Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 2

• 13 384
  • 434
  •   1
Отговори
# 390
Как въведохте глутена? И с коя риба и кога започнахте?

Моят момък яде с апетит всичко. И пюрета, и каши, и АМ пие после. И му тежи дупето,  откакто започна захранването.

# 391
И риба не сме въвели още. Мисля след млечните и телешкото. После мисля и фъстъчено масло и скариди, нали са алергени.

Иначе глутенът за 3 дни. По предписание на педиатъра. Нямаше никакъв проблем

# 392
Риба все още не съм давала, а глутена педиатърката каза да го въведа с попара и постепенно. 1ви ден 1/4 сухар, втори ден половин, 3ти 3/4 и така докато стигне до 3 сухара. Аз обаче на 7ми ден вече въведох цялото количество.
Как въведохте глутена? И с коя риба и кога започнахте?

Моят момък яде с апетит всичко. И пюрета, и каши, и АМ пие после. И му тежи дупето,  откакто започна захранването.

# 393
Храненията при нас са така:
7:00- 180-210мл мляко
11:00- 160гр пюре зеленчук с месо/яйце
15:00- 100гр каша+ 60-90гр плодово пюре
18:00- 160-180мл мляко
21:00- 180-210мл мляко
В момента въвеждам глутена, от много мислене дали коричка хляб или каша, все пак започнах с каша с овес. Добавих 10гр към безглутрнова и започнах да вдигам грамажа. Ще давам седмица, като няма да въвеждам нищо ново и след това ще започна направо с попара.
Не съм въвела червени меса, риба и млечни все още.

# 394
Сокове, дори и фрешове, не са препоръчителни за нито една възраст. Концентрират само захарите на плода, а полезните фибри се изхвърлят. Много по-добре е да се яде целият плод вместо сок от него. Отделно, че за една чаша сок са необходими няколко плода, които надали човек иначе ще успее да изяде наведнъж.

Ние сме още на 6-7 хранения в по-малки количества. От пюретата яде около 90 гр зеленчуково на обяд + мляко и 120 гр плодово като следобедна закуска. Днес вкарах месо за първи път - пилешко. Хареса му. Пие около 600-800 мл мляко на ден.

# 395
При нас сутринта 210 мл мляко ,на закуската 100 мл с малко плод,на обяд 120 гр пюре без мляко и следобед 70-80 грама каша с плод и към 60-80 мл мляко.Вече въведох телешко аз ,нямаше никакъв проблем и утре ще давам агнешко,за да може от другата седмица да започнем глутена.Дали ще е овесена каша,попара или кус-кус мисля го още

# 396
Момичета, здравейте! Темата замря, но да повдигнат малко. Вие минахте ли вече на "големите" столчета за кола или сте още с тези, с които се изписват от родилното. Ние днес пътуваме и решихме да сме с голямото столче, на Cybex е, регулира се горе фиксатора за главата и му го направихме да е на неговото ниво. Главата не му клюмва, но пак е някак по-свит, защото реално е полуседнал и се чудя дали му е удобно. Някой мина ли вече на детска кухня? А какво сте със зъбчетата? При нас изби едното долно, сега чакаме другото. Две вечери беше драмата с първото. Калгел много помогна, също и давам Камилия. Сега е с вирус някакъв и се лекуваме. Отложихме последната ваксина, преди годинка

# 397
Ние сме все още с кошницата и базата Изофикс за нея. Но искам скоро да сложа другото столче, защото така или иначе смених количката и вече няма смисъл да съм с кошницата, реално вече не мога да я сваля от колата и сложа на шасито.
При нас все още няма зъби, макар че венецът долу белее.
Аз съм в Испания и тук такова нещо като детска кухня не съществува, само в Мадрид и Барселона видях, че се предлага кетъринг за деца, но май пак е за по-големи. Та по-нататък ще готвя изцяло аз, нямам реално и друг избор, най-много да яде обяд в яслата, когато започне да посещава.

# 398
Аз вече го сложих в Стол за кола Joie - I-Spin XL, 360°, IsoFix, i-Size, 40-150 cm. Много съм доволна

https://www.ozone.bg/product/c2205abecl000-stol-za-kola-i-spin-x … iTCSbx40m3ouuR70Q

# 399
В стол за кола е от ден 1. Такъв тип от 40см нагоре. Имаше си полегнала поза и му беше добре. Само регулираме на височина за главата вече Simple Smile и сменихме малко ъгъла, т.е. да е малко по-седнал.
Зъбче - няма. Уж белее отдолу венеца, но за сега нищо.
На нас ни предстои първи полет с малкия господин - 11часа ще е. Стискайте палци да ОЦЕлЕЯ Simple Smile)

# 400
В стол за кола е от ден 1. Такъв тип от 40см нагоре. Имаше си полегнала поза и му беше добре. Само регулираме на височина за главата вече Simple Smile и сменихме малко ъгъла, т.е. да е малко по-седнал.
Зъбче - няма. Уж белее отдолу венеца, но за сега нищо.
На нас ни предстои първи полет с малкия господин - 11часа ще е. Стискайте палци да ОЦЕлЕЯ Simple Smile)

Лелее... аз такива полети сама едвам издържам, за с бебе... къде ще ходите?

# 401
Зъбчета още няма. У нас сега търся наистина добро предложение за прахосмукачка с миене, защото пълзи из всички стаи, а сме с куче и колкото и да се чисти, все трябва още. 😀

# 402
Ние от доста време сме със столчето нашето е някакъв последен модел на KikkaBoo, ММ го избира. Много сме доволни от него, изключително удобно е и най-важното на нея и хареса. Кошницата отдавна ни стана много къса.
За детска кухня погледнах, понеже приятелка сподели, държавната в нашия район се води най-добрата, погледнах и една частна съвсем до нас, но категорично не ми харесаха менютата. На този етап продължавам аз да си и готвя, това по никакъв начин не ме натоварва. Взела съм и готови пюрета, когато нямам тази възможност, но това е изключително рядко.
На Андрея вече и избива 8-мо зъбче. Наредила ги е по 4 отгоре и отдолу. В 6ти месец избиха 2, в 7ми 5 и сега в началото на 8ми този. Горните централни резци са най-тегави. Кисела е, но не е имала сериозни драми, както и температура. Също използвам Калгел, в някакъв пиков момент давам и Панадол за успокоение. Горещо ви препоръчвам да си вземете гризалки, които се охлаждат. Те са силиконови и вътре има течност. На нас много ни помагат.

# 403
И ние сме още с кошницата, скоро май ще трябва да минем на столче. Зъбки все още няма, но венецът белее, чудя се дали вчера беше необичайно кисел заради броколито или почват зъбките, защото и много взе да се плюнчи.

Риба  и телешко съм дала вече, сирене също, кашкавал тези дни, жълтъкът и глутенът ги почнах, но въпреки че и моята педиатърка каза, че драми няма с глутена, аз си зъхранвам по схемата постепенно. И аз като Мария си му готвя и имам и бурканчета за като излизаме и ако нямам време или съм неподготвена. Само месо от бурканчета не давам, не знам защо са бъкани с нишесте месните. Заместили сме две хранения, ще почна скоро и закуска да правя, но не бързам. Иначе си го дохранвам винаги. А за кухня...и да искам няма как, живеем на отдалечено място и ще е доста тегаво да се разхождам всеки ден, а за доставка пак трудно, адали ще ми докарат тук,  пък и много скъпо ще излезе. Ще готвя.

А вашите бебчета лазят ли вече? Нашият лази, но назад и се върти в кръг Sweat Smile

# 404
The black hole, за Сингапур ще летим, ние го отлагаме Юни...и докато се наканим стана Октомври.
Пълзи уверен, дори се мъчи да се изправя. Евентуално 1 път на ден да се изправи.
Аз още не съм дала нито една каша Sad

Общи условия

Активация на акаунт