Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 21

• 39 206
  • 794
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Проекта на Явор го чаках от 2016-та, Манолов разправяше че те го купили парцела от някаква стара почивна база. Обаче ми се струва доста висока цената за имот с транспортно предизвикателство, за мен е ок, но има и хора които не шофират, вярно премиум ще е ама е по-близо до Златни пясъци отколкото до Варна.

Притеснява ме и идеята за барбекю в комплекса както и близостта на булеварда от гледна точка на това, че когато се разхождам в Екопарка чувам бученето на автомобилите, включително и чак до параклисчето.

Така, че за там съм пас.

Някой може ли да даде линк за проекта на h2u, барем ако не купя поне окото да изплакна с брокерки красоти.

Иначе сигурни ли сте, че е отделен проект, а не това което също е някаква мегаломания, която ще се строи поетапно и за много години: https://complexsuncity.com/ На Гаранцион Експрес е това.

Като първите етапи отново ми се струват доста близо до пътя, при все че идеята е едва ли не райско спокойствие и релакс.

До Лидл Аспарухово непосредствено до него ще строят Комфорт, но като казвам "ще" от 2 години чакам цени от моя човек там.

# 691
  • Deutschland/HE
Не искам за си представя задръстванията сутрин и вечер, ако се реализират тези проекти в Аспарухово и Галата.

# 692
  • Варна
Те са дългосрочни и докато се изпълнят или ще има втори мост или и първият вече ще е неизползваем. Според мен голяма част ще се изкупят с цел airbnb, плажовете на Аспарухово, Галата, Фичоза, Черноморец и Паша дере и вероятно изпускам някой са силно подценени и според мен погледите ще се обърнат натам.

Не знам, силно съм притеснен кой ще живее в тия имоти... кой...то хора няма. Територия с големината на Англия с 10 пъти по-малко население.

# 693
И аз си мисля същото. Хората инвестират в апартаменти, но идва въпроса, кой ще ги обитава.

# 694
До Лидл Аспарухово ще се строи и Кауфланд.

# 695
И аз си мисля същото. Хората инвестират в апартаменти, но идва въпроса, кой ще ги обитава.

E как нали чакахте тук на куп цяла Бг и половин Азия да се изсипят да живеят под наем..
Варна значително изостава в развитието си като град, като заплащане, като промишленост, същевременно цените на имотите са само на крачка зад софийските..
Вече остават свободни места в ДЯ, ДГ и училища.. Това какво ви говори?

# 696
  • Варна
Говори ми много. Обаче понеже сме израстнали с израза "демографска криза", никой не му обръща внимание, а и какво я касае индивидуалната личност това?

Те и на Д-р Майкъл Бъри са му се смели, като е започнал да шортва преди кризата 2008-ма, ама.... ( да сега ще се появи някой да ми се присмее, че се сравнявам с Бъри - не се, просто давам за пример как обикновено в обществото има под 1% от населението, които си дават сметка какво става ).

От 9 сме на 5 милиона за 35 години, много пъти сме го обсъждали, но такова нещо и при геноцид няма...

15% от населението ни в момента са деца до 18г., това като се раздели са около 60 000 деца на година ( сметката излиза и при сравнение със статистиката за раждаемостта ). Този процент постоянно пада, има нагоре-надолу, но пада и 2024 са 50 000 децата, основният процент движещ икономиката е групата 40-54г., раждани в години с раждаемост 120-150 000.

Работещите са 2.8м от 15 - 64г, като тези до 18 са пренебрежително малко, така че 18 - 64, като ако се разделят по набори са около 60 000 на набор, проблема е, че има една група 40-54г. дето са близо 45% от всички, предната група 27-39 е 25% и съдейки, че въпреки че са били част от група с голяма раждаемост тези над 55 са само около 20% от всички работещи си мисля, че хората над 55 не работят толкова много по различни причини. Следователно до 15 години макс очаквам на забавен кадър ( защото ще става постепенно ) да ни удари парният чук....когато групата 40-54 излезе от играта...ако имам цял ден мога да направя цял модел, гледам в медиите не се стараят много. Но, като цяло ако не се върнат всички българи обратно и не се издадат спешно български паспорти на де кой има прабаба българка, то преди да ни удари демографският чук ще ни удари икономическият и тогава Тошко с лекарите за 500 долара пак ще го чуем, но тоя път ще се молим да ги внесат.

Както се вижда имаме 1 100 000 деца от 1-18г. тези деца дето са средно 60 000 като дойде време да заемат групата 40-54 след 40г. съотнесено към % работещи/не работещи/емигрирали ще са 700 000, срещу 1 250 000 които са в момента...

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 11:12 от Penkoman

# 697
И аз това си мисля. В момента единствено бих купила за собствено жилище ако излезе нещо с характеристиките които търся.

Но интересен факт, че за тази година на 3 приятелски семейства децата се върнаха след дългогодишен престой в чужбина. Две от тях очакват дете, и искат да си родят и го отгледат тук. Хайде едното семейство е подсигурено с жилище, другите продадоха в чужбина и купиха тук. На двете половинките не са българи. Поне единия в двойката има възможност за работа онлайн и няма значение къде са локализирани. Между 28-33 годишни са.

https://complexsuncity.com/ На Гаранцион Експрес е това.
Като първите етапи отново ми се струват доста близо до пътя, при все че идеята е едва ли не райско спокойствие и релакс.
На мен ми се вижда далеч от пътя.
Там не е ли свлачищна зона ?

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 13:03 от Casual

# 698
  • Варна
Casual не го знам дали е свлачищен, нали имаше карта на свлачищата може да се види, няма да купя там и затова и няма да проучвам. Иначе, не са близо до пътя тези, които ще бъдат строени последно след доста годинки, разгледай пак в сайта схемата,  виж и в Google Maps мащабирай и прецени.

Гого и 6.4 милиона да сме, аз гледам други неща, не обща бройка, тая цифра няма отношение, а е само за красота в поста ми.

# 699
  • при Arctic Monkeys
Имам приятели етнически турци, хора с бизнес, образование. Имат четири дечица, от предходни бракове, родиха си и свое. Не се тюхкайте много кой ще обитава жилищата, ще се намери кой. Имаме земя, гори, води, море, планини. За сега поне.

# 700
  • Варна
Добре, но ти предлагам да се запознаеш с концепцията за "преломната точка" на Малкълм Гладуел.

# 701
  • при Arctic Monkeys
Добре, но ти предлагам да се запознаеш с концепцията за "преломната точка" на Малкълм Гладуел.
И? Идва нещо непредвидено като ковид и всички теории отиват на майната си. Те и жилищата трябваше да паднат с 50 процента след 2020, па видяхме какво стана. Истината е, че никой нищичко не знае какво ще се случи. Иначе гадатели, пророци и дървени философи, дал господ. Войната в Украйна също май никой не я предвиди. Бях в Тиват за няколко дни, пълно е с украинци, купуват имоти, паркират си джиповете и си живеят по лодките като принцове, поради което цените на всичко са изхвърчали до небето. Дали някой пророк го е предвидил това, как мислиш?

# 702
  • Варна
Винаги има непредвидени обрати, но като цяло нещата се случват логично и с последователност, статистически погледнато. И да, войната в Украйна след 2014-та винаги е била опция да се случи. Аз вярвам, че огън без пушек няма, да винаги може да завали и да изгаси огъня, но какво доказва това. Да кажа и аз "и?".

# 703

E как нали чакахте тук на куп цяла Бг и половин Азия да се изсипят да живеят под наем..
Варна значително изостава в развитието си като град, като заплащане, като промишленост, същевременно цените на имотите са само на крачка зад софийските..
Вече остават свободни места в ДЯ, ДГ и училища.. Това какво ви говори?

Говори ми че не е вярна информацията. В коя ясла или градина остават свободни места, може би в някоя частна?

# 704
atom3, това че детето не е прието в кварталите градина във Възраждане и Младост не значи, че няма места в Приморски..
След като намериха ДГ и ДЯ за децата с набори 2008-2010 , за сегашните също има Simple Smile 2008 е най-големия набор последните 20г
Преди 15г не можех и да си помисля да кандидатстване само в едно заведение, за ДЯ за да не си изпусне мястото се наложи фиктивно да го пусна на 1г,6м, и ми спряха майчинството , нищо че реално го пуснах на 2г, беше включен в списъците на крехката си възраст от 4м

Общи условия

Активация на акаунт