Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 156
  • 794
  •   1
Отговори
# 735
Мои познати които закупиха там, казаха че се готвят за прехвърляне. Ще теглят кредит за остатъка. Предполагам скоро предстои.

# 736
Сити парк взеха разрешение за ползване преди седмица, изчаква се 14 дневния срок на обжалване и към средата на август ще започнат да прехвърлят

# 737
Сити парк взеха разрешение за ползване преди седмица, изчаква се 14 дневния срок на обжалване и към средата на август ще започнат да прехвърлят

Сега това ще се отрази на сегашното тримесечие като статистка нищо, че са продадени отдавна или бъркам? някой ако може да обясни Wink

# 738
Бъркаш продажбата пред нотариус с предварителен договор.

# 739
Бъркаш продажбата пред нотариус с предварителен договор.

Прав си, че бъркам то и за това питам Simple Smile , аз не ги разбирам нещата и за това пиша, че всичко написано от мен е само лично мнение или какво бих направил аз самия и никой да не ме слуша.
Тук е форум за да се учим, изразяваме лично мнение или да получим помощ Simple Smile

Мислих си, че щом сега се прехвърлят а са купени отдавна, ще влязат в статистиката в това тримесечие като сделки но ето грешно съм мислил Wink

# 740
airbnb във Възраждане FlushedSweat Smile

Имам чувството, че поне 50% от имотите се купуват за да се отдават под наем..
Няма ли пренасищане на този пазар?

# 741
  • Варна
В нашия вход (в идеален център) от 10 апартамента, 3 са еърбиенби-та. Постоянно щъкат туристи сега лятото. За Възраждане - странно решение. Но като се замисля, аз самата съм наемала краткосрочно в по-отдалечени квартали в скъпи градове като Амстердам, Атина, Будапеща, особено като ми е трябвало за по-дълъг престой (1 - 2 седмици) и цената в центъра си става дебела. А и за хора с личен автомобил не е опция, ако няма частно паркомясто.

# 742
Под "бързоразвиващ" се се има предвид бързо застрояващ се. Никакво друго развитие няма във Възраждане ( да не кажа Варна). А излизането от Ана Феликсова е приключение.

# 743
Под "бързоразвиващ" се се има предвид бързо застрояващ се. Никакво друго развитие няма във Възраждане ( да не кажа Варна). А излизането от Ана Феликсова е приключение.
За съжаление цяла Варна става така. Сега след като завършат и Еуфория , това от снимката ще е още по-зле трафика.

# 744
Какво Ви е отношението към тези имоти с веранди ? На мен в голяма степен ми допадат

# 745
Аз бих си купила такъв имот с веранда на 1 етаж в затворен комплекс на Дружба 😃, по възможност с таргет за пенсионери.

# 746
Какво Ви е отношението към тези имоти с веранди ? На мен в голяма степен ми допадат

Те за хубавото са хубави, ако имаш малки деца, ако искаш да пиеш едно на хладинка лятото вечер.. Обаче това ако си в нормална държава, ако си в Бг и не знаеш кой ще ти се падне над верандата и какво ще ти сипе на главата.
В Мюнхен в такива имоти живееха предимно мюсюлмански семейства с много деца, там пък проблема беше да спазват часовете за тишина, защото като излязат 4-5 лапета да играят на дворчето и блокът забравя що е почивка

@атом3,  всички разбрахме, че си новопрохождащ брокер Simple Smile Даже може и да си момченцето от клипа Simple Smile Критиките са си обективни.

# 747
Не можем да кажем за много добри предстоящи проекти, защото няма такива, а не защото не познаваме пазара, причините:

- лакомия, макс рзп
- малки, нефункционални жилища с крива форма
- безумия като дневнокухня от 18м2, спалня 9м2.
- все по надути общи части, включени незнайно защо в квадратурата. то не са подходи за паркинги, не са входове и покривни тераси.
- липсваща инфраструктура, ама тотално липсваща, 8 етажни проекти по деретата, без път до тях.
- брутално презастрояване.
- неспазени срокове, акт 16 се бави с минимум година на повечето обекти, при някой отива и две.
- и тн

# 748
Може би трябваше да напиша по-добър вместо добър, макар че едва ли някой щеше да отрази разликата. Идеята е, че се пита в относителен смисъл, не в абсолютен. Търси се по-доброто спрямо наличното в дадения контекст. В случая спрямо наличното във Варна, а по дефиниция винаги има по-добри и по-лоши, и най-добри(които понякога трудно се отличават). Но вместо това хората ги е страх да заемат публично позиция че харесват нещо и отговарят на такива въпроси с какво не харесват и сравняват даденото нещо със съвършенството. А то съвършени жилища няма по света и още по-малко в България. И в крайна сметка никой не стои бездомен да чака съвършеното нали? Всеки купува когато му трябва от наличното към момента.

Е може би последното изречение не е съвсем вярно, сещам се за един - двама които от 2019 чакат да излезе съвършеното жилище и живеят на квартири. Но вие искате ли да сте като тях?

# 749
За собствения двор в общите части нещо по подробно да се каже. Ще фигурира ли в НОТ акт, право на ползване на двор, или как е уредено?

Общи условия

Активация на акаунт