Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 238
  • 794
  •   1
Отговори
# 150
Важното е цената на имотите да върви нагоре.

# 151
привлекателно за едни не е за други - аз например търся краен парцел до гора, на тихо място. ...

Отделно си направих експеримент и пуснах тема за градска среда - ми явно почти никой не се вълнува от тези въпроси. Аз изводите си ги направих за себе си.
Пенко ние сме точно краен до борова горичка, но и там няма гаранция за тишина каквато ти си представяш Wink то кокошки, то бъгита, кучета, децата в двора на съседите, радои Хоризонт пуснато на макс докато работят в двора, все нещо се реже/ремонтира, в далечината има някакъв почитател на попфолк и сръбско Laughing просто да си предупреден.

Вълнувам се от градската среда, но съм достатъчно натоварена от нея в ежедневието си, за да чета още и да излизам негативизъм и във форума.

# 152
  • Варна
Обезнадежди ме...ще си обикалям явно из френските селца, лятото съм там, ще кача после клип във форума да се види от първа ръка как можело да са нещата.

# 153
До тогава може да гледаш как е у нас
https://youtube.com/@felicialx?si=H_vbK5iBkaIBvHRi

# 154
@Кармакона, Oтначало и аз се ядосвах за протеста, че дори за живота си не се борим, да не измираме като мухи по пътищата за сметка на дълбоките джобове на някои.. , но като видях то навсякъде трагедия - по 30-50-100 човека.
Като гледам нито Шумен, нито Добрич се вълнуват също.

@Penkoman, вярно ли във втори клас не са ти говорили в училище защо е Черно море - кратката версия, защото е опасно и е потопило много кораби.
Химиците и биолозите имат и друга версия за името - наличието на сероводород и образуването на утайка, от която дъното в дълбоките части изглежда черно...
Ама Сухата чешма според местните жители, а не виладжии, течала на 7г и после 7г суша. Лично аз на това хоро не бих се хващала.

Боровец е хубаво място, но моста за мен е психологическа бариера. Към платото мога да се измъкна по 3-4 пътя, обаче мостът е един и като стане нещо висиш.  Заради катастрофите на моста спряхме да ходим на Шкорпиловци и Камчия, а много ги обичаме. Сега се задоволяваме с плажовете на север

И ние сме до гората, последна къща, винаги така сме си избирали имотите - или полето, или гората да са ни зад оградата, но все пак дивото е на две от 4те граници на имота. Колкото по-тихо е мястото, толкова повече се вслушваш в шумовете.
Лятото ни монтираха климатик в делничен ден  и на момчетата им направи чак впечатление, че нищо не се чува - само птичките в гората и тяхната дрелка Simple Smile

# 155
В темата за градската среда си пишем. Просто засега не е имало спорове които да генерират много мнения. Това с протестите е тегава работа и гражданското общество го няма. Навремето имаше проблеми с елетроснабдяването във Варна и региона. На моменти напрежението беше ниско и имаше много изгорени електроуреди. Реално проблема засягаше всички, но бяхме пак много малко. За сметка на това резултат имаше.

# 156
  • Варна
@Stamatko - пишем си няколко човека там, които сме от тази тема + 2-3 още нови, а това е платформа със стотици хиляди импресии и посещения....

@Скаридка - абе ти пак се хвана като жълта журналистка - естествено, че знам защо Черно море е наречено черно, но питах дали е буквално черно, защото то е наречено в преносен смисъл черно, а ти приемаш Сухата чешма в буквален смисъл, че е сухо и затова те питах дали Черно море е черно на цвят. Сухата чешма може да е така по много причини наречена....тия имена понякога имат странен произход. Там местни няма - това са места раздадени по постановление на една гола нива преди 60на години. Дали си виладжия или постоянно живущ разлика няма, почти няма там постоянно живущи.

А, вашето място в кой район беше?

# 157
Искаш да кажеш, че няма местни в Кичево и Осеново, и това, което са раздавали за вили не им е било дедения?
Имам пралеля в Кранево, мъжът й е от Осеново и са имали ниви , които 72-74 са раздадени за лозя на гражданята.
Знае за чешмата от неговия дядо и разказва много интересни неща за околията Simple Smile

# 158
  • Варна
Естествено, че има местни в Осеново, Кичево там не играе, то няма общо, но да и там има местни.

Обаче тази местност е доста отдалечена от селото, даже се чудя защо се води към него изобщо. Тя е по-средата на нищото. Аз имах предвид, че в тая местност няма местни. Пък тия от селото може и да разказват нещо.

Гърция за мен много не се различава от България като манталитет, но ето все пак да имотите там:
https://www.youtube.com/watch?v=ad7EJqK7_Mo

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 10:51 от Penkoman

# 159
Една статистика, която обяснява що растат цените:
https://money.bg/property/uchudvashto-golyam-broy-ot-sdelkite-s- … shtat-v-kesh.html

# 160
  • при Arctic Monkeys
Еми растат, има свободни пари. Извън митовете за пране, във Варна има моряци, чужденци, околни области с население, което има пари от гурбети и земеделие. Аре стига сме бучали, че хората имат и в Испания било по-евтино. В неурбанизирани райони и села е евтино, в развити градове и села, евтино ама друг път.

# 161
Здравейте, понеже не съм от Варна , но бих искала да погледна за малък апартамент  според бюджета ми...вкл панел. Кваргал Левски / Левски 2 - какво е населението / роми? / Виждам че е до автогарата. Кв Владиславово- има блокове също с предимно ромско население- кои са ? И въобще ще съм благодарна за съвет и мнение от запознати. Благодаря

# 162
Здравейте, понеже не съм от Варна , но бих искала да погледна за малък апартамент  според бюджета ми...вкл панел. Кваргал Левски / Левски 2 - какво е населението / роми? / Виждам че е до автогарата. Кв Владиславово- има блокове също с предимно ромско население- кои са ? И въобще ще съм благодарна за съвет и мнение от запознати. Благодаря
Левски не е до автогарата, хубав квартал е. Във Владиславово в северната му част има роми. Аз лично ти препоръчвам Младост или Възраждане, тъй-като цените са по-евтини от Левски. Тоест ако имаш пари Левски ако нямаш Младост.

# 163
Еми растат, има свободни пари. Извън митовете за пране, във Варна има моряци, чужденци, околни области с население, което има пари от гурбети и земеделие. Аре стига сме бучали, че хората имат и в Испания било по-евтино. В неурбанизирани райони и села е евтино, в развити градове и села, евтино ама друг път.

Мислите ли, че на всички тези моряци, земеделци и др. доходите са им се вдигнали ДО НИВА ОТ 250% за последните 3 години, та отричате мисълта, че в момента има тежка спекула, което не е резултат на естествен икономически ръст...

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 19:19 от Анонимен

# 164
  • Варна
Какви 250%?? През 2022-ра нямаше двустайни по 30 000 €.

Общи условия

Активация на акаунт