Първокласници 2024/2025 - Тема 2 - Вече съм грамотен аз в първи клас!

• 3 272
  • 93
  •   1
Отговори
# 30
Това пакетче се изхвърля. Слагате филтъра и трябва да се накисне във вода 10 минути, после изливате първата вода и вече е готово за употреба.
Благодаря,
ще го хвърля, така направих, измих хубаво шишето и сложих филтъра,
но за какво го слагат като пише, че не е за ядене?
В дрехите силика съм виждала, но в пластмасово шише и то друго activated carbon dezo… ми се видя странно ?

# 31
За ваканцията ще е на безплатна занималня от училището до обяд през целия юни, юли ще е при баба си и дядо си, малко при племенницата, а август аз ще почивам и тогава е морето.

# 32
Нашият ще ходи първите три седмици на юни в частна занималня, вероятно и първите две седмици на септември. Останалото време ние или бабите/дядо му.

# 33
  • София
Здравейте,
Може ли мнения и препоръки за занималня в София, район Дружба, Младост, Гео Милев.
Аз все още търся и не съм се ориентирала къде да бъде. За от средата на м.Юли търся.

# 34
Здравейте, пак съм аз, с никаквите идеи за подарък за рожден ден.
До края на учебната година сме поканени на толкова много, че вече не съм сигурна колко всъщност са. Само на момчета, аз имам момиче.
Повечето майки не могат да ми дадат насоки и става съвсем сложно.
Удачно ли е да се дадат парички? С книга, без книга? Плюс цвете за майката.
На повечето ще ходи сама, без мен.

# 35
Аз тази година на всички рожденици купувах енциклопедии тип всичкология +триещ химикал (голям хит в класа на сина ми). За майката нищо не сме вземали, само за рожденика.

# 36
Какъв е приемливия бюджет за рожден ден в тази възраст и при тези обстоятелства?

# 37
Здравейте!
Искам да попитам до кога децата ви писаха с триещ се химикал и нормално ли е според вас това да продължи до края на учебната година? А чувам, че дори и във втори клас щяло да продължат да пишат с тези химикали, така била казала госпожата.
Когато зададох този въпрос на госпожата на последната родителска среща ми се отговори, че до края на първи клас ще се пише с такива химикал.
Същевременно в другото училище в града ни още на втората седмица са оставили триещите се химикали.
За мен такова нещо не е нормално.
Не съм съгласна с тази методика.
Разбирам доводите им, че децата се разстройвали вали като имат много червено, че искали да свикнат и тогава, идеята била да ги насърчават, но за мен това е по-скоро грешен подход и не им прави услуга.
Моето направо се страхува да почне да пише с обикновен химикал и като й кажа, че такова нещо "триеща се химикалка" не съществува в реалността  и е само засега и няма да го има повече тя ме гледа чак странно. Непрекъснато се трие, дори и да е добре написано нещо, става им като навик.
И рекох да си сверя часовника по другите училища как е.

# 38
Аз съм на мнение, че от молива директно трябва да минат на обикновен химикал. Без изключения и без извинения и оправдания. Триенето само по себе си забавя темпото на децата. Да не говорим, че има деца, които след проверка на учител си поправят грешките. Дори съм на мнение, че тези поправки са със знанието на родител. Къде тогава остава авторитетът?
Нашата госпожа им проверява с червено, триещите химикалки са абсолютно забранени. Всяка сгрешена дума се пише по десет пъти след проверка на диктовката. Много неща има, които не одобрявам, но виждам, че това са правилните методи, защото ефект има.

# 39
Аз гледам да не се бъркам на госпожите, да не им подценявам знанията, авторите са им да не оборвам. Те знаят повече.
Но тук не съм съгласна. Въпросът е,че като не сме съгласни какво правим?
Аз и работя всеки ден с тези хора. В същото училище съм, та ситуацията е деликатна.
На родителските срещи никой нищо не пита, никой не смее да се изкаже, изобщо като цяло са апатични хората, от много неща не съм доволна.
И двете класни са учителки с 30+ години стаж.
Нашата е доказана в града и е една от най-добрите. Но просто не виждам логиката в това нещо с тези химикали. Те само вредят за мен.
Не виждам никаква полза от тях. Даже повече вреда.
Тя не иска да пише с друг химикал.
При нас такива нещо е нямало.
Аз имам спомени, че ние сме подали една, две седмици с молив и после директно химикал.
Не разбирам и съм твърде против тези модернисти. Не,че някой ме пита.
Както казах, аз имам доверие на госпожите.
Но тази практика е дълбоко грешна за мен.

# 40
При нас са забранени триещи химикали. Купих само веднъж наскоро, свърши по-бързо от обикновено. Мисля да разреша за ваканцията, ако много настоява. Сега пак е с обикновени. Някаква мода има в класа и се крият, аз не одобрявам и затова не купувам.

# 41
Ама при нас не е въпрос на мога, госпожите са до наложили. Едно непрекъснато купуване, свършват бързо, трие се непрекъснато.
Изобщо не е правилно за мен.

# 42
  • София
Аз съм на мнение, че от молива директно трябва да минат на обикновен химикал. Без изключения и без извинения и оправдания. Триенето само по себе си забавя темпото на децата.
Aз съм на същото мнение, но все пак госпожата си решава.
Нашите също още пишат с триещи се химикалки.

Моето първолаче се върна от зелено училище, много доволен и нямащ търпение да отиде на синьо такова.

# 43
  • Пловдив
При нас пишат с триещи химикали и то от скоро. Децата почти не допускат грешки и като цяло класа е много силен, но децата им е интересно и първо едно "цъфна" с такъв химикал и след седмица всички се обзаведоха с такива. Не съм забелязала да свършват по-бързо от обикновен химикал или пък да са по-скъпи. Даже съм купила няколко такива още в началото на учебната година без да разбера, че са триещи се. Малкия ги забеляза, че са такива, защото имали гумичка на капачката.

# 44
От януари пишат с обикновен химикал. Даже ни призоваха да не купуваме триещи. В съседния клас обаче е обратното - купуват триещи до изнемога.

Общи условия

Активация на акаунт