Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 40 223
  • 794
  •   1
Отговори
# 420
400 хил евро за таунхаус на БДС някъде из полята във Виница си е пълна лудница
А долу на Св Константин са над милион еврака. Не е лошо, не е лошо!

# 421
400 хил евро за таунхаус на БДС някъде из полята във Виница си е пълна лудница
А долу на Св Константин са над милион еврака. Не е лошо, не е лошо!

Внимавай като използваш офертна цена за да определиш колко струва един имот. Един имот струва колкото пазара с ready and willing buyers са готови да дадат. Ако стои обявата и не се продава значи цената е грешна. По- добре си купи един парцел и си построй собствена къща. И този басейн е само главоболия за поддръжка.

# 422
Къщите се намират точно срещу гробището на Виница (старото). Преди време там се намираше един арматурен двор. Хубава е локацията. Има и спирка на 31а съвсем наблизо.
А имате ли представа кой ги строи, в статут на затворен комплекс ли са?
Не намирам инфо, а със брокери някакси не ми се занимава.
Да, Лъки, ще ти пратя номера на строителя на ЛС.

# 423
Eто какво бляскаво бъдеще я чака Варна в градоустройствен план!
Ясно, точно и с конкретни примери.. 
Скрит текст:

# 424

Внимавай като използваш офертна цена за да определиш колко струва един имот. Един имот струва колкото пазара с ready and willing buyers са готови да дадат. Ако стои обявата и не се продава значи цената е грешна. По- добре си купи един парцел и си построй собствена къща. И този басейн е само главоболия за поддръжка.
Eдин парцел в такъв район струва над 100 000 евро (говоря за хубав парцел с добър достъп, тоест има път не козя пътека, панорама море от кота 0, комуникации ), и се купуват, защото както виждаш има търсене.

После за да построя ми трябва още кеш, връзки и време. Кеш, защото никоя банка няма да ми даде пари да плащам за строителни дейниости на въображаем имот. Връзки, защото за да си прекарам ток, вода и канализация, съм в ръцете на монополисти, и служителите им които много обичат подкупи мен чакат. Време, зашото в България всичко става бавно.
Паранне, много благодаря! Този форум е сила.

# 425
Винаги можеш да платиш 3х, за да не се занимаваш с глупости Grinning
Неймар, в БГ колкото по-скъпо става, толкова повече се купува. Хората явно имат пари или банките дават. Не е като в сащ

# 426
Всъщност мислех със кредит от сащ да действам, именно защото достъпа до заеми е по лесен.

Гоги, как го сметна по 3,  я дай една разбивка.

# 427
Всъщност мислех със кредит от сащ да действам, именно защото достъпа до заеми е по лесен.

Аха...ясно...ти май не си говорила с американска банка още.
1. Достъпа до кредит не е толкова лесен за всеки. Ако погледнеш статистика в момента % отказани заеми е рекордно висок.
2. Ако да те одобрят за заем е трудно, то заем за покупка на имот в БЪЛГАРИЯ е двойно по- трудно
3. Даже и да намериш банка която да ти даде заем, ще ти искат поне 30% самоучастие и ще ти отрежат главата с лихвения процент
4. Едно от предимствата на Бг са ниските лихви. Да платиш висока цена за имота и висока лихва за ипотеката е двойно "не"
5. Като гледам снимките пътя до тези чудесни таунхаузи е чакъл.

# 428
1. Имам доста добър кредит скор. Още днес мога да дръпна 50к, да си имам; също и със самоупастие разполагам. Отделно мога да продам имот във Варна, цените са брутално високи.

Къщите трябва да ги видя на живо, преди да говорим сериозно.

# 429

Ами ти сама каза, че парцелите били по 100к евро. Една къща на квадрат до шиз излиза 700-850е/кв към момента. Сама смятай. Твоята беше 410к, скъпата 1.2м ли беше. Сама смятай.

# 430
1. Имам доста добър кредит скор. Още днес мога да дръпна 50к, да си имам; също и със самоупастие разполагам. Отделно мога да продам имот във Варна, цените са брутално високи.

Къщите трябва да ги видя на живо, преди да говорим сериозно.

Еми сигурно unsecured 50 хил долара макс да може да вземеш с 10%+ лихва. Едва ли ще намериш банка да ти даде ипотека защото ще им е много трудно да ти вземат имота ако спреш да плащаш. Ако намериш сигурно лихвата ще е 10%+ при голямо самоучастие. И не забравяй че ако продадеш апартамент във Варна ще дължиш данък печалба в щатите. (Дали ще го платиш си е твой проблем ама ставаш уязвима ако някой те издаде). По- добре се фокусирай върху бг банки и си вземи с ниска лихва докато можеш.

# 431
.....
И този басейн е само главоболия за поддръжка.
Предполагам никога не си поддържал басейн. За 7-8 години - една помпа и  4-5 лампи, всичко около 500лв, сервизната поддръжка също не е скъпа.
А тази къща за 1.2млн......  На това недоразумение няма да отида на оглед дори и да е за 100к.
За бюджетните къщички в края на Виница, за някой без претенции може би  ще са добро попадение.

# 432
.....
И този басейн е само главоболия за поддръжка.
Предполагам никога не си поддържал басейн. За 7-8 години - една помпа и  4-5 лампи, всичко около 500лв, сервизната поддръжка също не е скъпа.
А тази къща за 1.2млн......  На това недоразумение няма да отида на оглед дори и да е за 100к.
За бюджетните къщички в края на Виница, за някой без претенции може би  ще са добро попадение.

Ами грешно предполагаш. Сменял съм помпа което не го броя даже за главоболие. Една сутрин се събуждам и басейна (около 30 хил литра) ми полу празен, двора наводнен и вода даже и в двора на съседите. А беше празник и никой не искаше да дойде го погледне. Даже и това не броя за главоболие въпреки че се поизпотих два дена. Наех фирма да го обслужва обаче един ден отидох да тествам водата и нивото на хлорин беше двойно над допустимото. От тогава сам се захванах да го поддържам и там беше истинското главоболие. Почистване два пъти в седмицата. Постоянно химикали и ако объркам баланса и започне да става зелен химикали,тестове, пак химикали то няма край. И накрая като видях какви боклуци има във водата и колко химикали трябват за да изглежда бистра водата ми се отщя да го ползвам. А в публичен басейн съвсем не бих стъпал.

# 433
  • Варна
Е, не става ли без химикали, навремето бях докарал някакъв баланс в аквариума от растения и обитатели и нямаше нужда от чистене. Сигурно ако водата циркулира достатъчно добре може да се постигне това? Вероятно с химикали се решават проблеми създадени от лошо проектиране и игнориране на някакви правила.

# 434
И аз предполагам, че е лошо проектиране или изграждане, щом 30 хил литра са се излели в двора.Penkoman, няма как да се натикат в басейн флора и фауна,за аквариум съм напъшно съгласен. При мен басейна е 50 кубика и водата е перфектна с едно хапче на 3-4 дена.

Общи условия

Активация на акаунт