Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 204
  • 794
  •   1
Отговори
# 45
И как може да наречете пентхаус жилище в червеното очертание

Това си е гълъбарник с претенциЙ.

Тези отворени тераси ако не се поддържат, до 10г ще започнат да текат таваните на комшиите отдолу. В най добрия случай.
За живот с капандурки не мога дам мнение, но всеки им е фен.

# 46
Joy
Това "скосеното" колко такива скъпотии има в Париж и Лондон по покривите... (вкл. хотели, ресторанти и заведения). А дали ще го кръстиш penthouse (en) или duplex (fr) няма никакво значение...
Ем има разлика между дуплекс и пентхаус. И това, че е скъпо не значи, че е пентхаус Гери. А скосовете няма да коментирам изобщо как правят имота луксозен. За протокола, пентхаус е стандарт, лйафстайл, привилегии и в тоя ред на мисли. А не дизайнерски реновиран гълъбарник представян за луксозен мезонет или дуплекс на покрива на някоя сграда.
Аз се изумявам как се бяга от същината на темата.
За пореден път казвам: независимо как се казва апартамента на последния етаж тип мезонет, обикновено той е по-скъп от средните етажи. И изобщо не е става въпрос за посочения "гълъбарник" (който не е мой пример), а за качествено строителство и съответно строител. Защото ако този гълъбарник в този си вид и изпълнение изглежда така, представете си как изглеждат средните етажи и колко струват.
За да е ясна каква е моята теза: като правило при една висок клас сграда, строителство и строител (пр. Планекс) апартаментите (тип мезонет) на последните етажи са най-скъпи.

# 47
Аз пък се изумявам, как на трабанта някой може да каже мерцедес примерно. И двете марки са автомобили, но показва пълно безхаберие по темата.
А за мезометите в България нещата не са са точно класифицирани. Примерно мезонет се казва на две малки стаи на различни етажи, свързани с вътрешна стълба,което жилище трудно може да образува виоска цена. И за протокола Планекс за мен са посредствен строител. Бил съм на огледи на техни сгради и е плачевно положението. Преди няколко дни бях в петия елемент(мисля, че е на Явор) , който се води също за качествено строителство, ами не е.

# 48
И аз на база десетки огледи мога да кажа същото - качествено строителство във Варна няма. Особено такова, което отговаря на новите цени.

# 49
  • Варна
Доста неща съм гледал и навсякъде е зле, но има много зле и малко зле. Само в сграда на Маит не съм влизал, една г-жа по телефона от тази фирма ми твърдеше, че те строят най-добре. Та дали е така?

# 50
Joy
Това "скосеното" колко такива скъпотии има в Париж и Лондон по покривите... (вкл. хотели, ресторанти и заведения). А дали ще го кръстиш penthouse (en) или duplex (fr) няма никакво значение...
Ем има разлика между дуплекс и пентхаус. И това, че е скъпо не значи, че е пентхаус Гери. А скосовете няма да коментирам изобщо как правят имота луксозен. За протокола, пентхаус е стандарт, лйафстайл, привилегии и в тоя ред на мисли. А не дизайнерски реновиран гълъбарник представян за луксозен мезонет или дуплекс на покрива на някоя сграда.
Аз се изумявам как се бяга от същината на темата.
За пореден път казвам: независимо как се казва апартамента на последния етаж тип мезонет, обикновено той е по-скъп от средните етажи. И изобщо не е става въпрос за посочения "гълъбарник" (който не е мой пример), а за качествено строителство и съответно строител. Защото ако този гълъбарник в този си вид и изпълнение изглежда така, представете си как изглеждат средните етажи и колко струват.
За да е ясна каква е моята теза: като правило при една висок клас сграда, строителство и строител (пр. Планекс) апартаментите (тип мезонет) на последните етажи са най-скъпи.
Дайте пример за това, . Колко сгради обиколките та видяхте това? Аз съм обиколил десетки и винаги средните етажи се продават първи а цените вече са еднакви. Едно нещо струва по-скъпо ако има защо. Единствената причина на последният етаж апартамент да е  по-скъп е хубавата гледка. 90 процента от сградите във Варна от последният етаж гледаш терасата на съседа.

# 51
Единствената свястно завършена сграда е к-с Панорама, с който Планекс спечелиха "сграда на годината" преди 20г. Обаче и там за 20г  постоянно никнат проблеми с течове, с изолация и тн, и тн..

За Явор Мартин може да каже от личен опит Simple Smile В Ахат имат проблеми и то не малко

# 52
Аз пък се изумявам, как на трабанта някой може да каже мерцедес примерно. И двете марки са автомобили, но показва пълно безхаберие по темата.
За подобни мнения се обръщайте към постналия примера с гълъбарника.
Но дори и в тази сграда съм убедена, че гълъбарникът струва повече от средните етажи, което беше първоначалния смисъл на спора.

# 53
  • Варна
Ахат също беше спечелила сграда на годината.

# 54
Явор са известни с това, че бягат от отговорност и гаранционно обслужване на проблемите в сградите си.

Иначе Inifnity Green в Чайка го гледах - далеч от качествено строителство е. А и доста се бавят.

# 55
Безнадежден, от десетина години обикалям всякави сгради и парцели. Последния етаж си е по-скъп. Иначе масово се взимат средни етажи заради компромисната цена и остарелите от панелките проблеми и насажданите в годините мантри. За  проблемите на съвременото строителство няма разлика в етажите. Виждал съм на покрив да влиза вода под изолацията и да се стича  до втория етаж и там да избие.
Съгласен съм, че във Варна строителството не е качествено. Но не зависи само от строителя или инвеститора. Виждал съм инвеститор, който купуваше най-скъпите материали за да стане луксозна и качествена сграда,но както обикновено става,строителя и/или майсторите прецакват всичко.

# 56
Всъщност с супер смотания ни ЗУТ, който води до сгради-торти над кота корниз, най-смотаните етажи са предпоследните, точно под покривните тераси.

Особено като знам колко прецизно и качествено се изпълняват хидроизолациите.

# 57
Съгласен, дори не е гарантирано на следващия и последващия заради майсторлъка на барбакани, улуци и т.н.

# 58
Безнадежден, от десетина години обикалям всякави сгради и парцели. Последния етаж си е по-скъп. Иначе масово се взимат средни етажи заради компромисната цена и остарелите от панелките проблеми и насажданите в годините мантри. За  проблемите на съвременото строителство няма разлика в етажите. Виждал съм на покрив да влиза вода под изолацията и да се стича  до втория етаж и там да избие.
Съгласен съм, че във Варна строителството не е качествено. Но не зависи само от строителя или инвеститора. Виждал съм инвеститор, който купуваше най-скъпите материали за да стане луксозна и качествена сграда,но както обикновено става,строителя и/или майсторите прецакват всичко.
Дай пример, стига с това виждал съм това, виждал съм онова. Има десетки сгради които се строят, влизаш и виждаш. Нещо което няма логика само себе си можеш да убедиш. Влизаш в дом младост, само последен етаж останали, защо ли?

# 59
Защо ли? Заради покривните тераси, не заради етажа. Кой ще иска да купи 193.43 кв.м, от които 64.70 кв.м тераси, а жилищна площ 96.88 кв.м (на който и етаж да се намира)? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт