Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 274
  • 794
  •   2
Отговори
# 195
Еми растат, има свободни пари. Извън митовете за пране, във Варна има моряци, чужденци, околни области с население, което има пари от гурбети и земеделие. Аре стига сме бучали, че хората имат и в Испания било по-евтино. В неурбанизирани райони и села е евтино, в развити градове и села, евтино ама друг път.

Айде стига с тези моряци. Аз съм моряк и мога да ти кажа, че моряците бяха много по голям фактор преди чудовищното покачване на цените след ковид.

# 196
  • при Arctic Monkeys
След моряците дойдоха украинци. Айде сега кажете че и украинците не са фактор. Няма как да предвидим тези процеси, съжалявам за чакащите пукането от 2018-та насам…

# 197
След моряците дойдоха украинци. Айде сега кажете че и украинците не са фактор. Няма как да предвидим тези процеси, съжалявам за чакащите пукането от 2018-та насам…
След моряците и украинците могат да дойдат марсианците. Анализатори на пазара 10001, но реално цените си стоят, и според мен в близките 5 години няма да има съществено движение на цените.

# 198
  • при Arctic Monkeys
И аз мисля така за цените. Това за украинците го потвърждавам, щях да плащам капаро за едно нещо и брокерката ми се обади, че украинци предлагат по вискока цена. Казах и да си гледа работата и чаках да ми звънне, мислейки че блъфира. Не ми звънна 🤣

# 199
Добре де, тези украинци не им ли свършиха готовите пари. Вече две години държавата им е във война, а тия идват с торбата кеш и пазаруват имоти като козунаци.
То да кажем, че държавата ни е уредена и привлекателна, а то не е така.
Не го разбирам.

# 200
  • Варна
Ами имат пари. Украйна е държава, която е мисля втора в Европа след Русия. Реално е малко по-голяма от Франция с население преди войната 38 000 000. Много природни ресурси, индустрия. Значи ако ние имаме 1 богат те на него имат 10. Реално бедните нямат начин да пътуват и си стоят там, тука идват само тези, които могат да си го позволят. Идват тука по 2 причини - най-евтино им е от цяла Европа, надписи и език са им сходни и много от тях имат български корени.

Отделно не си мисли, че през войната някои хора не забогатяват, точно тогава се правят много бързи и лесни богатства, които после се изнасят за сигурно навън.

# 201
Разбирам, но предвид че Европа им е отворена, баш в България да си набият кеша...не знам, не знам.

# 202
Изобщо не са основен фактор украинците. В момента търся усилено имот, следа пазара от много близо. А брокерката ми е приятелка не ми украсява нещата.

Основен фактор в момента са, хората, които искат да изперат кеша, преди да влезнем в еврозоната, заедно с тези, които се качиха на влака, че имота е инвестиция и не трябва да изпускат. И двете групи са българи.

Между другото, броят на продажбите е много надолу спрямо пика преди година-година и половина.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 17:16 от Анонимен

# 203
Изобщо не са основен фактор украинците. В момента търся усилено имот, оглеждам с брокерката ми пазара, при положение, че ми е близка и не ми украсява нещата, както и не ми показва неща, които не биха ме интересували.

Основен фактор в момента са, хората, които искат да изперат кеша, преди да влезнем в еврозоната, заедно с тези, които се качиха на влака, че имота е инвестиция и не трябва да изпускат. И двете групи са българи.

Стига с това плашило вече еврозона. Каквото е сега, такова ще е и в еврозоната. Основен фактор са ниските лихвени проценти. Аз също мислех, че ще се качат, но не познах.

# 204
Брокерката ми, без капка да се шегува, разказва колко клиенти е имала, които купуват защото идва еврото и имотите щели да се качат с 20% или двойно.

За мен цените са евро от 15 години насам, ама явно хората вярват във всевъзможни митове.

# 205
Както винаги подчертавам, моето е само лично мнение и мога да греша но това с еврозоната мисля, че се изконсумира в цените на имотите, който иска да си запази няколко средно скъпи имота в имот бг и да види за колко време ще се продаде, ами моите дето съм запазил си седят с много месеци и преди съм го казвал тия до 125 -130 хил. евро изчезват по бързо но менили тая сума седи си с месеци, не вярвам да няма продажби над тия цени но едва ли са много Simple Smile

# 206
Цените няма да се качат заради самото евро. Качват се защото в момента все още сделки минават с част от парите в лева.  Левове от сивия сектор. И търсенето е по голямо от предлагането.

Ако влезем в еврозоната, предричам успокояване на пазара. Може би и лек спад на цените. При лошите/проблемни имоти.
Ако имате течащ коптор, сега е момента за продажба.

# 207
  • при Arctic Monkeys
Понижителите много се възбуждат от тоя спад на брой сделки. Не мога са рабзбера какво ни топли по ниската цифра сделки, като цените не падат. Клиент съм на еднин младеж, гипскартонаджия, купува си втори апартамент чиляка. Не се изумявайте толкоз от къде та от къде има пари. Ами, има.

# 208
Понижителите много се възбуждат от тоя спад на брой сделки. Не мога са рабзбера какво ни топли по ниската цифра сделки, като цените не падат. Клиент съм на еднин младеж, гипскартонаджия, купува си втори апартамент чиляка.

Нека си купи още два не сме против, но за тия спечелени пари платил ли си е дължимото или и той от сивия сектор парите в имоти?

# 209
  • Варна
Не, не си е платил дължимото. Гаранция 100%. И не може да бъде заменен от AI. Както и лелките от НАП нищо не могат да направят по въпроса.

А, да и да допълня "ТуТуууу". И напред към светло бъдеще с ББ.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 19:22 от Penkoman

Общи условия

Активация на акаунт