Блокиране, гоустване - модерно "късане" или страх от конфронтация?

• 3 848
  • 77
  •   1
Отговори
# 15
Ами ,ако този за който пишеш е мъж е нормално да избягва женските истерии ,че просто не я иска.

# 16
И съм гоуствала, и са ме гоуствали.
Понякога хората решават, че така е ок за тях – без думи, обяснения. Приемам.
Блокирането е друго нещо.
Там съм изчерпала всички варианти и просто е животоспасяващо.

# 17
А те блокирали ли са те, или са изтрили профила си?
Иначе ако са те блокирали, явно с нещо ги ги раздазнила. Не искат да се натоварват с публикации и подобни.
Чак близки не са ме блокирали.
 Една приятелка беше изчезнала за 5 години. Изпари се, по никакъв начин не можех да се свържа с нея. После се появи  и най-тъпото е че ми е писала, а аз видях чак след година.Нито фейсбук, нито телефон, дори техните май не знаеха координати. Много тежко го изживях, много пъти я сънувах, но вече  си е отдавна вкъщи.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 21:45 от Danytarg

# 18
На мен пък ми е малко странно това с блокирането. Гоустването го разбирам повече като да искаш да спреш отношения, но по тънката лайстна, все си зает, спираш да пишеш и т.н. Да блокирам някого, то тогава наистина нещо да се е случило, а не просто да сме се изчерпали.

# 19
Правила съм го на младини, сега не.Но е тъпо, да.

# 20
Аз лично нямам спомен да съм гоуствала някого, винаги съм предпочитала да си кажем, каквото имаме да казваме и всеки по пътя си.
Блокирала съм разни хора, но е било в името на спокойствието ми и не съжалявам. Просто, в един момент комуникацията беше станала не просто излишна, а вредна.

# 21
Приемам гоустването като нормално, когато е при хора излезли на една или две срещи, за които даже още няма такова понятие като "връзка". Просто единият не иска да каже причината заради която смята, че е загуба на време. Дали ще е, че човека отсреща не е твой тип, или по време на вечеря нещо ти е направило неприятно впечатление, някоя изпусната реплика, политическа ориентация или каквото и да е друго. Но е нещо, което не искаш да му кажеш откровенно като причина и преценяваш, че ще е по-добре така, отколкото да изпадате и двамата в неловка ситуация или някакъв обяснителен режим. Естествено е този, който се е надявал на нещо повече винаги да остава тази чуденка - коя е причината? И е нормално.
Когато обаче го направиш след години познанство, без значение само приятелство или по-сериозна връзка - тогава почти сигурно се знае причината. Но е добре все пак да има нещо като последен разговор преди да се сложи хикса. Поне за мъжете не е "мъжко" да се изсулят без една дума. Но гузната съвест в много случаи е изключително силна. В ранните си тинейджърски години имам такъв случай. И не се гордея със себе си.

# 22
Блокирането ми е детинско, стига да не става въпрос за тормоз, или сериозно досаждане, или нещо подобно.
Прекъсвала съм дългогодишни връзки, когато с човека вече толкова сме се променили в различни посоки, че не намираме нищо общо помежду си. Тогава не е нужен и разговор или нещо да се изяснява, отношенията си умират по естествен път.
Веднъж преди много години една близка приятелка ме гоустна. Гадно е. Бяхме група от три и едната просто се отдръпна, от днес за утре. С другото момиче така и не разбрахме защо, дълго време търсихме причината, опитвахме да говорим с нея, и в един момент просто се предадохме.

# 23
  • sofia
Понеже основната част от общуването ми с приятели е на живо, тези действия в социалните платформи са ми крайно далечни. Тях ги ползвам за контакт, ако имам нещо конкретно да питам, да не притеснявам по телефона и за уговаряне на срещи
Винаги се усеща, когато има отдалечаване, но ако на мен не ми е важно и на другия не му е, не виждам проблем да не си комуникираме.
Иначе са ме гоуствали "на живо" в младежките ми години. Разни младежи са се покривали и са ставали неоткриваеми, когато не искат да продължим срещите, примерно.
Трудно е "да се обясняваш" защо прекратяваш някакви взаимоотношения, но пък е добра практика какво да правиш и как да реагираш при водене преговори и в конфликтни ситуации.

# 24
  • София
Гостуването винаги ми е било мишкарско, блокирането - детинско. Второто понякога се налага при хора, които не разбират от дума, но първото си е чисто и просто удобно бягство.

# 25
Нито ми е мишкарско, нито детинско, в някои случаи е неизбежно. Има ужасни досадници и латерни.
А просто ей така от нищото, пак не е от нищото – както каза Абуто, намерили са някаква причина - така са преценили. Всеки си знае.

# 26
  • София
Добре де, така са преценили, ама моята преценка е, че е мишкарско и детинско Laughing Досадниците както казах, ги изключвам. С някои хора просто нямаш по-добър избор. Но обикновено този избор идва след като първо си пробвал по нормалния начин, а не да си се покрил изначално.

# 27
ОПравдавам го, когато човекът ми е бил симпатичен. Отначало ми стана криво и аз реших, че е мишкарско.
После размислих и си казах – ами, има право да прави каквото си реши – може да не му е харесала косата ми, изказа, някоя реплика, поведение, реакция. Не е длъжен да ми се обяснява за това. Приемаш и натам.

# 28
ОПравдавам го, когато човекът ми е бил симпатичен. Отначало ми стана криво и аз реших, че е мишкарско.
После размислих и си казах – ами, има право да прави каквото си реши – може да не му е харесала косата ми, изказа, някоя реплика, поведение, реакция. Не е длъжен да ми се обяснява за това. Приемаш и натам.

Сериозно ли смяташ, че не е мишкарско да те блокират ама без всякакви обяснения?
Ако е имало скандали и неразбирателства - то тогава е пределно ясно.
Ама да сте имали добри взаимоотношения и от днес за утре да си в "блок" листата. Еми тъпо е.
Като се срещате на улицата как се развива ситуацията?
Ти го поздравяваш, оня си извърта главата понеже те е блокирал и за него вече не съществуваш?

# 29
Сериозно мисля, да. Не ме е блокирал, просто си мълчи.
Няма се тръшкам от тъпотии.
Хората са различни.
Сега си представи, Ариел, че си издразнила някой с постоянните си мемета, добро утро картинки или разни излишни споделяния за битовизми, мрънкане. Ми човекът ще те блокне, досадила си, дразниш го и кво?

Общи условия

Активация на акаунт