Разлика във възрастта между партньорите

• 6 989
  • 215
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Това, което аз визирах като незряло, е притеснението й от мнението на хората. То просто не е фактор за един зрял, уверен човек, който знае какво иска и защо го иска. Иначе нормално да им притеснения относно възрастовата разлика.

# 76
Аз се чудя на хора, които си позволяват да влизат във връзки, които ги карат да се срамуват. Това някакъв вид мазохизъм ли е, не разбирам?
Ако не ми е комфортно в тези отношения, някой ми стои с нож на гърлото ли? Кара ме насила да съм в отношения, които не ми е добре.
Някакъв нон сенс се получава.

# 77
  • Обран бостан ;)
Здравейте!
Скрит текст:
Момиче на 25 години съм, от скоро имам отношения с мъж 11 години по-голям от мен, на 36. В началото, когато се запознахме, не знаех на колко е (изглежда по-млад), в последствие разбрах, но никога не съм мислила, че ще се случи нещо сериозно между нас, та забравих за тази разлика. С времето обаче отношенията ни се развиха и разбрах, че той е един прекрасен, грижовен мъж, та от скоро сме заедно официално. Въпреки че виждам колко прекрасен е, все я мисля тази разлика в годините и все ме притеснява. Срам ме е да споделя на родителите си, както и на част от приятелите ми, тъй като нямаме подобни връзки с обкръжението си и мисля, че ще ме съдят за това.
Непрекъснато мисля как, когато съм едва на 30, той ще е на 41, когато съм на 60, той на 71 и т.н. Мисля, как бих имала дете, когато той е на 40 години...
Скрит текст:
Бих се притеснявала да го представя на семейството си, не знам защо толкова много го премислям. Моля ви, дайте ми съвети и мнения за подобен тип връзки. Има ли смисъл да продължавам, защото го обичам, или щом се е забила тази цифра в главата ми, по-добре да се откажа.... благодаря ви!

Прочети приказката за "Нероден Петко". Wink

# 78
  • София
Аз се чудя на хора, които си позволяват да влизат във връзки, които ги карат да се срамуват. Това някакъв вид мазохизъм ли е, не разбирам?
Ако не ми е комфортно в тези отношения, някой ми стои с нож на гърлото ли? Кара ме насила да съм в отношения, които не ми е добре.

Грешки на младостта и липсата на опит. Човек от тях се учи, ако има капацитета, де.

# 79
Без да съм чела многото коментари, авторке, дъщеря ми е в тази позиция от три години. Същите години, същата разлика. Познавам момчето и виждам, че са щастливи. Не виждам причина да им преча. Това е неин избор.

# 80
  • Далечният изток
Щом познаваш "момчето", значи ситуацията е съвсем различна. Авторката я е срам даже да каже на роднините си за съществуването му.

# 81
Явно в коментарите в последствие има друга уточняваща информация.
Както и да е, достатъчно е голяма да мисли с главата си. Ако има проблем в комуникацията (с родителите) обикновенно проблемът е и в двете страни.

Права си за кавичките но за мен са деца, въпреки, че разликата ми с него е малка.
Деца не в смисъл подчинени и безпомощни, а деца, които обичам.

# 82
Жената е във връзка от скоро,не го е опознала що за характер е,но вече мисли за бъдещето.
Излиза от 4 годишна връзка,прекратена заради изневери на бившият й партньор.
Не си е дала почивка от предишна връзка и скача на "първия срещнат",нормално да има предразсъдъци.

# 83
Това, което аз визирах като незряло, е притеснението й от мнението на хората. То просто не е фактор за един зрял, уверен човек, който знае какво иска и защо го иска. Иначе нормално да им притеснения относно възрастовата разлика.

Абсолютно всички се вълнуваме от мнението на хората, защото живеем в общество, просто някои не си го признават. Естествено не говоря за крайности.

# 84

Бих казала често срещано при млади мъже, които не са особено успешни сред жените - хормонът ги удря, чука им се та две не виждат, ама им пуска само мацка, с която не биха се хвалили. И така водят някакъв полов живот тайно от приятелите си (ако това е връзка), но малко като руснака, който пиел, ама с голямо отвращение.
Мъж може да преспи с почти всяка, като загори. Жените не са толкова всеядни.

# 85
Инфантилното е, че се нарича момиче на 25. а мъж на 35 явно е престарял чичо.Инфантилно е, че започнала връзка, която явно я удовлетворява, ама като разбрала възрастта и изведнъж това се явява голяма пречка.Пък и била забравила да пита мъжът на колко е!!!, ама сега пък я било срам от околните.И дошла да пита в бг-мамма, като не знам какво очаква да ѝ кажем, за да ѝ мине срамът ли, защото мъжът по-млад няма да стане.
Много се извинявам, но даже е смехотворно.

Темата не е за това каква е авторката и дали чувствата ѝ са правилни или грешни. Пита конкретно за съвети от хора, минали по този път. 80% от мненията не на база личен опит, а чужд. Виждате , че някой показва несигурност и почвате да набивате канчето на млад човек, затова че се срамува от нещо. Ами супер, много зряло момичета... Бас държа, че съдещите авторката ще пуснат по някой коментар, ако такава двойка е в обкръжението им или ако това е дъщеря им или сестра им.

Никъде никой не е писал , че на 36 си престарял чичко. Напротив, прекрасна възраст за мъж.
Но 36 годишен е възрастен за 25 годишна, съвсем различен етап от живота. Като бях на нейните години се бях заговорила с 10 години по-голям пич в един бар. Тогава той ми каза "много съм стар за теб". Не го разбрах. После си минах по моя път с връзка с 10+ години по-голям. Ами, сега разбирам какво е имал предвид и респект за което. Любовта е възможна и с големи възрастова разлика, но връзката е утежнена от странични обстоятелства.

# 86
Чакай, чакай, никой не набива канче.
Отговорих ти защо аз имам такова мнение за ситуацията.
И коментарите ми са на база личен опит, който не желая да коментирам в детайли.
Но как, кажи ми, започваш връзка с някого, и не знаеш елементарни неща за него? Като това на колко години е.Което пак потвърждава думите ми, че докато третираме младите хора като момичета и момчета на тези години, ще са ето толкова несигурни, колкото авторката.
А на нея мога да кажа, че животът не ни гарантира нищо, затова е хубаво да го живеем с по-малко предразсъдъци, за да не съжаляваме после.

# 87
Моля? Как така 36-годишен мъж е възрастен за 25-годишно "момиче"?
Аз ли се обърквам нещо или се размятат двойни стандарти?

# 88
И са двойни, и са объркани даже - на днешно време май по-често виждам 36 годишни момчета отколкото 25 годишни дето още не са станали на жени Grinning
Но пак въпросът е как тъй някой е достатъчно добър да стои във връзка с него, а не е достатъчно добър да го запознае с родителите и приятелите а се срамува от него. Тези две неща поне за мен се изключват взаимно и човек си избира кое от двете е в неговия случай и действа спрямо това.

# 89
Но как, кажи ми, започваш връзка с някого, и не знаеш елементарни неща за него? Като това на колко години е.
Ти като се запознаваш с някого, вадиш въпросника като на интервю за работа ли: на колко години си, какво работиш, колко пари изкарваш, колко братя и сестри имаш и т.н.? Баси скуката...
Аз съм започвал навремето си връзки с жени, без да знам веднага на колко години са. Преценяваш на пръв поглед горе-долу на колко е, след това то се разбира. Най-малкото е грубо да се пита.
За мъж хайде да речем не е толкова грубо да го питаш на колко е, но момичето може да е преценило да не пита. Видяло е със сигурност, че мъжът е по-възрастен от нея и е преценила, че я устройва. След това е разбрало на колко е точно - биг дийл.
Само в интернет профилите веднага си пише на колко години точно е човека, но там пък няма гаранция, че не е излъгал (и за мъже и за жени важи).

Общи условия

Активация на акаунт