Разлика във възрастта между партньорите

• 6 991
  • 215
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ревоукър, с по-добър начин на живот може да си по-добре на 40, но със същия, едва ли Wink Това се опитвам да кажа, а иначе кой как е спрямо възрастта си, тука ясно е, че сме се събрали само изключенията JoyJoyWink

Цитираното изречение за гръкляна ще го игнорирам...

# 61
  • София
То е за китарата бре. Joy

# 62
Няма нищо срамно в разликата във възрастта и как "обществото" ще я възприеме не е повод за притеснение. Този мъж е на 36, не е на преклонна възраст, а в разцвета на силите си. Въпросът е дали в даден момент няма да си проличи тази разлика в годините по отношение на приоритети, разбирания, избор за прекарване на свободното време и т.н.

# 63
Пак сте извадили шублерите.
Брада ли чуххх?? Joy

# 64
Разликата е голяма, аз никак не бих била доволна от това, но аз никога не съм харесвала по-стари.
Това, че някой може да има деца на 100 години, не означава, че е нещо прекрасно.

# 65
То няма лошо да не харесваш едно или друго - всеки си има предпочитания и това си е напълно нормално.
Но вероятно и няма да се озовеш във връзка с човек който не те устройва по някакъв признак, та чак да те е срам да го запознаеш с вашите, нали?

# 66
  • Поморие
Разбира се, мъжете сте привлекателни до заветни старини. Жените след 30 сме за изхвърляне. Хехе...

По темата, всеки с мнението и опита си. Аз с такъв товар, както писах, не бих се захванала отново и не го препоръчвам. Има изключения разбира се, всеки да си преценява.
Обществените нагласи наистина са доста нечестни спрямо нас, жените наближаващи 30. А сякаш не разбират, че на нашите рамене пада цялата тежест на живота и именно заради това заслужаваме уважение, а не пренебрежението и подценяването, което получаваме, само защото обвивката, в която се намира душата ни почва да старее.
Този свят има нужда от промяна, все още.

# 67
Каква тежест ви пада на 30.
Аз на 30 бях вече държавен служител с дете на 3. С мъж, който беше в процес на изоставяне.
След 2 години срещнах любовта на живота си, мъж на много малко години, няма да казвам колко да не скандализирам чувствителната бг-мама общност. С който живяхме над 13 години.
Кое ви е трудното?

# 68
  • Далечният изток
Ааа моля, моля, не поставяй всички под общ знаменател. Аз съм на 50. Не съм срещала все още човек, който да ме подценява или пренебрегва за това, че съм стара. Ама аз и не съм де...
А на 38-40 изглеждах най-добре, много по-добре отколкото на 20+. Така че въобще не разбирам за какво остаряване говориш, както и за това какво получаваМЕ. ПолучаваМЕ това, което привличаме...

# 69
  • София
Това.

С по-добър начин на живот може да си по-добре на 40, но със същия, едва ли Wink

Да, остаряваме, остарявате, остаряват.

# 70
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте!
Момиче на 25 години съм, от скоро имам отношения с мъж 11 години по-голям от мен, на 36. В началото, когато се запознахме, не знаех на колко е (изглежда по-млад), в последствие разбрах, но никога не съм мислила, че ще се случи нещо сериозно между нас, та забравих за тази разлика. С времето обаче отношенията ни се развиха и разбрах, че той е един прекрасен, грижовен мъж, та от скоро сме заедно официално. Въпреки че виждам колко прекрасен е, все я мисля тази разлика в годините и все ме притеснява. Срам ме е да споделя на родителите си, както и на част от приятелите ми, тъй като нямаме подобни връзки с обкръжението си и мисля, че ще ме съдят за това. Непрекъснато мисля как, когато съм едва на 30, той ще е на 41, когато съм на 60, той на 71 и т.н. Мисля, как бих имала дете, когато той е на 40 години...Бих се притеснявала да го представя на семейството си, не знам защо толкова много го премислям. Моля ви, дайте ми съвети и мнения за подобен тип връзки. Има ли смисъл да продължавам, защото го обичам, или щом се е забила тази цифра в главата ми, по-добре да се откажа.... благодаря ви!
Не другите живеят твоя живот а ти, няма как да знаеш какво ще се случи дори утре, па тръгнала да мисли какво ще се случи след 30 години, сегашната ми е с над 10 години по-млада дали ще остареем заедно си нямам идея, бил съм жени с по 5-6-7 години по-млади и пак сме се разбирали, преди нея пък имаше една само с месец разлика между нас и беше голяма грешка сдухана и комплексирана и добре че всичко свърши бързо, така че възрастта е без никакво значение, мъж с по-млада жена си е напълно нормално.

# 71

Обществените нагласи наистина са доста нечестни спрямо нас, жените наближаващи 30. А сякаш не разбират, че на нашите рамене пада цялата тежест на живота и именно заради това заслужаваме уважение, а не пренебрежението и подценяването, което получаваме, само защото обвивката, в която се намира душата ни почва да старее.
Този свят има нужда от промяна, все още.

Не бъркай обществените нагласи , с негативни коментари в БГ Мама. Тук не е меродавно място за това как да си живеещ живота и колко струваш като човек. Хората често проектират собствените си комплекси върху други, а най-лесно е във форум. 30 е прекрасна възраст и е само началото.

Подмятанията към авторката за зрелостта са смешни- В неше врем 25 годишен човек трябва да се наслаждава на живота, да му е е леко, да се забавлява, да се развива, да излиза, да се смее с приятели. Въобще не му трябва да е толкова зрял, нито пък да се забива с някой 11 години по-голям от него. 36 годишния да си търси някоя 30 плюс, с която са на един етап.

# 72
Значи тя, авторката, може да се възприема както иска.Но за мен, и го написах, жена на 25 си е жена, никакво момиче не е.Което не пречи да си живее живота както намери за добре.
Докато ги дундуркаме до 35г и им казваме момиче и момче, ще се чувстват е така объркани и инфантилни.

# 73
Какво инфантилно има в авторката, познаваме ли я? Знаем ли ѝ живота?
Изрази опасенията си, че не ѝ допада идеята да е с 11 години по-възрастен от нея. Много добро разсъждение си е, зряло и логично. 11 години са голяма разлика, и да, няма да се възприеме добре от обществото. Някои ще критикуват това явно, други скришом. Това може да се преглътне, но ще го има и не е приятно. И редица други компромиси следват. Говоря от собствен опит.

Ако беше жената на 36 , а мъжът на 25 друга песен щяха да пеят повечето в темата.

# 74
Инфантилното е, че се нарича момиче на 25. а мъж на 35 явно е престарял чичо.Инфантилно е, че започнала връзка, която явно я удовлетворява, ама като разбрала възрастта и изведнъж това се явява голяма пречка.Пък и била забравила да пита мъжът на колко е!!!, ама сега пък я било срам от околните.И дошла да пита в бг-мамма, като не знам какво очаква да ѝ кажем, за да ѝ мине срамът ли, защото мъжът по-млад няма да стане.
Много се извинявам, но даже е смехотворно.

Общи условия

Активация на акаунт