Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 253
  • 794
  •   1
Отговори
# 570
Хората хем искат да плащат 50 лева данък хем да им е чисто и уредено. На една от къщите ми в чужбина данъка беше 14,000 лева годишно, ама веднъж като имаше една съмнителна кола спряла на улицата пред нас и като се обадихме на полицията дойдоха буквално за 2 минути.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 19:27 от mimipi95

# 571
От поста излиза, че се дават 14к лева годишно, за да идва полицията за 2 мин.
В България, както се каза за 50лв годишно, пак идват за две минути. Кофти пример според мен.
За калпавата инфраструктура, която имаме е минус ниския данък,също плюс са корумпираните управници. Но пък заради ниския стандарт, почти липсват бежанците, които са плъзнали навсякъде по-света и създават само проблеми. Тези 14к не те пазят от такива хора по улиците, даже ти ги гарантират, че ще са налични. Да не говорим за атентати, стрелби, безредици и в тоя ред на мисли, където в България почти липсват такива събития.

# 572
В България за 50лв данък като звъннеш на полицията, идва бие те, вкарва те в болница и там умираш. После шефа на мвр, който между другото осигурява контрабандния канал с лични разпореждания на граница във феодален стил, излиза телевизията и иска още 50лв, за да обучи вечно ненаучените полицаи. Аз не съм имал специални обучения, но от обща култура знам как предрусали със свръх доза се държат и какъв е риска за живота им. Знам и как да се държа с такива. Но явно момчетата са наблягали на физическите упражнения.
Извода е че не ми трябват скъпи мигранти, за да ми съсипят качеството на живота.

# 573
Не е по темата, но щом започнахте разговора за друсаняка който си умря от дрогата, ще си кажа че наистина данъците ни са ниски и полицаите ни са с остаряла подготовка и екипировка.

На какво плащате 50лв, моите жилища са три цифрен данък сгради+смет.

# 574
Но пък имотите са с трицифрен ръст нали Simple Smile.

# 575
Но пък имотите са с трицифрен ръст нали Simple Smile.
Ползват се, не се продават, така че и 5 цифрен да е ръста, мен не ме касае.

# 576
От поста излиза, че се дават 14к лева годишно, за да идва полицията за 2 мин.
В България, както се каза за 50лв годишно, пак идват за две минути. Кофти пример според мен.
За калпавата инфраструктура, която имаме е минус ниския данък,също плюс са корумпираните управници. Но пък заради ниския стандарт, почти липсват бежанците, които са плъзнали навсякъде по-света и създават само проблеми. Тези 14к не те пазят от такива хора по улиците, даже ти ги гарантират, че ще са налични. Да не говорим за атентати, стрелби, безредици и в тоя ред на мисли, където в България почти липсват такива събития.

Единствения плюс на българия е че даже и разни кози пастири от Африка и Афганистан не искат да остават. За примера с полицията забравих да уточня че звъннах на нон емърждънси номера. Не съм убеден че в бг средния респонс тайм на полицията е две минути.

# 577
Разликата е, че в щатите полицията има право да ти тегли куршума на момента ако прецени, и често се случва. Даже на Гала племеника беше застрелян като куче от полицай.
У нас полицаите нямат кой знае какви права. Той и да дойде за 2 мин, ще гледа като пукал.

# 578
Така е, живота на хората в САЩ зависи от кефа на полицая, гръмва те за нищо или само защото леко си мръднал.
Радвам се, че тук не е така и побои и убийства от полицаи са рядкост.
Гого, не си прав, човека редовно се е боцкал, просто малшанс да се накълве толкова здраво, като за последно.
mimipi95, виждам, че ти е трудно да определиш какво му е хубавото в чужбина и само говориш за  високи данъци и нон респонс имърджънси тайм....чак ми се доиска да живея в тая чужбина,ама не ме влече Joy

# 579
Има си и плюсове чужбината, не случайно 3 млн българи сме по чужбини. Но има и много щастливи хора, които не искат и да чуват за вън.
Шарени сме.
Най големия плюс е, че хората си имат жилища. Това в никоя чужбина го няма толкова застъпено както на балканите.

# 580
Ами то кави жилища - 18 квадрата холокухня и 9 квадрата спалня с 3 метра широчина. Ето една чудесна сграда пълна със собственици

# 581
Отиди в Лондон примерно, в някой "скъпарски" район, има дости къщи представляващи  тесен коридор, включващ антре, хол и трапезария, цената - не можеш да си я представиш.
Казвам Лондон, но съм виждал аналогични недоразумения и в други по-големи европейски градове. Пълно е с ултраскъпи "мизерни" жилища, а като чуеш наема се чудиш дали цената не е за година.
Абе на запад и мизерията е по-хубава явно според теб. Blush

# 582
Относно екипировката на полицаите. Оказа се, че за въпросните камери които случайно са били изключени са дадени повече пари от съответни такива в САЩ. Отделно теглото на нашите е било повече. За по-тежки камери са дадени повече пари. Корупция и комисионни не са взети, естествено. Ако някой му е интересно ще намеря цялото журналистическо разследване.

# 583
  • Варна
Днес 2 улични песа в Делта Планет Мол, разхождащи се. Имам чувството, че съвсем изкука тоя народ, явно някоя ялова природозащитничка ги въвежда там да се охлаждал ли, какво ли....хора пийте си хапчетата.

# 584
  • Варна
Ти си пий успокоителните. Сами си влизат, никой не ги “въвежда”. Зимата съм ги виждала да се топлят. Голяма сензация, голям проблем! В чужбините, за които мечтаеш, кучетата са позволени в моловете и стопаните спокойно си пазаруват дрехи, книги и дори хранителни продукти. Животните са чисти и възпитани, не пречат на никого.

Общи условия

Активация на акаунт