Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 40 293
  • 794
  •   1
Отговори
# 360
Ами не, може да бъде скъпо и гадно както е у нас. Ще им дойде акъла на хората, но ще е късно. Липсата на стандарти и изисквания е присъда.

# 361
Варна и по соца се пълнеше от селата.
Не е вярно.
Баба ми ми е разказвала как в работата и са се женели за варненки за да вземат жителство.
Тя работеше във Флотски Арсенал.
Не е било както сега, всички силиатренски и търговишки села заселени във Варна.
Идвали са опрАвни и отракани.

Много, много комплексарско изказване.

Преди малко повече от век във Варна почти е нямало българи... Българското население е било по селата наоколо и пришълци, включително от южна тракия и македония. Така, че не знам за какви кореняци говорите. Моят род има корени в Македония, преселници от Балкана, както и такива бягащи от Добруджа, след загубата и по време на първата световна.

А за Пенко, къщата на дядо ми, която е била някъде на края на града тогава (край 8ми приморски полк), с половин декар двор, който сега би струвал милион... е съборена от комунистите, като обезщетението е тристаен панелен апартамент. Като на всичко отгоре, семейството ми тогава доплаща пари, понеже оценката на къщата е била по-ниска от този на апартамента.

Ама нашите не са били комунисти, напротив... Виж на комунистите са им давали от онези широки четиристайни в 64-65 блок, само по заслуги...

# 362
То колко ли моми и ергени е имало на Варна, че да се оженят за тях само противници селяни.
Айде прочетете за националните обекти и какви привилегии са давали на работниците. Също така шофьорите за ГТ са получавали гражданство срещу договор за 10г работа. Работническите общежития в Трошево и преди моста сигурно за варненци са строени.
Баба ми имаше братовчедка, която идва от Дулово във Варна вдовица с две деца да работи в Галатея, живееха в едни блокчета ведомствени на Галатея в Аспарухово. Обичах да ме води там, че правеше едни сладки лебеди много красиви

# 363
  • Варна
Донев и на мен на прадядо ми кантората е била на улица Преслав ама била.... В историята няма "ами ако"...това е каквото е. А то е:
- разбити и грозни улици
- разхвърляни и грозни кофи за боклук
- замърсен въздух и прах, горене на вносни боклуци
- страхотни нива на шум от автомобили, климатици
- грозни порутени панелки
- засрани улици и бродещи глутници от кучета
- напаркирали автомобили къде ли не
- шматкащи се велосипедисти и тротинеткаджии
- осрани от кучета градинки и зелени площи - включително в гората
- пълно с простаци по заведения (пуши се + кучета по масите ), по блоковете, лай, шум, чалги

Нищо от тези неща го имаше преди 35г. Живеем в коптор, дето като дойде есента и лъсва, а лятото зеленината го прикрива, а ние сме толкова свикнали с тая свинщина, че не ни прави впечатление и се чудим защо Варна е грозна през зимата - ами щото си е грозна по принцип, просто лятото зеленината прикрива.

Няма къде да избягаш - няма изцяло помислен квартал относно инфраструктура, живущи, шум и.т.н.

И на хотел да отидеш пак доста често се сблъскваш с простотията - на малък фамилен с лична простащина, комплексарщина и липса на професионализъм, на голям хотел с корпоративни дронове  и непукисти. Масово са хотелите с шумящи климатични системи и аспирации, мръсотия и износено, звуков тормоз от сватби и събития ( на Нова Година на хотел не ходя ), неудобни легла и възглавници - ми те едно бельо не могат да изберат като хората без да се изплъзва долният чаршаф до сутринта и да стане на топка под теб...

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 12:20 от Penkoman

# 364
Скоро настигаме немците, анализ на един българин https://www.facebook.com/reel/1880923616076563

# 365
  • Варна
Е, то аз това го постнах вчера няколко поста над твоя е  Simple Smile, то ме провокира да пиша каквото писах.

# 366
Това е от публикациите които действат депресивно. Във Варна имам чувството, че от всяка точка на града се виждат поне по три издигнати крана. Аз не знам от къде се взе тая строителна техника. Иначе съм съгласен с всички изброени минуси. И това е така затова защото всяко петънце се застроява, а нови квартали не се проектират и изграждат. Вследствие получаваме сегашния резултат. Аз чак се учудвам, че още няма включване в стил " ама знаете ли колко по-зле има, колко е по-скъпо, какви са данъците".
Най-тъжното е, че това беше някакъв район за средна работеща класа. А при нас и в най-тузарските райони е по-зле.

# 367
  • Варна
Неделя се разходих около Азур в Св.Св. Контантин и Елена, е там за 10-20 метра в различни отсечки можеш да забравиш, че си в България. Тъжната истина е, че нямаме място в България което да конкурира този средностатистически немски квартал. И да има то ще е някакъв затворен комплекс, където пак ще има тарикати и простаци. А, повечето хора виждат неефективността и грозотията всеки ден и го приемат за нормално и живеят така все едно това им е някакъв тестов живот и ще получат друг много скоро - задоволяват се с това около нас.
И не е проблема според мен, че се застроява, а че се прави без мисъл, на парче, на хората им харесва и така си живеят. Проблема е в населението, културата, възпитанието, ценностите, идеалите и стремежите им.

И за да илюстрирам образно ето коментар под видеото от немския квартал:

"Брат,,, седи си в Германия!!! Плащай данаци за какво ли не , загроби се с кредит за 30 години и си трай! Не навивай хората на щуротии , купи си апартамент 60 квадрата за 280 хиляди евро и те така!!!"

То пунктуация, то граматика, то правопис, то самобитност, идеология, всичко казват тези 2-3 реда......

Ей го следващият лауреат:
"Stiga tía filmi.vsiaka sedmitza hodia v germanía i kato se razhozdam sled 17-18h niama koi da napsyvam v tía hybavi kvartali.ot rabotia v magazine da pazaryvat i liagat da spiat.na drygia den starata pesen na nov glas.edno dete ne mozesh da chuesh da se smee.sedat na tamno v hola ili v kyhniata i si shyshykat danebi saseda de se oplache che govoriat visoko🤣🤣🤣.triabva parí da im dadesh za da ti se osmihne niakoi.i golemi SA donosnitzi tía shvabi🤣🤣🤣.tapanari totalni"

След изказването си същият тоя лауреат започва да пише на некадърен испански, явно комплексар, който иска да се покаже нещо... колко мъка има по тоя свят Боже.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 15:08 от Penkoman

# 368
Няма бързо, нито лесно решение по проблемите от горния коментар. Старите хора не могат да се превъзпитават, чакаш ги да умрат и се надяваш младите поне да не поемат по техния път. Това е, такива процеси отнемат десетилетия, а ако и младите поемат по пътя на старите тогава емигрираш иначе ще си загубиш живота в безнадеждна кауза.

# 369
Добре де, тези украинци не им ли свършиха готовите пари. Вече две години държавата им е във война, а тия идват с торбата кеш и пазаруват имоти като козунаци.
То да кажем, че държавата ни е уредена и привлекателна, а то не е така.
Не го разбирам.
Не им свършват парите за имоти по нашето черноморие и дори доскоро  отваряха много нови луксозни  ресторанти в Украйна, защото милиарди бяха изливани от данъците на работещите в САЩ в Украйна и когато наскоро Тръмп попита Зеленски къде са тези няколкостотин милиарда той отговори просто и ясно "Oh , I don't know ". YumSatisfiedSatisfied

# 370
Знае не знае, сащ винаги си обира версиите. #югославия

# 371
Айде политиката си я чешете в темите за политика..
Последно една бабичка в Лидл като я напсувах, че ме пререди, ми вика "Я руская!" Така че колко украинци и колко руснаци, скрити зад украински паспорти, има у нас  не се знае!!!  Като е Руская що не тича на Русия, ами дошла в лошата Европа?  Пита се какво целят с това нанасяне на "Я руская" в Бг и си е точно по темата с имотите, анклавите и изказванията на руски политици, че Варна е руска!

# 372
  • Варна
Айде сега заради една откачена бабичка да осъждаме цял народ. Варна била руска, що за глупости, тия неща се раздухват и внушават от хора, които има личен интерес да стоят на власт разпространявайки страх (неолибералната прослойка в Европа, която вече всички мразят) и ползвайки мутренски внушения като "има голяма опасност, но ние ще ви пазим".

Ей такива като Белобрадова, дето се възмущава, че се учел руски в България, а в Гърция и Румъния - не. Ми може би има нещо общо с това, че руския като славянски език е лесен за нас, имаме кадри подготвени за това обучение и.т.н. Вече и с езика се захванаха - езика е богатство, особено език, който говорят толкова хора. И дори да се води изолационна политика занапред с Русия пак има държави, които са бивши републики, с които можем да имаме търговски отношения и lingua franca ще е именно руския. Ама де да и дойде от омраза и от спуснати отгоре заповеди на акъла това нещо.

Иначе да, зад украинския паспорт има : украинци говорещи украински, украинци говорещи украински и руски, украинци говорещи само руски, руснаци говорещи украински и руски, руснаци говорещи само руски, българи говорещи украински и руски, българи говорещи само руски и татари има дори...

# 373
Penkoman,  не говоря за нахалната бабичка, а изказванията по Руссия 1 на руски политици Simple Smile
Белобрадова няма да я коментирам, за мен трябва да се учат езици, няма значение какви. Навремето приятелка българка записа турска филология, всички бяха в ступор, финално се оказа, че уж много хора знаят турски в Бг, ама той си е диалект и нищо не знаят, та  сия викаха за търговски преговори и преподаване в училище/университет!!!

# 374
  • Варна
Не съм чул изказванията на въпросните политици защото не гледам руски медии, а и медии като цяло, но предполагам е същото като по нашите медии - изказват се хора от целия спектър със всякакви крайни мнения без това да е официална държавна политика. Там е разликата. Това, че някакъв цървул казал нещо по телевизията, не го прави легитимно.

Общи условия

Активация на акаунт