Първокласници 2024/2025 - Тема 2 - Вече съм грамотен аз в първи клас!

• 3 266
  • 93
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ето ги резултатите;
https://www.fels-sofia.org/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0% … pean-cangaroo-697

Моето е яко зле на това състезание, сам си призна, че не е чел условията до край и леко е гадал какво се иска от него.

# 16
И моят е зле, има само 34 точки. Честно казано очаквах повече. Като излезе го питах за отговорите на последните две задачи и числата, които ми каза бяха  същите в таблицата с верни отговори. Явно на другите се е оплескал.

# 17
Аз го отчитам цялото занимание, че разбирам какво не знае от преподаденото в училище. Ще ходи на Великденско.

# 18
Редактирам се, защото: получихме първата си покана за рожден ден на момче от класа. Пояснявам, че не го познаваме и може би ще питам и майката, но ще се радвам да ме ориентирате и вие за подарък. Какво биха се радвали да получат вашите момчета в тази възраст?
Цитирам се, защото се надявам да не сте го прочели, а не че не искате да ми отговаряте Smile

# 19
Белушани, аз питам майката да ме ориентира и да предложи идеи.
Подарявали сме Lego, ваучер за Matzalo (за София) + книга за рисуване, комплект за забавна наука, неща с любим герой, голяма надуваема плажна играчка.

Наборчето има 81 точки на кенгуруто, доволна съм, като го знам как не чете внимателно условията.
Давам му да решава великденски от предишни години и е такова бързане, играта е по-сладка.

# 20
  • София
Редактирам се, защото: получихме първата си покана за рожден ден на момче от класа. Пояснявам, че не го познаваме и може би ще питам и майката, но ще се радвам да ме ориентирате и вие за подарък. Какво биха се радвали да получат вашите момчета в тази възраст?
Цитирам се, защото се надявам да не сте го прочели, а не че не искате да ми отговаряте Smile
Действително не го бях видяла.
Моето момче в момента много играе настолни игри, също така Лего е доста добър вариант за момче на тази възраст.

# 21
Може ли пример за настолни игри?
Дъщеря ми каза, че момчетата са "полудели" по Фортнайт, ама освен моливници, аз друго не откривам за тази възраст.

# 22
  • София
Може ли пример за настолни игри?
Дъщеря ми каза, че момчетата са "полудели" по Фортнайт, ама освен моливници, аз друго не откривам за тази възраст.
Каркасон, Диксит , Катан

# 23

Сега виждам този въпрос.
Аз за всяко момченце - и племенник, и от класа, и съседско, - правя така: пиша на майката, че много ще ме улесни, ако сподели на какво би се зарадвало детето - на някакво лего, настолна игра, ..., или от онези пистолети и пушки със стиропорените партрони, друга играчка, какво харесва - дали хари потър, дали междузвездни войни, дали майнкрафт, и т.н. Разбрахте идеята Simple Smile Плюс топка за футбол, напр. от декатлон, която винаги бива оценена най-високо още на място Mr. Green
-------------------

За настолни игри - в училище носи всякакви с карти, които подобряват концентрацията - уно, експлодиращи котета, дюнер, също не се сърди човече, магнитен шах... Вкъщи се играе с тези с по-големите кутии, които не стават за разнасяне - дом мечта (която купихме по препоръка на форумната тема за настолни игри), хензел и гретел, каркасон, диксит и т.н.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 10:17 от EmmaT

# 24
Здравейте. Нашите първокласници, ще имат тържество в училищната зала за завършването, което ще е около час, но за след това нищо не сме предвили. Как е положението при вас? Събирам идеи.

# 25
Здравейте. Нашите първокласници, ще имат тържество в училищната зала за завършването, което ще е около час, но за след това нищо не сме предвили. Как е положението при вас? Събирам идеи.
Ние организираме събиране вечерта - парти със спортни игри е офертата, която харесахме. Има място и за родителите да изпием по едно кафе през това време.

# 26
  • София
И ние организираме раздаване на грамоти извън училището и после ще седнем да се почерпим с една голяма част от децата и родителите.
 Леле, как на шега и майтап си мина първи клас, не мога да повярвам!
  Вие решили ли сте какво ще правят вашите дечица през ваканцията?

# 27
  • Пловдив
Нашите ще бъдат на екскурзия до обяд, после ще им раздават дипломите в училище. Не сме организирали после някъде да се ходи. Нашите дипломи ще ги дават на 5 юни и май няма да са всички деца.
За лятото ще си бъде вкъщи, ще чете, пише, учи по половин ден, после басейн или игри навън. Може да го запиша и за седмица две на някоя тематична занималня.
Като цяло обаче няма да ходи на занималня цяло лято. Мисля да си направим и две - три семейни екскурзии из страната за по няколко дни. Велико Търново, Габрово и региона, после Варна и региона малко из планините.

# 28
Мами, дайте малко инфо, че съм се побъркала.
Някоя скоро купувала ли е от шишетата за вода Аквафор с филтър за вода?
Вчера взехме ново, че се затопли и в училище не и стига водата и трябва да долива, а нямаше само филтри и взехме от новиъе цветове.
Обаче вътре имаше пакетче в шишето като силика гел, но него пише нещо друго? Попадали ли сте и какво е това activated carbon deodorizer пише в хартиено пакетче?

# 29
  • София
Това пакетче се изхвърля. Слагате филтъра и трябва да се накисне във вода 10 минути, после изливате първата вода и вече е готово за употреба.

Общи условия

Активация на акаунт