Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 320
  • 794
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Ако имаш предвид сградата ляво на Кауфланд ако си с лице към него не мисля, че е много яка оферта предвид, че две от страните са към шумен булевард, една към Кауфланд който кой знае какви шумни вентилации има, а една към мястото за вечен покой ...общо взето по-много от всичко Simple Smile.

# 226
Ако имаш предвид сградата ляво на Кауфланд ако си с лице към него не мисля, че е много яка оферта предвид, че две от страните са към шумен булевард, една към Кауфланд който кой знае какви шумни вентилации има, а една към мястото за вечен покой ...общо взето по-много от всичко Simple Smile.

Е сега какво не му хареса на мястото за вечен покой,поне ще е тихо от нея страна 😂Малко черен хумор сутрин, не е излишен.
Иначе шум от Кауфланд може да има евентуално към 05:00ч,когато започват да пристигат камионите.

# 227
  • Варна
Питащият едва ли не е забелязал с какво граничи сградата. Има хора точно буреларди искат - да им е комуникативно. А и така няма как да ти изникне ново блокче на 6 метра от прозорците. За тях тихите и споойни улички са... "забутани".

Значи в крайна сметка е започнало да се строи на мястото на дървените бараки. И на мен ще ми е любопитно да видя проекта и цените, просто така.

# 228
  • Варна
Ами не е точно на мястото на бараките, почти прилепено е до Кауфланд и е в доста напреднал стадий сградата.

Каква комуникация..., там където живея в момента хем сградата е навътре и пак като тръгнат по булевардите и като легнеш се чува един тътен, през деня не можеш да си починеш нормално без да станеш с натежала глава от шума и вибрациите, а представям си какво е по булеварда. Но, за всеки влак си има пътници може да се кефят. Имам приятел на Пирин живее на 8ми етаж и лятото не може да спи без тапи за уши...

А, между другото нещо интересно - през седмицата се спи по-добре, всички са изморени и лягат рано, петък и събота е зле за нормалните хора чакащи почивните дни да си почина, не да се напиват по софри у дома - започват се лакардиите из квартала, въртят гуми по малките часове и.т.н.

# 229
Аз съм живял близко до супермаркет (CBA), особено лятото вентилацията им не се търпеше колко шум вдигаше. А още рано сутрин започваше тракането и разтоварването с камиончета и бусчета.

Дори троен стъклопакет не ме спаси от цялото това нещо.

# 230
Ако имаш предвид сградата ляво на Кауфланд ако си с лице към него не мисля, ...
Аз мисля, че там се строеше офис сграда. Не съм сигурна, но понеже се оглеждаме за офис с определени характеристики за приятели от друг град ме бяха попитали за локацията на сграда в строеж, и по спомен за нея става дума.
Аз съм живял близко до супермаркет, особено лятото вентилацията им не се търпеше колко шум вдигаше. А още рано сутрин започваше тракането и разтоварването с камиончета и бусчета. .....Дори троен стъклопакет не ме спаси от цялото това нещо.
Дограмата не ме спасява от плямпането и пушенето на цигари на пекарките пред Баничарницата в 5ч. сутринта, а за вибрационните шумове на климатизацията на голям магазин в блока не знам как се издържа.
.. но вчера на църквата Св.Николай Чудотворец, за пръв път се почувствах малцинство във Варна. Всичко на опашката беше рускоговорящо.
По-скоро може да се замислим колко българи вече нехаят за вярата в бог и че са православни християни. Руснаци, украинци, и други руско говорящи православни народи вярват и тачат християнската църква и бог.
И да не забравяме, че има за какво да се молят ! Да наистина са по-религиозни от нас, но не само това е причината да са множество.
Просто вече са много. Не са само в църквите, ако се разхождате през делничен ден много се набива на очи. Нямам случай да отида при педиатърката, или при ветеринаря и да не чуя руска реч. Наскоро бях на един семинар, в помещение което се оказа украински център за балет ( детски ) Имат си музикално школо също. И групите им са пълни.
На Диди наблюденията са много точни, че са хора с възможности. "Бедните" отдавна се изнесоха към държавите от западна европа където ги подкрепят със средства. Като гледам поведението на някой от заселилите се тук носят нещо нагло/арогантно, младите ми напомнят за мутресите от нашето минало, но не мога да отрека че съм комуникирала с много приятни възпитани дами на средна възраст.  
Но на повърхностно ежедневно ниво ми наполнят точно на самочувствието на руснаците.
Скрит текст:
Абсолютно всички са хора с възможности - със скъпи дрехи, телефони и кучета. С вече закупени имоти в квартала (идеален център) или под наем в луксозни имоти и наеми двойни на пазарните. .. Всички са семейства с трайно намерение да си останат тук завинаги. . Направо е някакво велико преселение.
Някой ако смята, че те не са фактор на пазара на недвижими имоти във Варна да влезе в групите във ФБ да види постовете им какво и за какви суми търсят. И да купят и да наемат. И жилища и офиси.
В центъра скоро може да няма живеещи варненци.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 11:35 от Casual

# 231
  • Варна
За мен имот в сграда от смесен тип - офиси, магазин и.т.н. или до такава или до търговски обекти е едно голямо червено НЕ. Като знам на Бриколажа как шумят инсталациите и не знам в новата сграда до Младост Лидл как ще са хората от нея страна или тези до Джъмбо, там също е покъртителна вентилацията.

# 232
Е сега какво не му хареса на мястото за вечен покой,поне ще е тихо от нея страна 😂Малко черен хумор сутрин, не е излишен.

Това беше свежо и с много истина...

Питащият едва ли не е забелязал с какво граничи сградата.

На мен ми е странно как не е очевидно, че сградата гледа към старите гробища в по-новата им част.
Аз . ако ще купувам имот, като най-малко ще поизхабя малко бензин да отида да разгледам на място как са нещата. Но забелязвам че множеството купуват на картинка и чрез "запитване". Говорих преди няколко месеца  в супера на квартала срещу гимназия  Богоров с една дама, която каза че като си купували на зелени жилище в скопището от сгради зад ОМВ-то, на плаката на строителите се "виждало морето" и те така се подлъгали. Били от Шумен.

# 233
Да, точно тази сграда имам предвид. За малко съм във Варна и пообиколих тези дни моят любим град. За съжаление ми направи впечатление, че пътната инфраструктура става все по- разбита. Видях строежа и реших да ви попитам и честно никога не бях се замисляла за шум от инсталациите на големи магазини, защото никога не съм живяла до такъв. Иначе точно това си помислих, че наоколо са гробищният парк и стадион и спортна база, така че няма как от тези страни да се застрои нещо друго. Иначе да, булевардите са близо и все пак не съвсем. Аз като видях какво е построено на мястото на дом Младост, точно ама точно на булеварда, се чудя кой въобще е купил там. Как ще диша, как ще спи, то прах, то шум, то мръсотия. В сравнение с постройката на дом Младост, тази до Варна Мол и Кауфланд ми се стори цвете, по- навътре е и поне от 3 страни няма какво друго да се застрои.

# 234
  • Варна
Има много психология тука, иронията е, че при покупка на жилище хората нямат време да инвестират време и понеже и не разбират, а много ги и мързи и да се научат, та е стандарт да не се дава информация ако не се поиска. Така ще е докато не се научат масата, че за да влязат някъде трябва да се дръпнат и да изчакат хората да излязат първо, начи като овце са...днеска пак ми се случи излизам от помещението на банкомата пред мен стена, не мога да мина...толкоз са оскотели...

# 235

Питащият едва ли не е забелязал с какво граничи сградата.

На мен ми е странно как не е очевидно, че сградата гледа към старите гробища в по-новата им част.
Аз . ако ще купувам имот, като най-малко ще поизхабя малко бензин да отида да разгледам на място как са нещата.
Естествено, че съм запозната с какво граничи сградата и нямам нищо против, въобще не ми пречи.
Второ да, отидох да видя даже 2 пъти, за съжаление няма никаква информативна табела. ( Аз ли не в видях или някъде по- навътре е била или от страна, от която не се вижда, не знам).Даже ми направи впечатление, че от три страни няма какво да се застрои, само от страна на бараките, които вече ги няма, явно там ще се строи. От страна към Варна Мол дори има гледка към  зелени баири. Не е точно на булевардите, по- навътре е. Мисля, че пешеходната близост на Кауфланд и Варна Мол е плюс. Само за шум от инсталации не се бях сетила и добре че попитах тук, за да разбера, че такъв проблем е възможен. Така че, няма да купувам на " картинка", но така и не разбрах от кого? Кои строи, кои продава, не ми стана ясно.

# 236
  • Deutschland/HE
Пенкоман, наистина хората са мързеливи. В края на 2003г се включихме на зелено в кооперация със 17 апартамента. Мъжа ми редовно наминаваше да види как върви строежа, как са замазки, тръби, токове, да иска промени. При подписване на т.нар. Акт 16 едното семейство бяха изненадани, че апартамента им е без тераса!?!?!  Не са гледали проекта, не са минали нито веднъж за 18м да видят строежа. Хората бяха купили два малки апартамента и гараж, после ги продадоха. Ние имахме късмет и купихме от тях гаража.

# 237
Хора, казвам ви, че го огледах мястото и макар да не живея във Варна вече, то съм от Варна и знам къде са гробищата и не ми пречат, не се страхувам от " духове". Не съм мързелива.

# 238
Няма шум от инсталациите на Кауфланд. Поне не такъв какъвто Пенко го описва.Повече шум има от улицата.
Да, в 5ч като отварят прием стока,ще има шум от камионите и рампата до 12ч

# 239
  • Варна
Аз за мързела нямах предвид теб. Беше към "купуващите на картинка" споменати от _re_ge. Извинявай ако съм те обидил, но наистина не беше за теб. Очевадно е, че щом питаш не си от мързеливите.

Карина шума може да се чува от покрива нагоре. А шума от булеварда не е за подценяване. Там особено единия булевард е скоростна отсечка.

Общи условия

Активация на акаунт