Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 20 324
  • 685
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
И аз ви чета и тук и в ИГ, и на двете места не смагам да пиша. Добре сме. Моето момче май си вдига пак дозата от 90мл на 120. Да видим. Като, че ли и повръщането намаля.
Много ме мъчи тъми тайм-а все плаче като правим, не съм настоятелна и заради повръщането, но ще трябва да настъпя нещата.

# 121
Daisy_D
Пробвай, ако вече не си, с възглавничките за път, тези които са за врат. С тях не си забива главичката в пода/дивана/спалнята, нареждам няколко плюшени играчки, които забелязах, че харесва. Аз започнах така и не се отказвай. Правя го след около час, час и половина след хранене, за по-сигурно и мен ме притесняваше повръщането , но досега не се е случвало.
И аз ви чета и тук и в ИГ, и на двете места не смагам да пиша. Добре сме. Моето момче май си вдига пак дозата от 90мл на 120. Да видим. Като, че ли и повръщането намаля.
Много ме мъчи тъми тайм-а все плаче като правим, не съм настоятелна и заради повръщането, но ще трябва да настъпя нещата.

# 122
Mariq878,не е бил на фотолампа, нямало нужда.  За водата ще започна да давам, по колко мл даваш? За слънчевата светлина не го знаех, и това ще пробвам. То явно, уж ЛЛ си има...ама не е от най-дейните 😡😡😡

# 123
Здравейте и аз съм тук. Моя господин е още с жълтеница,макар и лека. ЛЛ смята да отложи ваксината, докато не се изчисти на 100%. Идеи как да подпомогна процеса? Глюкозата дали има ефект според вас?
Ние ползваме стандартен термометър в дупетом:)
Глюкоза знам,че не се дава.Пробвай при хубаво слънчево време да го излагаш на слънце.Билирубина е фото чувствителен и се разгражда от слънчева светлина.

# 124
Колкото му се пие на бебчето, в никакъв случай на сила. Бебка не искаше и започнах с пипета да и давам малко по малко. Сега пие по 20-30мл на ден, но не винаги., тя е почти на 3месеца. 
Mariq878,не е бил на фотолампа, нямало нужда.  За водата ще започна да давам, по колко мл даваш? За слънчевата светлина не го знаех, и това ще пробвам. То явно, уж ЛЛ си има...ама не е от най-дейните 😡😡😡

# 125
И аз съм тук. Ние още борим колики и акане...

# 126
И аз съм тук. Ние още борим колики и акане...

При нас коликите поотминаха,обаче се борим с повръщането.Направо ми побеля косата с него,все е гладна.Направих грешка да и дам от обикновеното мляко,повече няма да я повторя 😃

# 127
И аз съм тук. Трети ден не смогвам изобщо да чета в инстаграм, само харесвам снимките на бебетата Joy
И моят син си продължава с рефлукса. Днес ни прави номера с нощните хранения - яде супер малко, буди се след час и нещо, пак яде супер малко. Не знам какво му беше станало. Последно закуси в 10.30 ч едва-едва 90 мл и няма и 2 часа по-късно вълчи глад, правих му на 3 пъти мляко, общо изяде 120 мл. Явно си наваксва малкото ядене през нощта.
Ние сме на ваксини във вторник, надявам се да минат ок. Не са ни препоръчали нищо - нито кул пач, нито сироп евентуално за температура. 

Безконтактен термометър не препоръчвам изобщо - дадохме една торба пари за няколко, никой не е надежден. Най-добре се справя един за 10 евро от Алиекспрес. За разлика от скъпия от аптеката поне винаги показва еднакви стойности при няколко мерения, не с по 1 градус различни като скъпия Grinning

# 128
Някой ще ме добави ли в инстаграм

# 129
Аз се побърквам с това дохранване. Омръзна ми да хвърлям мляко. Един път яде 30мл, друг - 90. Отскоро има и такива от 120 и 150 веднъж.
Рядко правя 90 от първия път. И се получава няколко пъти по 30... Полудявам. Не искам да спирам съвсем с кърмата, защото за приспиване е ок. А и 2 последните 2 нощи има и няма нужда от дохранване.
Днес нещо се е разлигавил, не мога да го сваля от мен, че да поспя и аз.
Нямам эпит с безконтактни термометри. Рядко и ползвам. Взела съм такива с меки накрайници.
Забравям тези дни да му давам вигантол. Дано не е голяма драма.
Също не излизам тези дни, заради времето. Гледах, че в неделя ще е хубаво и нямам търпение. Че тъкмо свикнах с големи разходки(а те ми се отразяват добре) и сняг заваля, и вятър. Гадна работа.

# 130
Аз се побърквам с това дохранване. Омръзна ми да хвърлям мляко. Един път яде 30мл, друг - 90. Отскоро има и такива от 120 и 150 веднъж.
Рядко правя 90 от първия път. И се получава няколко пъти по 30... Полудявам. Не искам да спирам съвсем с кърмата, защото за приспиване е ок. А и 2 последните 2 нощи има и няма нужда от дохранване.
Нямам эпит с безконтактни термометри. Рядко и ползвам. Взела съм такива с меки накрайници.
Също не излизам тези дни, заради времето. Гледах, че в неделя ще е хубаво и нямам търпение. Че тъкмо свикнах с големи разходки(а те ми се отразяват добре) и сняг заваля, и вятър. Гадна работа.

И моята яде различно.Като е много гладна 120 не и стигат и преяжда и за това повръща.На вечерните хранения и правя по 90 мл и може би за това не повръща толкова тогава.Заспива на шишето,слагам я в кошарата и може да откара цяла нощ без да яде.

# 131

Аз правя по 60. Ако го изяде тогава още

# 132
Аз почти винаги дохранвам и всеки път е различно количество. Вечер има 1 хранене и тогава давам директно само Ам. С кърмене и дохранване в 4ч изобщо не ми се занимава. Снощи за първи път спа от около 23ч до почти 6ч, без нито едно будене, толкова се зарадвах, че ми го изкара през носа през деня. Особено до обяд беше неприятно, защото времето, в което по принцип будува, този път му се доспиваше (заради ранното ставане явно, става около 8, когато има хранене в 4) и крив и ревящ.
Сам си махна едното вечерно хранене и прави сън от 4-5часа.Остава това в 4, което не знам какво да правя - последните 3-4 дни, го храня почти в просъница. И затова снощи го оставих сам да реши какво да правя.
Нямам търпение да се оправи времето, и да започнем всеки ден да излизаме, че ми се отразява добре. Седенето 24/7 вкъщи ме изнервя, особено сега, когато мъжът ми е в командировка и сама с детето...обичам си го ама ми идва в повече, без възможност за време за мен (вземането на душ е 1 път на ден за 5мин маакс, миене на зъби успявам чак на обяд понякога, а се е случвало и следобед)  Simple Smile)

# 133
Аз почти винаги дохранвам и всеки път е различно количество. Вечер има 1 хранене и тогава давам директно само Ам. С кърмене и дохранване в 4ч изобщо не ми се занимава. Снощи за първи път спа от около 23ч до почти 6ч, без нито едно будене, толкова се зарадвах, че ми го изкара през носа през деня. Особено до обяд беше неприятно, защото времето, в което по принцип будува, този път му се доспиваше (заради ранното ставане явно, става около 8, когато има хранене в 4) и крив и ревящ.
Сам си махна едното вечерно хранене и прави сън от 4-5часа.Остава това в 4, което не знам какво да правя - последните 3-4 дни, го храня почти в просъница. И затова снощи го оставих сам да реши какво да правя.
Нямам търпение да се оправи времето, и да започнем всеки ден да излизаме, че ми се отразява добре. Седенето 24/7 вкъщи ме изнервя, особено сега, когато мъжът ми е в командировка и сама с детето...обичам си го ама ми идва в повече, без възможност за време за мен (вземането на душ е 1 път на ден за 5мин маакс, миене на зъби успявам чак на обяд понякога, а се е случвало и следобед)  Simple Smile)

Да и на мене не ми харесва да стоя в къщи.Почвам да се изнервям и мисля само за ядене.Май от другата седмица -вторник,сряда дават да се стопля вече.

# 134
Аз също непрекъснато изхвърлям АМ. Почти винаги остава. Минах на схемата правя по 60,90мл и като видя че е гладна термуса и АМ са до мен и правя още. Иначе веднъж правя 120, тя изпива 60мл, другото стои час и хвърлям.
Esmeralda за ваксината се приготви с куул пач и панадол бебе. Веднага, като се приберете го сложи и първата вечер не е препоръчително къпане. А панадола само, ако вдигне температура. Принципно и за рефлукса и колики, като симптом дават, че бебето става раздразнително, плаче, храни се по-малко и по-на често. Аз откакто я храня под 45градуса и задължително оригвам след хранене, не чакам тя сама да го направи, мисля че има подобрение. Антирефлуксната възглавница също е голям плюс, само на нея лежи и я разнасяме навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт