Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 9 780
  • 355
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, това ми е първи месец, в който правя тестове за овулация. Какво мислите за по-долния тест?
Досега цикъла ми беше 25 дни, изключае тези два месеца, в които се измести на 26. АГ ми е потвърждавала овулация на 11 ден, преди няколко месеца, след това забременях, но беше кухо яйце. Та този месец се водехме по това да сме активни около 11 ден и май се насъбра много.. та идеята ми е ако теста все още не е положителен, дали можем да пропуснем днес. В premom излиза дори катo low резултат.

На мен ми изглежда все още отрицателен, може би утре вече ще е положителен. Така че спокойно може да пропуснете днес.

# 316

Какво мислите за този тест за овулация?

# 317
  • София
Скрит текст:
Какво мислите за този тест за овулация?
Отрицателен е. Ако О. не е минала, не е пропусната, утре може да е положителен?!

# 318
  • София
Вчера бях на ехограф и АГ видя 20 мм фоликул, но днес теста за О все още е отрицателен. Чудя се дали не трябва вече да е положителен? Или има шанс утре да е положителен теста?

# 319
  • София
Да, би трябвало вече да е положителен... защото О. се случва при размер на ДФ 22-24мм, т.е. след 1-2 дни трябва да е О., а пика на ЛХ трябва да е сега - до 48 ч. преди О.
Дано утре да е положителен. Peace  Вие си действайте

# 320
Здравейте ! Предварително се извинявам ако не е на място питането ми. Ходих на фоликулометрия за определяне на О. На 9ти ден от 24 дневен цикъл. Д-ра каза, че виждал само 10мм фоликули ( мисля обаче, че не видя добре единия яйчник защото е извъртян). Мисля и че е предубеден защото съм с Хашимото. Каза ми да си пусна Прогестерон на 18 ден. Ако бил под 30 nmol/ l , нямало О. Пуснах днес и излезе 41 nmol/l. Писах му, но той продължава да твърди, че щом не е видял на УЗ доминантния фоликул, нямало как да има О. Възможно ли е просто да не е видял добре ?

# 321
  • София
Здравейте ! Предварително се извинявам ако не е на място питането ми. Ходих на фоликулометрия за определяне на О. На 9ти ден от 24 дневен цикъл. Д-ра каза, че виждал само 10мм фоликули ( мисля обаче, че не видя добре единия яйчник защото е извъртян). Мисля и че е предубеден защото съм с Хашимото. Каза ми да си пусна Прогестерон на 18 ден. Ако бил под 30 nmol/ l , нямало О. Пуснах днес и излезе 41 nmol/l. Писах му, но той продължава да твърди, че щом не е видял на УЗ доминантния фоликул, нямало как да има О. Възможно ли е просто да не е видял добре ?
При МЦ 24 дни О. трябва да е 10-11 или 12 ден от МЦ, най-късно.
Ф. с размер до 10мм, преди О., няма как да е ДФ.
Да, възможно е АГ да не е видял ДФ.
Ако не е имало О., прогестеронът, който за 7-ми ден след О. не е много висок, може да се дължи на ЛУФ, Лутеинова киста ... от минал МЦ и респ. той/тя да е с по-малки размери.
Искайте второ мнение - от друг АГ.

# 322
Има ли други дами които са били на Летрозол и ЛХ им е бил подтиснат от лекарството. Днес ще разбера така или иначе какво е положението но преди два дена Фоликулът беше 15мм, днес вече трябваше да се вижда по-отчетливо покачване на ЛХ по тест лентичките , както винаги е било досега, но няма никой, супер слаба втора черта.

# 323
  • София
Има ли други дами които са били на Летрозол и ЛХ им е бил подтиснат от лекарството. Днес ще разбера така или иначе какво е положението но преди два дена Фоликулът беше 15мм, днес вече трябваше да се вижда по-отчетливо покачване на ЛХ по тест лентичките , както винаги е било досега, но няма никой, супер слаба втора черта.
Попитай в темите за Инвитро - там има повече момичета, които са били на стимулация с Летрозол.
Ако преди 2 дни ДФ е бил 15мм и е бил само един - от утре може ЛХ да е по-висок и да позитивира теста.
Ако са повече от един ДФ, това може да се случи и по-късно.
Летрозолът е ароматазен инхибитор, потиска естрогените.
От мен - Успех! Peace

# 324
Здравейте! На 25 октомври ми беше последният цикъл, На 5 ноември си направих тест за овулация и беше с бледа черта и тъй като искаме да имаме бебе със съпруга ми започнахме от същият ден да го правим,на 6ти започна обилна овулационна слуз и си направих пак и беше положителен от тогава до включително и днес си правя почти всеки ден и всички са положителни.Тест линията е тъмна колкото контролната.Тоест вече седми ден е положителен възможно ли е да показва ранна бременност,тъй като обикновен тест за бременност показва отрицателно но те хващат ако има нещо чак 18-ти ден полов акт.Но при мен може да се е получило в първи ден от овулацията???? Ще съм много благодарна ако ми отговори някой който е запознат със тези неща???? Благодаря предварително???

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 02:26 от Гериа

# 325
  • София
Ako тестът за бременност е отрицателен, а тестът за О. положителен - няма бременност.

# 326
Нито един от тези тестове не е положителен

# 327
Здравейте! На 25 октомври ми беше последният цикъл, На 5 ноември си направих тест за овулация и беше с бледа черта и тъй като искаме да имаме бебе със съпруга ми започнахме от същият ден да го правим,на 6ти започна обилна овулационна слуз и си направих пак и беше положителен от тогава до включително и днес си правя почти всеки ден и всички са положителни.Тест линията е тъмна колкото контролната.Тоест вече седми ден е положителен възможно ли е да показва ранна бременност,тъй като обикновен тест за бременност показва отрицателно но те хващат ако има нещо чак 18-ти ден полов акт.Но при мен може да се е получило в първи ден от овулацията???? Ще съм много благодарна ако ми отговори някой който е запознат със тези неща???? Благодаря предварително???
Здравей, тук няма положителен тест, лявата черта трябва да е наситена колкото контролната или по-тъмна от нея.

# 328
Здравейте, за първи път използвам тестове за овулация. Прочетох подробно упътването. Според вас втората черта по-тъмна ли е? Била ли съм в овулация в този ден? Това е точно 15-ият от месечния цикъл и би трябвало да съм. Останалите дни или имах бледа втора черта или изобщо нямах. Интересува ме така ли изглеждат тестовете при наличие на овулация. Благодаря на всички и успех в бебеправенето.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 11:40 от Gabriela.V

# 329
  • Бургас

Четете ги тези листовки, момичета. За да не се разочаровате. Всички тестове са отрицателни. Тествайте още няколко дни

Общи условия

Активация на акаунт