Тест за овулация - въпроси (тема 18)

• 12 913
  • 485
  •   1
Отговори
# 435
Дали е оплодена, няма значение. Щом е отделена от яйчника (овулация), на мястото и се образува жълто тяло, което произвежда прогестерон и променя цервикалната слуз. Но ако нямате опит, не е лесно да се определи каква е цервикалната слуз

Наподобява бял/прозрачен цвят, разтяга се 10+см

# 436
Дали е оплодена, няма значение. Щом е отделена от яйчника (овулация), на мястото и се образува жълто тяло, което произвежда прогестерон и променя цервикалната слуз. Но ако нямате опит, не е лесно да се определи каква е цервикалната слуз

Да, такава е при овулация, ще започне да се променя съответно след като отмине овулацията. И в двата случая, дали ще бъде яйцеклетката оплодена или не. Тази слуз ще се промени и няма вече да е така разтеглива.

# 437

Да, такава е при овулация, ще започне да се променя съответно след като отмине овулацията. И в двата случая, дали ще бъде яйцеклетката оплодена или не. Тази слуз ще се промени и няма вече да е така разтеглива.

Щом я има значи не е оплодена):

# 438

Ами не, не ни разбираш какво се опитваме да ти обясним, дори да се е оплодила вчера (давам като пример) днес примерно пак ще ти е такава разтеглива, тя не се променя веднага. Дори да има оплождане, тя няма да стане веднага с друга консистенция.

# 439

Ами не, не ни разбираш какво се опитваме да ти обясним, дори да се е оплодила вчера (давам като пример) днес примерно пак ще ти е такава разтеглива, тя не се променя веднага. Дори да има оплождане, тя няма да стане веднага с друга консистенция.

Ще опитаме довечера пак дано да стане за да дадем още повече шанс, стискайте палци за нас стискам аз и за другите, които все още нямат но се опитват, но и вярата в Бог също има фактор в това, когато е отредено на един човек ще стане!

# 440
  • София
За ЦС, при нормален МЦ:
- преди О. (3-4 дни) е обилна, прозрачна и разтеглива (причина на суров белтък от яйце)... причина - високите нива на естрогена
- след О., до около 12-на часа, става бяла, гъста, непрозрачна, лепкава и не може да се разтяга - причина - ниски нива на Естроген и започналия синтез на Прогестерон

За половите контакти с цел зачеване - през фертилния прозорец, когато шанса за зачеване е най-голям, секс всеки ден, за тези които имат желание за това и през 1-2 дни за тези, които или нямат желание или имат проблем, вкл. и със СГенезата

# 441
За ЦС, при нормален МЦ:
- преди О. (3-4 дни) е обилна, прозрачна и разтеглива (причина на суров белтък от яйце)... причина - високите нива на естрогена
- след О., до около 12-на часа, става бяла, гъста, непрозрачна, лепкава и не може да се разтяга - причина - ниски нива на Естроген и започналия синтез на Прогестерон

За половите контакти с цел зачеване - през фертилния прозорец, когато шанса за зачеване е най-голям, секс всеки ден, за тези които имат желание за това и през 1-2 дни за тези, които или нямат желание или имат проблем, вкл. и със СГенезата

Оо здрасти Денис, искам да споделя също че сега мина бебеправнето стават 4 дни подред утре не знам дали да правим.?
Мъжа ми имаше операция на варикоцеле, спермограмата показа тератозооспермия, веднага се видяха тестисите на доплер и е доказано варикоцеле, 17 ноември беше операцията, приема про фертил от вече 1 месец, има и тест за HBA-99% отлично свързване, спермогарамата (3.11.2025) беше такава- обем 2.8мл, 61млн/мл, нормална морфология - 3%, А подвижни 0%, В подвижни 44% А+В 44% над нормата, обаче докторите казаха че ще има подобрение след операция и се е решил да я направи, надявам се поне А подвижните да са станали поне 2-5%, мисля че сега ще успеем и за всеки случай утре към 11:00 ще направим още един тест за О. И в 17:00, дано овулацията ми да е минала успешно, имаше и хора които забременяха жените си с 1-2% и с 0% бързо подвижни, надявам се всичко да е минало както трябва, когато стане готов теста ще ви информирам, не знам дали е нужно да мерим БТ.?

# 442
За ЦС, при нормален МЦ:

Оо здрасти Денис, искам да споделя също че сега мина бебеправнето стават 4 дни подред утре не знам дали да правим.?
Мъжа ми имаше операция на варикоцеле, спермограмата показа тератозооспермия, веднага се видяха тестисите на доплер и е доказано варикоцеле, 17 ноември беше операцията, приема про фертил от вече 1 месец, има и тест за HBA-99% отлично свързване, спермогарамата (3.11.2025) беше такава- обем 2.8мл, 61млн/мл, нормална морфология - 3%, А подвижни 0%, В подвижни 44% А+В 44% над нормата, обаче докторите казаха че ще има подобрение след операция и се е решил да я направи, надявам се поне А подвижните да са станали поне 2-5%, мисля че сега ще успеем и за всеки случай утре към 11:00 ще направим още един тест за О. И в 17:00, дано овулацията ми да е минала успешно, имаше и хора които забременяха жените си с 1-2% и с 0% бързо подвижни, надявам се всичко да е минало както трябва, когато стане готов теста ще ви информирам, не знам дали е нужно да мерим БТ.?
А защо ще правиш пак тест за овулация? Тестовете се правят от отрицателен до отрицателен, както е и при теб.

# 443
Може да правите опити, може и да не, както ви е приятно. Няма да навредят, но насила хубост не става.

Имайте предвид, че дори всичко да е наред и с двамата и в точното време да има полов акт, вероятността да има бременност всеки един цикъл е около 30%.

# 444
За ЦС, при нормален МЦ:

А защо ще правиш пак тест за овулация? Тестовете се правят от отрицателен до отрицателен, както е и при теб.

Ами за по-точно, все пак правим опити всеки ден от 3 дни и не знам с точност кога ще е овулацията да не би да испуснем ову, цикъла ми варира 22-33 дни и със сигурност овулацията ми всеки месец не е в един и същ ден, и нямам доверие много на тестовете затова правим бебеправене всеки ден което за мен вече е стресиращо

# 445
Ако ви е стресиращо, правете през ден. Стресът не е положителен елемент, а и то това секс по задължение не си е работа. Може и въобще да не следите овулацията, а просто през ден да правите секс, като ви свърши цикъла.

Не се притеснявайте, че ще изпуснете овулацията. Със секс през ден ще хванете един от двата дни с най-голяма вероятност, а общо фертилните дни са 6. Ако искате да потвърдите дали е минала овулацията и да можете да си починете от опити, или с ехограф, или с мерене на базалната температура може, но за нея трябва да почнете в началото на цикъла. Може да си свалите приложението natural cycles, което изчислява дали е минала овулацията според базалната температура. Fertility friend е друг вариант.

Или както казах, секс през ден след цикъла

# 446
  • София
Не разбирам, защо тези, които ползват тестове за О. трябва да правят секс през ден, през целия МЦ, като е достатъчно да се прави само по време на т.н. фертилен прозорец - който иска всеки ден, който иска през 1-2 дни?!
Фертилен прозорец:
- 5 дни преди О.
- деня на О.
- деня след О.
Това са общо 7 дни - или: който иска прави секс само: 7 дни, т.е. всеки ден
който иска 4 ( през ден) , или 2 напр. - в деня на (+) тест и в деня на (-) тест, след пика на ЛХ
Секс по задължение е нещо ужасно, особено за мъжете - дори и да нямат проблем, след 1-2 год. секс по план, започва да се създава ( на психична основа - проблем с ерекцията, еякулацията и т.н.) + разрив в отношенията между двамата.
Моят съвет е, не казвайте на половинките си кога точно е О. - това много помага. Прилагайте своите женски трикове и по никакъв начин не изнервяйте обстановката.
Чудото става, не когато ние искаме, а когато му дойде времето.

# 447

Май му трябва още малко ? Rolling Eyes

# 448
  • София
Почти е положителен - действайте! Peace

Честита Коледа!
... и нега всеки да си получи своето коледно чудо! Hug

# 449

Май му трябва още малко ? Rolling Eyes

Здрасти, и нашия беше почти такъв, на 13 декември към 17:00ч. Правихме бебеправене от 13 до 19 декември, не се знае как е овулацията защото при всяка е различна, може през ден може и всеки ден, така ще покриете целия прозорец, ако ти се струва стресиращо по-добре през ден, но според мен всеки ден бебеправене ще имаш свежи сперматозоиди, успех ако има нещо пиши.

Общи условия

Активация на акаунт