Блокиране, гоустване - модерно "късане" или страх от конфронтация?

• 3 844
  • 77
  •   1
Отговори
# 75
Има хора, които просто не разбират от дума. Колкото и ясно да им заявиш доводите си за прекъсване на връзката - ровят, копаят, изискват, досаждат... Дребнави, обстоятелствени, обсебващи - от такива хора няма как да се отървеш по друг начин, освен с покриване и блокиране.

Явно не сте попадали на такива, щом си мислите, че всички раздели и отдръпвания се случват културно и безболезнено, след кратко обяснение.

С годините се научих да различавам лепките, и изобщо да не ги допускам близо до себе си. Но навремето доста време и нерви съм изхабила да се обяснявам на хора, които не признават чужди доводи освен своите.

Обяснявам веднъж, и ако няма чуваемост - и се покривам, и блокирам, без никакви угризения.

# 76
Не знам дали аз правилно разбирам и оценявам гоустването, но според мен е ефект от "онлайн живота" и това че младото поколение в момента живее, и е живяло, живота си предимно онлайн. Ти не излизаш с някого, а по-скоро го принизяваш до профила му в социалните мрежи.
И вместо да водиш емоционални разговори минаваш с едно съобщение и бутон блокиране след това.
На мен ми се е случвало аз самата да бъда обвинявана, че "гоуствам" приятелите си, защото не отговарям на съобщенията им в някакъв известен период от време. Това примерно е глупаво.
Edit: Да допълня.. Лично на мен не ми прави впечатление дали близките ми приятели отговарят на съобщенията ми или дали ме "гоустват", в момента живота на всички ни е динамичен и гледам да подхождам с разбиране към тях и очаквам същото в замяна. За по нови отношения и познанства също гледам да не си ги слагам на сърце. Някой беше написал, че не се чувства длъжен да дава обяснения и споделям същото мнение. В един период на опознаване е нормално да направиш преценка дали искаш или не искаш да общуваш с някого.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 09:42 от skupocenna

# 77
Едно време като нямаше интернет и социални мрежи, нямаше гоустване, ами просто не търсиш някого повече и край. Пак своего рода гоустване, но много по-лесно можеше човек да се отърве от някой, който го трови.

Общи условия

Активация на акаунт