Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 399
  • 794
  •   1
Отговори
# 345
To и коли нямаше Simple Smile от къде да се чуват тия шумове, 74-78 стандарта е бил паркинг за 1/3 от апартаментите, т.е на 24 апартамента панелен вход има 8 паркоместа. Ако искаш внеси предложение да не се паркират повече от 8 коли пред всеки вход, докато не се разширят паркингите Simple Smile , но ако може да не е за сметка на зелените площи и детските площадки.  

Малии, Виница станала страшна кочина, а какъв хубал ала селски квартал си беше само преди 7-8г. Спретнати кооперацийки с двор, имаше само няколко блока на ул Гларус, до Еврохоспитал и комплекса срещу старото гробище.. Сега е трагедия и строят, ли строят по баира към платото

Абе съобразяваше се, никой с никого не се съобразяваше , в нашия блок на една площадка живеехме първи братовчеди, на братчеда жената е музикален педагог, в съседния вход живееше цигулар, а синът оперен певец... Тишина и спокойствие цареше в цялото каре - кеф ти Бах, Бетовен, Паганини, Верди.. образовани раснахме еййй

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 12:10 от скаридка

# 346
Вие раснахте образовани, и много от образования народ замина в чужбина след 90-те. Варна започна да се пълни с нови граждани, разбирайте от делиорманските села. Тези селяци работеха, за да връзват края. Някои забогатяха. Други се свързаха със силните на деня и днес не си знаят парите.  Чаветата им обаче няма кой да образова. Пълен провал на цяло поколение. Съпругите тунинговани, ботокс, филъри и силикон. Децата оставени на телефона да ги възпитава. Ако не ми вярвате разходете се около някое училище, тип Димчо Дебелянов. Хелсове, вейпове и псувни...Бъдещето на нацията.
Много черно го описвам, обаче е вярно.

# 347
Варна и по соца се пълнеше от селата. След като става ясно, че живота в Девня за млади хора не е ок, всички, идващи по линия на националния обект, от всички краища заживяват във Варна .
Ускорено започват да строят панелите в Левски и Цветния, Победа. Цели блокове са само девненски работници, ама сега внуците им обясняват какви големи граждани са Simple Smile и панелката от дядо
, неремонтирана от 74г, какъв статут им дава

# 348
  • Deutschland/HE
А в Чайка се уреждаха децата на АБКФ, на партийните дейци. Има един хубав блок, който е трябвало да бъде 6 входа, станал е 10. БМФ, Геоложка и др. , които са осигурявали долари на държавата и те са получили тухлени апартаменти за служителите. За другите има панели от Строителни войски.

# 349
Аз отдавна говоря, че държавата се напълни с първенюта и че това не вещае нищо добро, но ме обявиха за черноглед песимист. Цената на имотите да се определя от такива хора, които имат достъп до чужди пари е опасна работа. Всеки сам да си прави сметката дали такива индивиди не надуват балони. Във филма биг шорт имаше една труженичка с 5-6 къщи на кредит и финансистите като разбраха схемата и им стана лошо, защото знаят как това ще се отрази на икономиката при един downturn. Те такива работи подобни и тук.

# 350
  • Варна
Не си справедлив, труженичката беше много качествен материал.
Иначе, да няма как да си ходил във външния кенеф и да си зъзнал на дъсчения под през зимата и да се очаква от теб висота на духа, ти си се наял вече ама тя душата ти гладна и жадна и ще прегазиш всеки. Лошото е, че много интелигентни хора не можаха да се осъзнаят навреме и тия първите много се ширят,  та сега чакаме второ, трето поколение от тях, което вече да го е срам от предците си, да се отрече от тях и от навиците им, че да си дойдат нещата на място.

То и аз искам да се махна вече, искам нормални неща. Искам като шофирам по пътя и има някакво уширение за паркиране да няма последен паркирал в редицата, така че да стърчи и да заема половината платно. Ей такива неща искам.

https://www.facebook.com/reel/1880923616076563

Само ей това изгледайте и ми кажете къде го имаме ние? А, това е някакъв най-обикновен бачкерски квартал.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 17:43 от Penkoman

# 351
Пенкоман, аз си бях харесала Varna View, обаче там вече трети строител довършва, продадох като беше в застой и взех парцел. Във Варна там най-много ми мязаше на нормална блокова среда . Има гледка, достъп от две улици, ниско строителство, офиси, магазини и заведения. Поне изначално по проект

# 352
  • Варна
Учудвам се гърмян заек като теб да вземе там, точно до тоя на нищо приличащ денонощно натоварен булевард Варна - Виница. И дори да е хубаво, пак съседи идиоти, кучета, боклуци - вижте какво става по групите на новите комплекси и от какво се оплакват хората.

Ако зависеше от мен и имах избор утре сутринта щях да се събудя в друга държава. Поне част от времето ми да минава там.

# 353
Е ако погледнеш проекта има достатъчно сгради навътре от булеварда. Сградите до булеварда са за офиси.
Е ти си ясен, емигрираш, ама аз как да емигрирам като хлапето иска да живее тук след като се изучи

# 354
https://www.facebook.com/reel/1880923616076563
Само ей това изгледайте и ми кажете къде го имаме ние? А, това е някакъв най-обикновен бачкерски квартал.
И данъците им не лъжат там обаче..

# 355
  • Варна
Скаридка, аз съм лесен, ама нещата в момента не зависят от моят кеф, иначе директно мятам сака в колата, утре сутрин съм в Истанбул да пия един хубав чай на Босфора и после от летището адио Рио.... Или към Гърция и оттам с ферибот, ще си пия ципурото на морския бриз.

Да сетих се, че навътре има още площ ама шума знаеш как се носи, аз например като съм в Екопарка до параклисчето чувам грохота от булеварда. Представям си за какви прахове и мръсотии става въпрос идващи от тоя път.

Casual абе и там хора живеят, да плащаш данъци ама имаш и силна социална политика, има поне някаква справедливост ( знаеш как унищожава човека усещането за липса на справедливост ). А ти се е разлаяло някакво псе, а още на другия ден ги е посетил домоуправителя лично с покана да си оправят нещата или да си ходят. Ами какво по ценно от тишината, почивката, чистотата, подредеността - да щракаме с пръсти по мръсните кръчми в които ни сервират полуфабрикати и замразено месо от Бразилския национален резерв от времето на ген.Бранку? И да и там има мизерници ама всичко е сегрегирано и всеки си знае мястото. Ако си с възможности живееш като бял човек, ако не си то имаш възможност да станеш с възможности. Най-много ми харесва липсата на комплексари. Видиш ли големи и хубави улици с малки бюджетни автомобили значи няма комплексари.

# 356
За тази година Варна има 2,5 млн за рехабилитация на улици Simple Smile та освен да позапълнят с чакъл най-големите трапове друго не знам как ще се случи.
Всички основни ремонти и изграждане на нови улици са отделни проекти, но и там е трагично

# 357
Скоро ми се появи публикация на кмета за приетия бюджет на Варна : 2,5 мил. за улици и 7 мил. за нова билетна система. Доста крадене ще падне от новата билетна система.
Иначе аз преди месец бях във Варна и бях потресена от състоянието на улиците и тротоарите. От мръсотията и.....кучетата.И преди 20 години ги имаше, но сега популацията им е нарастнала. Отделно въздухът е наситен с финни прахови частици. Имах чувството, че ги усещам докато дишам. А детето ми винаги започва да кашля още щом слезем на летище Варна.
Като цяло качеството на живот доста се е понижило.

# 358
Където има качество на живот е скъпо, сами казахте данъците дебели. При нас пък било мръсно.
Еми пълно щастие няма, или едното или другото.

# 359
Варна и по соца се пълнеше от селата.
Не е вярно.
Баба ми ми е разказвала как в работата и са се женели за варненки за да вземат жителство.
Тя работеше във Флотски Арсенал.
Не е било както сега, всички силиатренски и търговишки села заселени във Варна.
Идвали са опрАвни и отракани.

Общи условия

Активация на акаунт