Първокласници 2024/2025 - Тема 2 - Вече съм грамотен аз в първи клас!

• 3 266
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте,
В класа на дъщеря ми се пише с молив все още. Не е ставало дума за химикал. Мисля,че по спомен и първи срок на втори клас е с молив и след това с химикал.

# 46
Здравейте,
В класа на дъщеря ми се пише с молив все още. Не е ставало дума за химикал. Мисля,че по спомен и първи срок на втори клас е с молив и след това с химикал.
След като вземат всички букви трябва да минат на химикал по принцип. Само тесните редове остават за началото на втори клас, но и тях ще сменят още в края на първия месец.

# 47
Явно навсякъде е различно. И както си решат учителките.

# 48
Не знам да е ползвал триещ се химикал, но довечера ще го разпитам.

# 49
Купихме един, защото всички деца имат, но втори няма да взимаме. Разказах му един виц по този повод за изобретяването на химикал, който трябва да пише в космоса Simple Smile. Та ще си продължим с обикновен химикал

# 50
Тези химикали явно са хит сред първолаците и всичко опира до учителите им. Племенниците ми са в паралелка, която е силна, децата са будни и имат желание да се учат. Учителите им са с опит и ми хареса начина, по който са взели решението за тяхната паралелка.
Учителките са отделили специално внимание и са провели разговор както с децата, така и с родителите, че няма нищо лошо да се греши, важното и същественото е да се поучаваме от грешките си. С помощта на триене, детето не се поучава от грешките си, а точно обратното. Това е било обяснено както на родителите, така и на децата, което е довело до съгласие и от трите страни (родители, учители и ученици), че използването на такива химикали спъват работата и отработването на грешките. Никой не използва и никой не е стресиран от начервените тетрадки, които учителките им връщат.

# 51
Джанис точно това и мен ме притеснява.
Не смятам за нормални това нещо.
Стресирали се били. От това пазене да не се стресират стигнахме на този хал.
Нашата паралелка също е много силна, учителската е награждавана и с 40 години стаж.
Не знам защо така са решили. Това ми се обясни. Не искали да ги обезкуражават.
От техния опит до това стигнали като изводи.
За мен е много грешно. Но няма какво да сторя.
Ако обаче и втори клас се продължи с тези химикали,ще надигна глас. Пък както искат, така да го приемат.
Не е до хит. Всички първолаци започват с такива триещи се.
Но в другото училище са изоставени още на първия месец.
Това по наше време го нямаше. За мен е шок цяла година да се пише с такава химикалка.
Имаше моливи. Тук молив, пък триеш химикал, глупости на търкалета.

# 52
Питах го, каза, че ползват триещи се химикали само като рисуват. Иначе, не им давали.

# 53
Честит празник на нашите първолаци и честит завършен първи клас!

Да имат хубава ваканция, изпълнена с много игри, хубави преживявания, пътешествия, слънце и море, вятър и планина и наесен с нови сили във втори клас Simple Smile

ПП. Наборът до последно писа с молив Simple Smile

# 54
Честито завършване  на всички и от мен.
Относно писането - в класа на сина ми се пишеше всички с молив докато започнат да пишат четливо, красиво и без грешки (доколкото това е възможно). Някои деца минаха на триещ химикал  още преди да вземат всички букви. (Тъй като учителката снимаше, когато има отсъстващи тетрадки с какво е правено през деня, все едно гледах на някой третокласник тетрадката...). Общо взето поетапно всички минаха към триещ химикал, като това беше повод за гордост - не пиша с молив. защото се справям. Около великденската ваканция пък се започна преминаване към нетриещ химикал, пак по тази схема - като похвала и пак по няколко деца на ден. Към завършването всички пишеха вече с обикновени химикали.

# 55
Добър подход на вашата учителка.

# 56
Е, избутахме го този първи клас, останаха 11! 🤣
Дъщерята завърши с отличие, но без грамота.
Има да чете 10 книги и да направи едно помагало.
Весела ваканция на всички!

# 57
При нас са много по малко книжките Simple Smile, но ще си има забавления.Хубаво лято!

# 58
Вкъщи решихме, че ще чете само интересни за него книги. Иначе рискуваме да го откажем от четенето.

# 59
Аз съм страстен читател и библиотекар и смятам да се прочета всички книги, пък да видим.

Общи условия

Активация на акаунт