Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 257
  • 794
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Ами не знам, при мен имаше, може би качествени имоти + адекватни цени, представяне и отношение. Мога да кажа, че подходих много отговорно и систематично. Отдадох ги лесно и на поне за момента качествени наематели. А, на тия дето ми пишеха с "cena?" директно блок ако позволява платформата или не им отговарях.

# 181
Процентът на свободни жилища е много голям, аз имах трудност да отдавам добре обзаведени двустайни, широк център (близо до Медицинския) за по 800лв и 900лв съответно.
А тепърва ще излизат все повече нови жилища на пазара на наемите.

Моето е само лично мнение и бакалски сметки, може и да греша затова някой да ме поправи, кво излиза, при тия цени на наемите и имоти ти трябват между 30 и 35 години да се избиеш ако НЕ си го купил с ипотечен заем тоя имот, ако е с заем там картинката е по пъстра с повече години нерви.

# 182
  • Варна
В момента сметката не излиза - купуваш го 130 000 + 20 000 да го ремонтираш. 150 000 евро и вземаш 400 евро наем, точно 34 години, ама не вземаш предвид, че на 5-10 години трябва да правиш и ремонти, че при сегашното качество на мебели и техника всичко се подменя бързо.

# 183
Здравейте! Харесахме апартамент в района на пазар Чаталджа, на улица Цар Асен. Как стои въпроса с паркирането в тази част, намират ли се места, при положение, че е зона или е трудно?

За тази част говоря:

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 14:47 от A-L-I-N-A

# 184
Много трудно, въпреки, че е зона. Около генералите е може би, най-кофти мястото за паркиране във Варна.

# 185
Някой да ми каже къде е лесно да се паркира във Варна .....
Май само във Владиславово бързо съм си намирала място. Обикалям целия град.
Днес на баща ми свършила батерията на дистанционното за гаража, оставил колата пред него за да се качи и вземе резервното. Вече приготвени да му вдигат колата с паяка Simple Smile 35 лв

# 186
Докато всеки се е втурнал да купува скъпи тухли без реална мисъл как ще ги използва, къде ще паркира, дали ще е шумно, ще има ли светлина и тн

ще е така.

# 187
  • при Arctic Monkeys
Докато всеки се е втурнал да купува скъпи тухли без реална мисъл как ще ги използва, къде ще паркира, дали ще е шумно, ще има ли светлина и тн

ще е така.
Епа ние за това купувахме на евтиното. Ама коги беше евтино, пак викаха луди ли сте, много скъпо, включително и в тая тема. И така…

# 188
Чак трудно да се паркира във Варна..... трябва да си взел книжка преди няколко дена за да ти е трудно.  Преди 1-2 седмици, няколко дена паркирах на генералите - за  2-3 мин намерах места. И колата ми е почти 5м. Но пък около района на 2ро районно стана по-трудно след като подготвиха зелената зона.

# 189
  • Варна
Аз съм живял на Генералите - никога повече, това е само за дошли от други места желаещи да са "на центъра" за да се хвалят на роднините. Ай Мерси.

# 190
  • Варна
Някой да ми каже къде е лесно да се паркира във Варна .....
Май само във Владиславово бързо съм си намирала място. Обикалям целия град.
Днес на баща ми свършила батерията на дистанционното за гаража, оставил колата пред него за да се качи и вземе резервното. Вече приготвени да му вдигат колата с паяка Simple Smile 35 лв

Аз ще кажа (и преди съм казвала) - в първа подзона ми е много добре. Вече 2 години и нещо съм в нея и съм супер доволна. Даже в началото бяхме с 2 коли. На пръстите на ръцете ми се броят случаите, в които се е налагало да паркирам на повече от 2 пресечки от блока. Обяснявам си го с предимно ниското застрояване и по-малко на брой шофьори, предвид че на тази локация много хора си живеят без автомобили.
Във Владиславово и изобщо в "кварталите" в тази посока е някаъв ад вечерно време, когато всички са се прибрали.  Иначе през деня има места.

На Генералите работя и е доста по-трудно, но не е невъзможно.

# 191

ще е така.
Епа ние за това купувахме на евтиното. Ама коги беше евтино, пак викаха луди ли сте, много скъпо, включително и в тая тема. И така…

Абсолютно, и на мен най-големите му покупки бяха 2018-2019та.

Обаче, ще ти кажа къде е проблема. Като купуваш ново строителство за 800 евро на м2, може да прежалиш това, че ще ремонтираш и довършваш, че дограмата е Вива с двоен стъклопакет, че пода е за изравняване, че разпределенията не са много измислени, че трябва да си довършиш ел инсталацията, че шумоизолация няма и чуваш съседите, освен ако не си поставиш сам такава.

Обаче, защо същото се търпи от клиентите при 2800 евро на м2, нямам обяснение.

# 192
  • Варна
Всички мои покупки бяха до края на 2020-та мисля, обикалях като всички се бяха изпокрили (статистики имаше ама се даваха като база данни и трябваше сам да си ги извлечеш, а това което даваха по телевизията не се отнасяше конкретно за теб като демография, а за всички заедно и съответно беше плашещо, та аз си изчислих, че за мен риска е колкото да ми падне саксия на главата и си обикалях) и тогава мисля последно купих от един притеснен строител.... хубави времена бяха за покупки.

# 193
  • при Arctic Monkeys
По ковид най-добре се пазареше, вярно. Никакво ново строителство не съм купувала, всичко ми е в довършени поне 10-годишни сгради, че и обзаведено и то никак не лошо.

# 194
Аз ще кажа (и преди съм казвала) - в първа подзона ми е много добре. Вече 2 години и нещо съм в нея и съм супер доволна. Даже в началото бяхме с 2 коли. На пръстите на ръцете ми се броят случаите, в които се е налагало да паркирам на повече от 2 пресечки от блока. Обяснявам си го с предимно ниското застрояване и по-малко на брой шофьори, предвид че на тази локация много хора си живеят без автомобили.
Във Владиславово и изобщо в "кварталите" в тази посока е някаъв ад вечерно време, когато всички са се прибрали.  Иначе през деня има места.
На Генералите работя и е доста по-трудно, но не е невъзможно.
Никъде не съм казала, че е невъзможно.
Моята подзона е 4 ( карето ФК ) когато е студено / мрачно/ извън сезон - е много добре откакто вкараха зоната. Вечер се чудиш кое място да избереш. Светне ли слънцето .... друго става. Почти невъзможно. Лятото не смееш да излезеш с колата.
Подзона 1 през делничен ден в последно време също стана трудно - под трудно разбирам въртя се по над 15 мин. Пресен пример от миналата седмица, трябваше да отида чак до Бизнес хотела, за да вървя после до бившата Валентина.
При всички положения със синята зона е много по-добре ситуацията. Влошаващият се проблем е и заради увеличението на служебните абонаменти. При нас беше и проблема с украинците отначало. Трябва да премахнат това разрешение да паркираш и плащаш за цял ден. И служебните за събота и неделя.
За кварталите е точно така.

Общи условия

Активация на акаунт