Блокиране, гоустване - модерно "късане" или страх от конфронтация?

• 3 846
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Добрите взаимоотношения не водят до блокиране, вижте кво ви става в телевизорите.

# 31
  • Далечният изток
Пак казвам, че няма как да е за няма нищо.Абсолютно съм сигурна, че при добри взаимоотношения никой няма да те блокира. Нещо е станало. Какво - няма как да знаем, но все има нещо. Ако и като се срещнете, те избягва, е... ясно, че не ще да комуникирате.

На мен ми се е случвало без никакви обяснения и от едната, и от другата страна, просто да приключим всякаква комуникация. То се е усещало, че няма химия, иначе добри взаимоотношения като ги погледнеш. Но просто не става, не се получава, и по-добре да приключваме. Е, разбира се, в такива случаи чак не блокирам, но може да изглежда като гоустване.

# 32
Добрите взаимоотношения не водят до блокиране, вижте кво ви става в телевизорите.

Водят, водят - виждала съм дългогодишни приятелства да приключват заради различни политически възгледи.
Бива ли за нещо толкова маловажно и малоумно да изхвърлиш човек от живота си?

# 33
  • София
Бази, не е нужно да дава обяснения какво не му е допаднало, но може да каже с две думи, че няма да се получи, вместо да стоиш да се чудиш ще пише ли, няма ли. Или да пишеш ти, пък отсреща мълчание, и ти пак да се чудиш, всичко наред ли е, добре ли е човекът, сърди ли се нещо, или това беше. За мен е въпрос на елементарно достойнство да не оставяш другия във въздуха по този начин, и ако не го проявиш, да, мишкар си. Иначе това, че не си го слагаш на сърцето, е супер. Така и трябва, което обаче не променя действията на другия. Иначе да, всеки има право да е мишкар и си е за него Laughing

# 34
  • Далечният изток
Е... значи има нещо, нали това казваме. За теб може да е незначително, за някой друг да е твърде сериозна причина.

# 35
Това, че игнорираният\блокираният\каквото там, омаловажава причината, не я смята за нещо съществено или направо не знае как се е стигнало до там да е блокиран, просто е в подкрепа на думите, че винаги има причина, друг въпрос е дали отсреща изобщо са я отразили.

# 36
Как се разбира, ако някой ме е блокирал?

# 37
Лъвче, принципно съм съгласна напълно.
Но вече като цяло гледам да не съм твърде категорична, не знам какво точно се случва в главата и живота на другия в момента, за да заклеймя по този начин.
Не всички са толкова смели и директни в израза на чувствата и мислите си. Като мен, примерно. И малко по малко се научавам, че не мога да го очаквам от другите.
А причина винаги има, да.

# 38
Ами зависи от ситуацията.
Не съм гоуствала, не ми е по вкуса, но понякога разбирам защо го правят хората.

Пример - след първа среща, знаех, че няма да се получат нещата и написах супер любезно съобщение. Получих детински параграф ама как можело, това не е причина, само 1 среща и т.н.
Представям си, че сега това ми се случва 10 пъти - мъже да ми се ядосват на честността и уважителния отказ? Ами сигурно и аз бих започнала да гоуствам, за да си запазя нервите. Въпреки че реално 'новият' човек нищо не е направил.

# 39
Много хора зле понасят отхвърлянето и затова се налага и да блокираш. Онлайн има много скрийншоти на такива общувания. Жената: Няма да се получи между нас, съжалявам, няма химия. Мъжът: К*рво, ти за каква се мислиш, виж се каква си дебела и т.н. Това от човек, с който дотогава си имал нормално общуване.

Някои отхвърлени от мен мъже са ми писали 15+ (!!!) години след като сме се видели последно. Проверяват през няколко години дали съм се освободила ли, не знам.
Други като пийнат или като им се дочука се пробват. И не се отказват, като китайска капка. Като ме хванат в "настроение" блок и това е, чиста работа.

При мен няколко пъти е и казус "умрял". Някои хора повече нито искам да ги виждам, ни да ги чувам, ни да им гледам контакт и лице в списъка, ни да ми честитят нещо, абе за мен са умрели. Едно време като се разкапят отношенията с някой и можеше повече никога да не се видите и чуете, сега трябва да го държа в контакти, за да не изглеждам незряла? От какъв зор.

# 40
Сега си представи, Ариел, че си издразнила някой с постоянните си мемета, добро утро картинки или разни излишни споделяния за битовизми, мрънкане. Ми човекът ще те блокне, досадила си, дразниш го и кво?

Веднага го unfollow-вам и спирам да му виждам публикациите без да се налага да го блокирам. Така направих с най-добрата ми приятелка, защото не мога да понасям фийдът ми да се пълни с десетките снимки и мемета, които поства на ежедневна база. Предупредих я да не чака да ѝ харесвам нищо и да не ме блокира по тази причина. Тя е същата, която споменах в предишен коментар, че блокира хора, които дълго време не ѝ харесват нищо.

Преди години имаше някакъв бъг във фейсбук и се бяха изтрили някакви приятели от профила ми. Включително бивш съученик от квартала. Реших, че ме е изтрил. Изненадах се и ми стана криво, въпреки че никога не сме били близки. Просто се познаваме. След някакво време се засякохме на улицата и той мен ме попита защо съм го изтрила и дали не ме е обидил с нещо.

# 41
Малко страничен въпрос, но все пак свързан с темата, само че с обратен знак.
След развод (ако сте били женени) или окончателна раздяла (ако не е било официален брак) - премахвате ли всички снимки на бившата ви половинка в страницата ви в социалните мрежи, или всичко си остава както си е. И дали от време на време репоствате нещо от периода, когато все още сте били с този човек?

# 42
  • София
С подбрано съдържание едва ли се налага.
Пък и да триеш на миналото си, че да не накривиш бъдещето си… онлайн 🙄

# 43
Да репостна ли "Преди три години - щастливи мигове с Иван в Тенерифе", докато вече съм с Пешо? Blush

# 44
  • София
Значи, и двете не ги броя, ако първо е казано, че нещата приключват Wink

Бази, ами ти самата го казваш, липса на смелост Wink Разбира се, всеки си има неговите мотиви и те не напременно имат нещо общо с другия човек. Но като теглиш чертата, както и да го върти човек, опира до мишкарщина. Което обаче си е проблем на мишока де Joy

Малко страничен въпрос, но все пак свързан с темата, само че с обратен знак.
След развод (ако сте били женени) или окончателна раздяла (ако не е било официален брак) - премахвате ли всички снимки на бившата ви половинка в страницата ви в социалните мрежи, или всичко си остава както си е. И дали от време на време репоствате нещо от периода, когато все още сте били с този човек?

Не пускам такива неща и сега, че да ги трия после Laughing

Общи условия

Активация на акаунт