Начинаещи шофьори

• 2 884
  • 86
  •   1
Отговори
# 75
  • 1st floor
Дано свикна! Уж знам накъде да въртя волана, обаче понякога колата ме изненадва накъде тръгва. Правя всичко бавно на полусъединител, ако е тясно, за да не ударя нещо. Понякога си мисля , че съм изправила гумите, а колата върви леко встрани и изкривява траекторията.

# 76
И аз не обичам да карам дълго назад. Справям се и в различни случаи карам различно - я на огледала, я извъртяла се и гледаща през задното стъкло. Напоследък и на камера. Но ако е много дълга отсечка по някое време се усещам, че съм близо до едната страна. Е, не е болка за умиране - малко напред, изправяне и пак назад Simple Smile Важното е да не се панира човек.
А и при каране назад не се вижда всичко - някое гадно ниско колче, кашпа или дупка могат да те изненадат.

# 77
Нещо, което се сетих. Ако сте били в дадена ситуация и не сте били сигурни дали сте били с предимство или не - намерете кръстовището в Гугъл мапс и го разгледайте вкъщи на спокойствие, ако трябва с опитен шофьор. Изключително полезно ми е било, случвало се е да ми свирят, а накрая аз съм била с предимство 🤷🏽‍♀️

# 78
За съжаление ако човек не е сигурен дали е имал или нямал предимство не му се полага книжка. В някои ситуации може са бъде много опасно.
От опит казвам, че някои опитни шофьори хич не обичат да ги занимават с такива неща. Иначе идеята да се види кръстовището е много добра.

# 79
За съжаление ако човек не е сигурен дали е имал или нямал предимство не му се полага книжка. В някои ситуации може са бъде много опасно.
От опит казвам, че някои опитни шофьори хич не обичат да ги занимават с такива неща. Иначе идеята да се види кръстовището е много добра.
В случая аз бях срещу другата кола и двамата имаме знак стоп(два изхода от два супермаркета), аз завивам надясно,той наляво. На пътя с предимство нямаше коли, съответно тръгвам да завивам,но този насрещния ,който завива наляво, реши, че трябва аз да го изчакам и ми се разсвири.
В друг случай пътят с предимство завива, аз и другият шофьор и двамата сме с предимство, но аз съм в негово дясно, тръгвам да минавам, добре, че имам едно на ум,че на това кръстовище винаги има някой объркал се и намалих. Съответно реши да ме псува и да ми маха с ръце.

# 80
аз и другият шофьор и двамата сме с предимство, но аз съм в негово дясно, тръгвам да минавам
Прочети добре какво си написала. Grinning

# 81
аз и другият шофьор и двамата сме с предимство, но аз съм в негово дясно, тръгвам да минавам
Прочети добре какво си написала. Grinning
Под знака за предимство има допълнителна табела Т13🤭 Малко съм го обяснила в стил божинката😂

# 82
Малеее, ама наистина ли знаете кой е знак Т13?
Иначе Ви разбрах, обаче това Т13 ме хвърли в "тъча".

# 83
  • 1st floor
Аз нищо не разбрах, само успях да проверя кой е знак Т13. Grin

# 84
Амиии не мога да обяснявам явно😂 Но бях аз с предимство , а другият шофьор реши да ме напсува 😀

# 85
Това ще го виждаш за съжаление все по-често. Важното е да се реагира адекватно и да се предотвратяват ПТП-та, защото наличието на предимство няма да те пази, ако той реши да ти го отнеме …
И аз на скоро имах подобна ситуация и въпреки предимството ми се наложи да намаля за да избегнем сблъсък.

# 86
Амиии не мога да обяснявам явно😂 Но бях аз с предимство , а другият шофьор реши да ме напсува 😀

Toва е присъщо на нашенските бабаити.  На всеки може да се случи да сбърка, или да мине срещу знака в еднопосочна улица, ама ако се зададе отсреща някой в правото си гледаш да отбиеш, извиняваш се, отстъпваш... А бабаитите псуват и налитат на бой все едно не са в нарушение.

Общи условия

Активация на акаунт