ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 4

• 56 710
  • 834
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз спрях да следя идеите в насипно състояние по отношение на образованието. Нито логика, нито стратегия виждам.
Нещо нацелихме времена, в които ирациото стана на мода. То видно не е само у нас и имам чувствотото, че всички се подкокоросват, когато е налице такъв тренд.

# 196
Матурите ги излагат
Изпитите са платени, оправят си се университетите
Win win

# 197
  • София
Нека е така, ма хич не се връзва със спряганото преди 2 седмици въвеждане на задължителен ДЗИ по математика. То  извинете, на някакъв вид шизофрения заприлича.

# 198
Шизофренията е пълна
После хората що вдигат такива тържества
Ми то си е за радост
Тоя министър определено трябва да си пие хапчетата

# 199
  • София
Аз все повече имам чувството, че този министър гони други цели. Примерно да се вдига много шум около идеите, които хвърля в пространството и това да разсейва вниманието на хората от други проблеми в държавата.

# 200
  • софия
Религията ще оправи всичко, не се притеснявайте.
Все повече осъзнавам какъв късмет имаме някои, че децата ни завършват и не се налага да търпим повече нечии хрумки, които със сигурност не са продиктувани от желанието за качествено образование.

# 201
Не знам защо имат драма директорите на училища с предварителните изпити. Нали се въведе вече профилиране след 10 клас... Ако училището може да подготвя за изпитите в университетите, децата би трябвало да си ходят на училище, тъй като се предполага, че са избрали профил, близък до това, което искат да учат в университета...
Имам чувството, че различните етапи на образование си съществуват сами за себе си, а вече и воюват открито. Вместо да си сътрудничат.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 07:30 от Аmanda

# 202
Търсят си оправдания на грешното място за отсъствията в 12 клас.

Иначе за материала на изпита: по математика в СУ само 2 задачи от тестовата част и 1 от тези за подробно описване (общо 3 от 16) бяха от профил. Всичко друго е ооп, но наистина с по-висока трудност. В училище нивото на ооп е далеч под това ниво. Но това изобщо не го намират за проблем.

# 203
  • софия
Паралелното образование вече е официална норма.

# 204
Аз не мога да кажа нищо за биологията, защото нито знам какво се учи в ООП, нито в профила. Каза ми, че последните дни преди изпита в СУ е чел учебниците за 8, 9 и 10 клас, явно се е готвил по ООП. Пък и тестовете по биология май не излизат, както при математиката. Няма никакви изпити от минали години.
Прекалено уверен ми се струва, ще видим какво ще излезе от цялата работа. Така или иначе ДЗИ си му е много важно, защото му заменя оценката по биология, а по химия и физика оценките не са такива, че да му позволят да има по-малко от 5.20-5.30  на изпитите и в университета, и на ДЗИ.

# 205
Аз не разбрах към коя специалност последно се стреми. Хубаво е да има няколко варианта

# 206
Всички в Биологически факултет, най-вече молекулярна биология.
Към педагогическите е с резерви, но пък сестра ми е с педагогическа и работи в БАН. Тя смята, че за България няма огромно значение коя точно специалност си избрал.

# 207
  • София
Ох, този титан пак ли е избухнал? Министърът заяви, че ще реформира /пак/ и сега всеки малоумник се чувства длъжен да бълва "идеи" - коя от коя по-глупави. То не бе ДЗИ по математика, премахване на ДЗИ, религия, намаляване на 15-те дни, оценка за дисциплина ... Изгубих им броя вече.

най-забавното е, че скудоумието на "вечните" медийни "експерти" по образование стига само до там, че да се отмени нещо, наложено вчера, или да се върне нещо, отменено онзи ден.

# 208
  • София
Важното е че създават усещане за някаква дейност и активност Wink
И аз като звънче се радвам че имам само едно дете и приключвам с тези безумия поне в средното образование

# 209
  • Пловдив
Отчета след пробния изпит в МУ Варна,  синът сподели, че му е бил много труден. Не съжаля, че се яви във Варна, поне усети реално стреса около явяването на изпит. Очкваме си 2 по Биология, защото по-голяма част от въпросите са си били от техния материал. Отказахме се да ходим и на предварителните в МУ София. Защо да си губи времето, като резултата е ясен. Наблягаме си на материала за Пловдив и каквото сабя покаже( в МУ Пловдив няма предварителни изпити).

Да не съм само мрънкаща, имам си повод и да се похваля, нали си имам двама кандидат студенти тази година.
Племенницата ми е приета и записана вече като студентка в Duke Kunshan University.Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт