и втората, защото се започва с инвитро, а там е тука има- тука нема.
Ето сега една седмица след трансфер нямам никакви усещания. При предишна бременност (продължила недълго) усещах в матката, че се случва нещо, а сега нищо...

Общи условия

Активация на акаунт