Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 203
  • 794
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
И ние така купихме. Но това важи само за вторичния пазар. Строителите отдавна предлагат различни цени за различните етажи и последните такива са най-скъпи.

# 16
И ние така купихме. Но това важи само за вторичния пазар. Строителите отдавна предлагат различни цени за различните етажи и последните такива са най-скъпи.
Последните етажи са най-скъпи? Това е липса на всякаква връзка с действителността. Последните етажи ново строителство вече се продават като другите не за друго, а защото другите етажи се продават бързо,  и който е закъснял от няма и къде взема на последен етаж. Всяка сграда е проектирана да бъде максимално функционална до кота курниз. От там нагоре започват скосове, носещи колони посредата на стаите, лятото е задушено, някъде има капандури, нямаш закрита тераса, стаи с неправилна форма и още и още и още. Няма нужда да се гледат дори скиците на апартаментите, разходите се по улиците и погледнете последните етажи на сградите ново строителство, това е някакво извращене с естетиката и функционалността. Да не говорим, че над кота курниз, някои помещения не се водят апартаменти.

# 17
  • по морето
В сградата където живея целия последен етаж е едно жилище, за всеки влак си има пътници.

# 18
В целия свят пентхаузът е най-скъпия апартамент на последния етаж в една сграда, понякога на няколко етажа.
С изключение на дворците, разбира се, там живее прислугата.

# 19
Последните етажи са най-скъпи? Това е липса на всякаква връзка с действителността. Последните етажи ново строителство вече се продават като другите не за друго, а защото другите етажи се продават бързо,  и който е закъснял от няма и къде взема на последен етаж. Всяка сграда е проектирана да бъде максимално функционална до кота курниз. От там нагоре започват скосове, носещи колони посредата на стаите, лятото е задушено, някъде има капандури, нямаш закрита тераса, стаи с неправилна форма и още и още и още. Няма нужда да се гледат дори скиците на апартаментите, разходите се по улиците и погледнете последните етажи на сградите ново строителство, това е някакво извращене с естетиката и функционалността. Да не говорим, че над кота курниз, някои помещения не се водят апартаменти.

По нормалния свят, няма кота корниз, няма архитектурни извращения като нашите. Строителите са с гаранция и застраховка и съответно течове няма. А сградите им много отдавна са с енергийни сертификати и нито слънцето нито студа са проблем.

Само у нас, най-хубавите етажи с повече простор, светлина, въздух и гледка се смятат за лоши. Ама лека-полека ще се научим.

# 20
В целия свят пентхаузът е най-скъпия апартамент на последния етаж в една сграда, понякога на няколко етажа.
С изключение на дворците, разбира се, там живее прислугата.
А вие знаете ли какво е пентхауз? Това е апартамент в небостъргач или много висока сграда, от където гледката е невероятна. Къде видяхте във Варна такива сгради? Докъде стигна заблудата. Купиш си апартамент на последният етаж и се мислиш за Илона Мъск и че живееш в пентхауз. Обикновенно, обаче хората които имат пентхауз, това не им е жилището където живеят.

# 21
Аз съм живяла в такова жилище и Ви уверявам, че гледката беше в пъти по-добра от тази на другите етажи.

# 22
Аз съм живяла в такова жилище и Ви уверявам, че гледката беше в пъти по-добра от тази на другите етажи.
Разликата между последният и предпоследният етаж е точно 2,70 см . Ако мислете, че 3 метра правят чудеса ок. Пентхауса не само, че е много нависоко а и конструиран, така че да се открива максимална панорама. Такива апартаменти са единици във Варна. Вие не се ли разхождат по улиците на Варна?

# 23
Разликата е също да няма кой да ти тропа отгоре. При нашето чудно ново строителство със тънки плочи и никаква шумоизолация, това е огромен плюс.

# 24
  • Варна
Нищо от гореописаното нямаме вкъщи. Айде, ние сме в СС и над нас има плоча и подпокривно пространство, но веднага се сещам за новите високи блокове в Чайка на първа линия срещу Морската, където имаше отделен ценоразпис за всичко над пети етаж с нескриваема морска панорама.
Преди няколко години ММ имаше интерес за последния етаж в новата сграда на Хидрострой пак на ул. Невен. Строежът още беше на дупка и му отговориха, че е всичко на последният етаж е запазено за строителя. Година и нещо по-късно, малко преди акт 16, разбрах, че мой бивш колега си е купил един от въпросните апартаменти там. Явно умишлено са пазили най-доброто за последния момент, да го продадат на по-висока цена, както коментирахме по-назад в темата.

Специално ние купихме последен етаж не заради гледката, а заради кефът никой да не ни тропа на главите. Ако протече, имаме пари и ще си ремонтираме. Но нямаме нерви да се разправяме с глупаци, както чета по темите за съседските взаимоотношения.

# 25
Разликата между последният и предпоследният етаж е точно 2,70 см . Ако мислете, че 3 метра правят чудеса ок. Пентхауса не само, че е много нависоко а и конструиран, така че да се открива максимална панорама. Такива апартаменти са единици във Варна. Вие не се ли разхождат по улиците на Варна?
Разбира се, че правят чудеса. Освен панорамата, никой не ми тропа на главата, не ми цапа пред вратата и не си бърше обувките в моята изтривалка, защото съм сама на етаж и то не преходен.
А аз освен, че се разхождам из Варна, работата ми е архитектурно и интериорно проектиране и съм виждала доста такива да наречем "пентхауси". Независимо от локацията (дали сградата е близо до море или гора, или в гъчканицата на Чаталджа или Гръцката), гледката от по-високо винаги е предимство.
Не разбирам силната ви фиксация да се наложите за по-нисък етаж. Но щом ви харесва, Вие си купувайте където искате.

# 26
  • Варна
Явно е твърде сложно да кажеш “На мен не ми харесва” и да уважиш чуждото мнение.

# 27
Разбира се, че правят чудеса. Освен панорамата, никой не ми тропа на главата, не ми цапа пред вратата и не си бърше обувките в моята изтривалка, защото съм сама на етаж и то не преходен.
А аз освен, че се разхождам из Варна, работата ми е архитектурно и интериорно проектиране и съм виждала доста такива да наречем "пентхауси". Независимо от локацията (дали сградата е близо до море или гора, или в гъчканицата на Чаталджа или Гръцката), гледката от по-високо винаги е предимство.
Не разбирам силната ви фиксация да се наложите за по-нисък етаж. Но щом ви харесва, Вие си купувайте където искате.
Фиксация за кое? Вие казвате, че последните етажи са по-скъпи. Аз ви казвам, че не е така. Обиколил съм десетки сгради ново строителство и то на етап между отваряне на строителна линия и акт 14. Цените са еднакви и първо се купуват средните етажи. Сега, аз не обикалям гръцката махала и  Чайка там сигурно има такива сгради, но те са единици. Това е моят опит. Ако можете, покажете ми такава сграда  на която последният етаж да е по-скъп от средният.

# 28
Не виждам абсолютно никаква мотивация да го правя; нито съм строител, нито брокер. Нито пък на Вас ви харесват пентхаузите. Нито пък приемате факта, че съм живяла в такъв или че съм виждала повече от вас заради работата си. Така че да споря само колкото да чукам по клавиатурата е излишно.

# 29
Не всеки последен етаж е пентхаус, какъв пентхаус на 5-6 етаж, а какво да кажем за 7,8,9 етаж на панелка

Общи условия

Активация на акаунт